Image default
Επιχειρήσεις

H Epsilon Net στον δρόμο για την κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου

Η Διοίκηση της εταιρείας πληροφορικής και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, «Epsilon Net Α.Ε» ενόψει της μετάταξής της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά την διάρκεια ειδικής τηλεδιάσκεψης, παρουσίασε τον στρατηγικό της σχεδιασμό και το επενδυτικό  της πλάνο.

Κατά την παρουσίαση ο Πρόεδρος της εταιρίας Epsilon Net κ. Ι. Μίχος ανέλυσε τη κυρίαρχη θέση του ομίλου στην αγορά επιχειρησιακού λογισμικού και πιο συγκεκριμένα στις εφαρμογές εμπορικολογιστικής οργάνωσης επιχειρήσεων και λογιστικών γραφείων, συστήματα ERP, Crm, καθώς και εφαρμογές μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Ανέπτυξε το όραμα του Ομίλου και την στρατηγική του τόσο στο επίπεδο της επιχειρηματικής ανάπτυξης και επέκτασης όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη παροχής ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής για τις επιχειρήσεις. Επισήμανε πως η συνεχής αύξηση του πελατολογίου του και η διείσδυση σε ολοένα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς είναι ο κεντρικός στόχος της ανάπτυξης του Ομίλου, τον οποίο υπηρετούν οι στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες αλλά και η σχεδιαζόμενη επέκταση σε νέους τομείς της πληροφορικής με την αξιοποίηση της εμπειρίας της στον τομέα Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinΤech).

Επιπλέον ο κ. Ι. Μίχος αναφερόμενος στη σύνδεσή του επενδυτικού σχεδιασμού του Ομίλου με την άντληση κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο ανέλυσε διεξοδικά την ισχυροποίηση του  με τα κεφάλαια της επικείμενης αύξησης του μετοχικού του κεφαλαίου, για την υλοποίηση ενός συμπαγούς αλλά και ευέλικτου επενδυτικού πλάνου, το οποίο διαρθρώνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες : α) τις τεχνολογικές  συνεργασίες και τις συμμετοχές σε εταιρίες πληροφορικής με αυστηρά καθορισμένα κριτήρια, β) την ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού για κάθετες αγορές, τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και των δραστηριοτήτων της, την σύνδεση των εφαρμογών με συστήματα πληρωμών, και τέλος γ) την υλοποίηση ενεργειών για την υποστήριξη  της ανάπτυξης της εταιρίας στο εξωτερικό.

Στο εν λόγω πλαίσιο τόνισε πως η Διοίκηση της EpsilonNet αξιοποιώντας τη σημαντική της διείσδυση σε πάνω από 30.000 πελάτες, και τις ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της, επιδιώκει τη συνέχιση των επιτυχημένων αποτελεσμάτων για τα επόμενα χρόνια τόσο για την εταιρία, όσο και για τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους μετόχους της. Απέδωσε το γεγονός αυτό στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα που με τη σειρά τους οφείλονται στη σταθερή προσήλωση της στην καινοτομία και σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Εξήγησε πως η Εταιρεία άμεσα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες τις παρούσας συγκυρίας, οι οποίες δημιούργησαν νέες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως η εξ αποστάσεως εργασία, η έκδοση και η αποστολή ηλεκτρονικών παραστατικών και τόνισε πως  και στις νέες συνθήκες της αγοράς  η Epsilon Net βρίσκεται πάλι στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών αλλαγών. Επιπλέον ανέλυσε τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με την ηλεκτρονική τιμολόγηση που ορίζονται στις τελευταίες αποφάσεις της ΑΑΔΕ και η εφαρμογή τους ξεκινάει εντός του 2020, και την στρατηγική της εταιρίας με πρώτο βήμα τη πρόσφατη παρουσίαση της web εμπορικής εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης “Epsilonsmart”, να προσφέρει στους πελάτες της τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες λύσεις εναρμόνισης στις νέες υποχρεώσεις που θεσπίζονται.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Epsilon Net επισήμανε πως στο τομέα της εργασίας από απόσταση με τη χρήση cloud και web τεχνολογιών, η Epsilon Net έχει αποκτήσει στρατηγικό προβάδισμα λόγω της επένδυσής της στην οικογένεια προϊόντων Pylon και Smart, με λύσεις εμπορικολογιστικών εφαρμογών, ERP, και εφαρμογών για τη διαχείριση μισθοδοσίας και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, λύσεις που ενισχύονται και με την εθνική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Το νέο πλαίσιο νομοθετικών αλλαγών αφορά την  αποστολή δεδομένων από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις προς την ΑΑΔΕ (myDATA) και τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία». Αξιοποιώντας τις αλλαγές αυτές η Epsilon Net στοχεύει και προσδοκά βάσιμα αύξηση των πωλήσεων στο επιχειρησιακό λογισμικό και ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρίας.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση τονίστηκε ότι στόχος της Διοίκησης, είναι να συνεχίσει να δίνει το βήμα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων σε τεχνολογίες cloud και Web, που θα θέτουν την Epsilon Net στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών αλλαγών διαμορφώνοντας υγιές επιχειρηματικό τοπίο  στο οποίο κυριαρχεί η σταθερότητα, η συνεχής ανάπτυξη, η αξιοπιστία, η πρωτοπορία και ο σεβασμός στον άνθρωπο. Με ολοκληρωμένη εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, οι βασικοί άξονες της στρατηγικής της Εταιρείας είναι η έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων, και η εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων που θα εξασφαλίσουν τη αναπτυξιακή πορεία, την κεφαλαιακή ισχυροποίηση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και την συνεχώς αυξανόμενη λειτουργική κερδοφορία της Εταιρείας.

