Image default
Επιχειρήσεις

«Λουτρό αίματος» στην αγορά εργασίας της Βρετανίας: 60.000 απολύσεις σε ένα 24ωρο

Η εταιρεία John Lewis ανακοίνωσε ότι θα κλείσει οριστικά οκτώ από τα πολυκαταστήματα της οδηγώντας στην ανεργία 1.300 εργαζόμενους. Η εταιρεία  θα κλείσει δύο μεγάλα πολυκαταστήματα στο Μπέρμιγχαμ και το Γουότφορντ, τέσσερα καταστήματα At Home στο Croydon, Newbury, Swindon και Tamworth, καθώς και δύο καταστήματα στο Heathrow και στο St Pancras στο Λονδίνο. Η εταιρεία αναμένει ότι το 60-70% των πωλήσεων πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά φέτος και το επόμενο διάστημα σε σύγκριση με το 40% πριν από την πανδημία.

Ακολούθησε το Boots που ανακοίνωσε κλείσιμο 48 καταστημάτων και 4.000 απολύσεις.

Περισσότεροι από 3.000 Βρετανοί εργαζόμενοι αναμένεται να φύγουν από την Rolls-Royce το επόμενο δίμηνο. Τα δύο τρίτα των εργαζομένων θα αποχωρήσουν από την επιχείρηση μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τα Burger King προειδοποίησαν ότι περισσότερα από 50 από τα 530 καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να κλείσουν, θέτοντας σε κίνδυνο 1.600 θέσεις εργασίας μετά από παρόμοιες περικοπές σε άλλες αλυσίδες όπως το Pret a Manger και το Upper Crust. Πάνω από 12.000 απώλειες θέσεων εργασίας ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιουλίου σε διάφορα εστιατόρια, καταστήματα και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων έως 1.330 στο Pret a Manger, 5.000 στο Upper Crust και 900 στη εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Accenture. Η Casual Dining Group μπήκε σε καθεστώς διαχείρησης την περασμένη εβδομάδα, με κόστος 1.900 θέσεις εργασίας στα Bella Italia, Cafe Rouge και Las Iguanas.

Τα Burger King που απασχολούν 16.500 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, άνοιξαν μόνο 370 από τα 530 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το lockdown. Ο CEO Alasdair Murdoch δήλωσε στο Newscast του BBC ότι η οικονομική ζημιά που προέρχεται από την κρίση θα μπορούσε τελικά να αναγκάσει την εταιρεία να κλείσει μόνιμα έως και το 10% των καταστημάτων της.

Το πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε την Τετάρτη η βρετανική κυβέρνηση περιλαμβάνει σχέδιο επιδότησης λογαριασμών εστιατορίων όλο τον Αύγουστο για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τρώνε εκτός σπιτιού. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη τον Αύγουστο, οι πελάτες θα μπορούν να ζητήσουν τη μείωση, έως και 10 £ κατ ανώτατο όριο, σε συμμετέχουσες επιχειρήσεις που θα απαιτήσουν επιστροφή χρημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι απειλούνται έως και 5.000 θέσεις εργασίας στον όμιλο που κατέχει το Upper Crust και το Caffe Ritazza μετά την πτώση του αριθμού των επιβατών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια εν μέσω της πανδημίας. Η SSP προειδοποίησε ότι αναμένει να ανοίξει μόνο το ένα πέμπτο των τοποθεσιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το φθινόπωρο, καθώς τα ταξίδια πρόκειται να παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα εν μέσω της κρίσης Covid-19.

Στις περικοπές περιλαμβάνονται 1700 εργαζόμενοι της Airbus στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις αεροπορικών εταιρειών, όπως η Ryanair, η EasyJet και η British Airways για συνολικά 20.000 απολύσεις.

Τα Harrods ανακοίνωσαν ότι κινδυνεύουν έως και 700 θέσεις εργασίας, ο ιδιοκτήτης της Topshop Arcadia έχει κάνει 500 απολύσεις στα κεντρικά γραφεία και 1.000 στο Bentley. Δύο στους πέντε από το σύνολο του εργατικού δυναμικού που απασχολεί η DHL στη σύμβαση εφοδιαστικής JLR αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας

 

Σχετικα αρθρα

ΦΠΑ: Θα πληρώσουν στις 30 Απριλίου οι υπόχρεοι για να κερδίσουν το 25% της έκπτωσης; Η Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

admin

Folli Follie: Τι είπε στη ΓΣ για τα οικονομικά και την εξυγίανση

admin

Lufthansa: Επεκτείνει την περίοδο δωρεάν επανακράτησης εισιτηρίων  

admin

H Lamda Hellix επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Eurolife ERB

admin

Σταύρου (AB) – Παντελιάδης (METRO): Νέες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων

admin

Καναδάς: Καλωσόρισε τη συμφωνία για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

admin

Αικατερινάρη (ΕΕΣΥΠ): Οι κρατικές επιχειρήσεις άντεξαν στην κρίση και ανταποκρίθηκαν επιτυχώς

admin

Εντός ημερών ξεκινούν οι αιτήσεις για τα €7 δισ. του Ταμείου Εγγυοδοσίας

admin

Δημοσκόπηση Bild: Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές αυξάνουν το ποσοστό τους κατά 4%

admin

ΟΛΠ: Εγκαινιάζονται τα έργα επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας

admin

Νηρεύς: Έγκριση του Σχεδίου Διάσπασης της Σελόντα

admin

Μυτιληναίος: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Συγχώνευσης των Δέλτα Ενεργειακή και ΜΟΒΑΛ

admin

Intracom Telecom: Επεκτείνεται στη Νότια Αφρική

admin

Αύξηση παραγωγής και 200 θέσεις εργασίας από τη Sunlight

admin

Τροπολογία – ανάσα για τους ζημιωθέντες της «Ασπίς Πρόνοια»

admin

Ερντογάν: Ίσως ενισχύσω τα μέτρα αν δεν τηρείται η “εθελοντική καραντίνα”

admin

Αυτές είναι οι 29 χώρες που «ανοίγουν τα σύνορα» από τις 15 Ιουνίου

admin

Goldair: Δωρίζει οκτώ ΜΕΘ στο ΕΣΥ και τρία SUV στην Ελληνική Αστυνομία

admin