Image default
Επιχειρήσεις

Αίτηση πτώχευσης από την ιστορική Brooks Brothers

Η Brooks Brothers Group Inc. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, υπό το βάρος αφενός των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά και των δικών της προηγούμενων χρεών.

Η εταιρεία με ιστορία δύο αιώνων στο χώρο των ενδυμάτων είναι το τελευταίο «θύμα» μιας σειράς εταιριών με μεγάλη ιστορία που υποκύπτουν στις επιπτώσεις που είχε το lockdown λόγω της πανδημίας.
Αίτηση πτώχευσης μετά την εμφάνιση του ιού έχουν υποβάλει επίσης η Neiman Marcus Group Inc., η J. Crew Group Inc. και η John Varvatos Enterprises Inc. .

Η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα επιτρέπει στην Brooks Brothers να συνεχίσει τη λειτουργία της ενώ θα διαμορφώνει ένα σχέδιο ανάκαμψης για την επιχείρηση και αποπληρωμής των χρεών της. Η εταιρεία απαρίθμησε περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων και υποχρεώσεις αντίστοιχου ύψους σε έγγραφα δικαστηρίου, καθώς και ένα δάνειο πτώχευσης ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την WHP Global, ιδιοκτήτη των σημάτων Joseph Abboud και Anne Klein, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η πανδημία επέφερε ισχυρό πλήγμα στην Brooks Brothers, που εξαναγκάστηκε να κλείσει τα κτίρια των γραφείων, ενώ η ζήτηση για επαγγελματική ένδυση μειώθηκε καθώς οι άνθρωποι εργάζονταν από το σπίτι. Η εταιρεία αναζητούσε αγοραστή από πέρυσι, καθώς πολλά από τα περίπου 250 καταστήματά της στις ΗΠΑ αντιμετώπιζαν μειωμένες πωλήσεις. Η προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστή θα συνεχιστεί με τη διαδικασία της δημοπρασίας κατά τη διάρκεια της πτώχευσης και η Brooks Brothers αναμένει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η Brooks Brothers απασχολούσε περίπου 4.025 άτομα πριν θέσει σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας τους περισσότερους από τους εργαζομένους της εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο. Σε περίπου 1.125 από τους υπαλλήλους της εταιρείας έχει αρθεί το καθεστώς υποχρεωτικής άδειας.

Τα ρούχα που επέλεγαν οι Πρόεδροι

Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας άνοιξε το 1818 στη γωνία των οδών Cherry και Catherine στο Μανχάταν και σύντομα τα απλά, κλασικά κοστούμια της έγιναν το σήμα κατατεθέν στους κύκλους της Wall Street. Η Brooks Brothers, διαφήμιζε ότι ήταν ο παλαιότερος λιανοπωλητής ενδυμάτων στις ΗΠΑ, καθώς και το ότι έχει ντύσει προέδρους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Αβραάμ Λίνκολν, ενώ πλέον έχει επεκταθεί και στα γυναικεία και παιδικά ρούχα.

Η διεθνής της επέκταση ξεκίνησε το 1979 όταν άνοιξε το κατάστημά της στο Τόκιο και συνέχισε με καταστήματα σε περισσότερες από 250 τοποθεσίες εκτός των ΗΠΑ. Τα καταστήματα πλέον έχουν μετατραπεί σε βαρίδι για την εταιρεία καθώς οι καταναλωτές στρέφονται αφενός σε πιο casual ρούχα εργασίας και και αφετέρου σε online αγορές.

Στην αίτησή της η εταιρεία ζητά την έγκριση του δικαστηρίου για να τιμήσει μη εξαργυρωμένες σδωτοκάρτες ύψους περίπου 35 εκατ. δολαρίων, να συνεχίσει το πρόγραμμα αφοσίωσης των πελατώντης , καθώς και τις πολιτικές επιστροφής και ανταλλαγής.

Σχετικα αρθρα

Αυξημένη αισιοδοξία των Ελλήνων CFOs

admin

DW: Η Viva Wallet επεκτείνεται στη γερμανική αγορά – Ανοιξε γραφεία στο Βερολίνο

admin

Βρετανία: Δεν πρέπει να αρθούν πρόωρα τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού

admin

ΕΕ: Προτείνεται μoντέλο τριών πυλώνων για την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, ενόψει Eurogroup

admin

Η έρευνα World Cyber Protection Week αποκαλύπτει ότι το 42% των επιχειρήσεων έχασαν δεδομένα και βγήκαν offline το περασμένο έτος

admin

BP: “Βλέπει” απομειώσεις 1 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο

admin

Κίνα: Υποχώρησαν 43,3% οι πωλήσεις αυτοκινήτου τον Μάρτιο

admin

Τζόνσον για νεκρούς από κορονοϊό: Αυτή ήταν μια θλιβερή, πολύ θλιβερή μέρα

admin

Tencent: Σε δυσθεώρητα ύψη η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε αυτή του Facebook

admin

Πειραιώς: Ντεμπούτο για τη νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων

admin

Motor Oil: Απόκτηση αιολικού πάρκου αδειοδοτημένης δυναμικότητας 3MW

admin

Τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ συνιστούν την “ασφαλή” Ελλάδα για διακοπές

admin

Alpha Bank: Συμφωνία με Centerbridge για αγορά του 60% της Cepal

admin

Υψηλή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βλέπει η TUI

admin

ΥΠΑΝ: Με πρότυπο καταστατικό η σύσταση Ανώνυμων Εταιριών

admin

Ιράν: 125 νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό

admin

Η Βρετανία επεκτείνει το lockdown λόγω του κορονοϊού κατά τουλάχιστον 3 εβδομάδες

admin

Επίσκεψη της ΠτΔ στη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών της SUNLIGHT στην Κομοτηνή

admin