Image default
Επιχειρήσεις

Λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Περνάνε στα χέρια της ΟΝΕΧ

Στα χέρια της ΟΝΕΧ περνούν πλέον τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά και την υποστήριξη του σχεδίου αναδιάρθρωσης από το 53,22% των υφιστάμενων μετόχων.

Με αυτό τον τρόπο τελειώνει ένα σίριαλ ετών και διασφαλίζεται το μέλλον των Ναυπηγείων καθώς και οι θέσεις εργασίας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το ποσοστό των μετόχων που υποστηρίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας είναι 53,22%.

Το σχέδιο υποστηρίζεται από τους μετόχους: Ν. Ταβουλάρη, Ι. Στεφάνου, Φωτ. Κολοκυθά, Ευ. Πανουτσόπουλο, Αθ. Αθανασιάδη, Δ. Καλλιγέρη, Ι. Κωστούρου, Χρ. Κωστούρου, Ι. Αλεβίζο, Νικηφοράκη και την οικογένεια Κοκκάλα.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων θα είναι ο θεματοφύλακας αυτής της συμφωνίας με στόχο τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με το Άρθρο 106 ΒΔ ώστε να τελειώσει η οδύσσεια των εργαζομένων και να υπάρξει αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους τους υπογράφοντες για το εποικοδομητικό πνεύμα, με το οποίο χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση καθώς και τον αρμόδιο Υφυπουργό Βιομηχανίας, κ. Νίκο Παπαθανάση για τη σκληρή δουλειά. Άμεσα καταθέτουμε στη Βουλή, από κοινού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, νομοθετική διάταξη για την παράταση του ισχύοντος καθεστώτος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και να μην έχουν καμιά ανησυχία οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων».

Πλέον η ΟΝΕΧ του κ Πάνου Ξενοκώστα καλείται να επαναλάβει το αποκαλούμενο από πολλούς «θαύμα» του Νεωρίου. Αυτή τη φορά θα έχει την χρηματοδοτική υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης μέσω του Development Financial Corporation (DFC). Το τελευταίο αποτελεί και τον κρατικό οργανισμό χρηματοδότησης αμερικανικών στρατηγικών επενδύσεων στο εξωτερικό.

Όπως έχει γνωστοποιήσει ο εν λόγω οργανισμός τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα συνδεθούν με την προσπάθεια της ενεργειακής ανεξαρτητοποίησης τόσο της Ελλάδας όσο και των δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο. Και τούτο καθώς τα Ναυπηγεία θα παρέχουν υπηρεσίες σε πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου LNG από τις ΗΠΑ και τη δυτική Αφρική προς την Ελλάδα και τα Βαλκάνια συνολικά.

Σχετικα αρθρα

Η ελληνική πρόταση για τον τουρισμό στην Ευρώπη – Τι ζητά η Αθήνα – Τι προβλέπει το προσχέδιο της απόφασης

admin

Grant Thornton: 10 ερωτήσεις-κλειδιά για τους CFOs για τις οικονομικές καταστάσεις

admin

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την Milkplan

admin

Νορβηγία: Εξετάζεται η μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, αναλόγως με τη στάση του ΟΠΕΚ+

admin

«Λουτρό αίματος» στην αγορά εργασίας της Βρετανίας: 60.000 απολύσεις σε ένα 24ωρο

admin

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές έως τις 17 Μαΐου – Αναλυτικά οι ΚΑΔ

admin

Alpha Bank: Παρατείνει εως τις 30/9 την αναστολή καταβολής δόσεων για δάνεια και κάρτες

admin

Lamda Development: Το χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς του κοινού ομολογιακού δανείου €320 εκατ.

admin

Επένδυση €100 εκατ. ξεκινά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

Νέες ψηφιακές λειτουργίες για τη Eurobank

admin

Ψάρια: Η «επόμενη μέρα» για Νηρέα-Σελόντα

admin

Tηλεργασία σε Google και Facebook έως το τέλος του 2020

admin

Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο πρώην CEO της Wirecard

admin

H Pfizer ξεκίνησε τις δοκιμές πειραματικού εμβολίου στις ΗΠΑ

admin

Επένδυση της H.I.G. Capital στην Dimand

admin

Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

admin

Η Τουρκία ανακαλύπτει τη “διπλωματία του κορονoϊού”

admin

Προκηρύσσεται την Δευτέρα ο νέος διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ

admin