Image default
Επιχειρήσεις

CHIPITA: Αύξηση πωλήσεων 11,2% και ενισχυμένο EBITDA κατά 10% το 2019

Τη θετική της πορεία συνέχισε για μία ακόμα χρονιά η CHIPITA, καταγράφοντας αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 11,2% φτάνοντας τα 567,4 εκατ. ευρώ έναντι 510,2 εκατ. ευρώ το 2018.

Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τα 83,3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 72,4 εκατ. ευρώ και εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων συναλλαγών, διαμορφώθηκαν στα 42,8 εκατ. ευρώ έναντι των 27,4 εκατ. ευρώ το 2018.

Παράλληλα, σημαντικά ενισχύθηκαν κατά 60,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαιά της, τα οποία από 459,2 εκατ. ευρώ το 2018, έφτασαν τα 519,7 εκατ. ευρώ το 2019.

Η επιτυχημένη προώθηση των ήδη καθιερωμένων αλλά και των νέων προϊόντων, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη παρουσία της στις υπάρχουσες αλλά και νέες αγορές, βρίσκονται πίσω από αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία αλλά και χώρες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παρουσίασαν και φέτος σημαντική αύξηση πωλήσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία διπλασίασε σε μέγεθος και παραγωγή το εργοστάσιό της στην Πολωνία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ευρύτερων αγορών, ενώ ολοκλήρωσε και την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην αγορά της Κεντρικής Αμερικής.

Η εταιρεία θα προχωρήσει, όπως είχε προγραμματίσει, στην εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου την επόμενη τετραετία, προκειμένου να υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξής της στις διεθνείς αγορές. Αυτό, θα προσφέρει στην CHIPITA τη δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ανοδική τάση των πωλήσεών της, με λανσάρισμα νέων προϊόντων, δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων αλλά και περαιτέρω διείσδυση σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, συνεχίζεται η επένδυση του νέου εργοστασίου στη Σλοβακία, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2021.

Για την CHIPITA, αποτελεί καθήκον η εφαρμογή αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και περιβαλλοντικά υπεύθυνης στάσης. Γι’ αυτό εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα και δράσεις με στόχο τη στήριξη της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία συνέχισε τη θετική της πορεία με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας δημιουργούν προκλήσεις για την παγκόσμια και εθνική οικονομία.

Η διοίκηση της εταιρείας έθεσε, από την πρώτη στιγμή, ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων της και ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που όφειλε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται με σεβασμό και υπευθυνότητα, προχώρησε σε δωρεά ύψους 500 χιλ. ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το ΕΚΑΒ.

Σχετικα αρθρα

Χάνει και την τουρκική λοταρία η Ιντραλότ

admin

Ψηφιακή πλατφόρμα ανιχνεύει τις κορυφαίες επιχειρηματικές τάσεις εν μέσω κορονοϊού

admin

Ερευνα KPMG: Το ανθρώπινο δυναμικό, η πιο σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις

admin

MetLife: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το α’ τρίμηνο του 2020

admin

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Εξασφάλισε συμμετοχή σε τέσσερα νέα έργα ενεργειακών υποδομών και ΑΠΕ συνολικού προϋπολογισμού 483 εκατ. ευρώ

admin

Honeywell: Δανειοδοτική συμφωνία $6 δισ. με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας

admin

ΕLVALHalcor: Η απάντηση της ελληνικής βιομηχανίας

admin

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επανέρχονται τα δρομολόγια που ανεστάλησαν τον Αύγουστο

admin

Κέρδη €€37,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

admin

Γ.Περιστέρης – Τέρνα Ενεργειακή: Επενδύσεις η απάντηση στην κρίση – Τα θετικά αποτελέσματα του 2019

admin

Creta Farms: Αλλαγη διοίκησης ζητούν από το Πρωτοδικείο οι τράπεζες

admin

ΑΔΜΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση για την διασύνδεση της Σκιάθου στην Υψηλή Τάση

admin

Attica Bank: Νέοι λογαριασμοί ταμιευτηρίου και νέα πράσινα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Ο Αντώνης Μαυριδόγλου νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Ο ΣΕΤΕ ζητεί να διατηρηθούν σε “αναστολή” οι εργαζόμενοι μέχρι 31 Μαΐου

admin

Πορτογαλία: Ο πρόεδρος προτείνει παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την Πρωτομαγιά

admin

Παπάζογλου (ΕΥ Ελλάδος): Η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός στους ξένους επενδυτές

admin

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς και ΕΚΠΑ

admin