Σκοπός είναι, η Εταιρεία να συνεχίζει να αναπτύσσεται, επικεντρώνοντας στη συνεχή διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, στην παραγωγή προϊόντων επιχειρησιακού λογισμικού σημαντικής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους πελάτες και συνεργάτες της. Βασικός πυλώνας σε κάθε βήμα της οικονομικής ανάπτυξης του Ομίλου και του στρατηγικού μας σχεδιασμού του , αποτελεί η ενδυνάμωση της αξίας της Εταιρείας και του Ομίλου, καθώς και το μακροπρόθεσμο όφελος των μετόχων, των συνεργατών και των εργαζομένων.

Η παρουσίαση έκλεισε με την ανακοίνωση διάθεσης του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας από σήμερα Πέμπτη 02.07.2020 και του χρονοδιαγράμματος της Δημόσιας Προσφοράς που θα εκκινήσει στις 08.07.2020.

Σχετικα αρθρα

«Πρωταθλητισμός» στην εταιρική κοινωνική ευθύνη από τον ΟΠΑΠ

admin

Β. Σ. Καρούλιας: Ανανέωση συνεργασίας με το κτήμα Κυρ-Γιάννη

admin

Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της Ελλάκτωρ

admin

Αυστραλία: Στο 0,25% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

admin

Η Cosmote διευκολύνει την επικοινωνία από και προς τον Λίβανο

admin

Uni Systems: Ιδρύει τον Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας «Πλειάδες» για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

admin

Ως Prodea Investments από 22/10 στο ταμπλό η Εθνική Πανγαία

admin

H CVC υπέβαλε προσφορά στην Mig για την Vivartia

admin

Γόντικας: Η Energean εστιάζει σε 4 σημαντικές ενεργειακές υποδομές

admin

EY: Εκτόξευση των επενδύσεων σε εφαρμογές και υποδομές δικτύων 5G παγκοσμίως, την επόμενη τριετία

admin

Apple: Το iOS 14 φέρνει τα πάνω κάτω στη νέα αρχική οθόνη του iPhone

admin

Ebay: Σβήνει 25 «κεράκια» με προσφορές στους Έλληνες πωλητές

admin

Κορονοϊός: Έκκληση από τον δήμο Κωνσταντινούπολης για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας

admin

Folli Follie: Για την 31η Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση

admin

Προσωρινό «λουκέτο» στην ΠΡΕΣΤΟ ΑΒΕΕ από τον ΕΦΕΤ

admin

Ξεπέρασαν τους 12.000 οι νεκροί στη Γαλλία – Μειώνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ

admin

Γιατρός Εργασίας: Καταργούνται οι περιορισμοί στην απασχόληση που είχε επιβάλλει η πρώην κυβέρνηση

admin

Διπλή κίνηση από την ΑΒ Βασιλόπουλος για την προστασία του περιβάλλοντος

admin