Image default
Επιχειρήσεις

illycaffè: Αύξηση εσόδων κατά 7,7% το 2019

Τα έσοδα της ιταλικής  illycaffè για το 2019 διαμορφώθηκαν σε 520,5 εκατ. ευρώ με αύξηση 7,7% σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, που προέρχονται από την συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε όλες τις κύριες γεωγραφικές περιοχές, τα κανάλια διανομής και τις κατηγορίες προϊόντων.

Η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA 77,4 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε κατά 2.7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα ανήλθε σε 14,1% που επιδεικνύει ένα σταθερό και αποδοτικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ως τα προς καθαρά κέρδη υπήρξε μία αύξηση 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και σε απόλυτο νούμερο ανέρχονται στα 19 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σημειώθηκε μείωση της καθαρής θέσης κατά 114 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οποία προκύπτει από την ισχυρή δημιουργία ταμειακών ροών για τη διατήρηση των σχεδίων ανάπτυξης.

Ο Massimiliano Pogliani, Διευθύνων Σύμβουλος της illycaffè, ανέφερε:

«Τα αποτελέσματα του 2019 δείχνουν μια πορεία ανάπτυξης για όλους τους βασικούς οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της μάρκας illy και της παγκόσμιας και πολυκαναλικής δραστηριοποίησης της επιχείρησής μας. Επίσης, το 2019 συνεχίσαμε να επιδιώκουμε ένα υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο υιοθετώντας το νομικό καθεστώς της Κοινωφελούς Εταιρείας, που επιβεβαιώνει περαιτέρω την πρόθεσή μας για ανάπτυξη με υπεύθυνο, διαφανή και βιώσιμο τρόπο για τις κοινότητες με τις οποίες αλληλεπιδρούμε.»

Η αύξηση των εσόδων (+7,7% σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, +6,6% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες) έχει επιταχυνθεί το 2019 και έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή ενισχύθηκε από τη σταθεροποίηση της θέσης της εταιρείας σε βασικές αγορές και κανάλια διανομής, καθώς και από την καινοτόμο ώθηση που προήλθε από την εισαγωγή της κατηγορίας προϊόντων, συμβατές κάψουλες, οι οποίες διακρίθηκαν ως η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία προϊόντος για το 2019 στην κατηγορία προϊόντων καφέ στα ιταλικά σουπερμάρκετ. Η ώθηση αυτή συνοδεύτηκε από διάφορες στρατηγικές πρωτοβουλίες στα επιμέρους τμήματα της αγοράς, καθώς και τη συνεχιζόμενη επιτυχία του αποκλειστικού συστήματος ΙPSO – IPERESPRESSO.

Η ανάπτυξη προήλθε εξίσου τόσο από τις αγορές όπου ο Όμιλος διανέμει απευθείας τα προϊόντα του, όσο και από τις αγορές που εξυπηρετούνται από ανεξάρτητους διανομείς. Η ιταλική αγορά παρουσίασε εξαιρετικές αποδόσεις στον τομέα Ho.Re.Ca., χάρη στη συνεχιζόμενη αύξηση της πελατειακής βάσης σε συνδυασμό με τη μείωση της χαμένης πελατείας, αλλά και στο σύγχρονο εμπόριο, επωφελούμενη, μεταξύ άλλων, από την κυκλοφορία της σειράς προϊόντων, συμβατές κάψουλες.

Επιπλέον, αυξήθηκε η δραστηριοποίηση των διανομέων κατά το προηγούμενο έτος στις πιο παραδοσιακές δυτικές αγορές όπως επίσης και στην Ασία, και συγκεκριμένα στην Κίνα μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην Κορέα χάρη στην αυξανόμενη πολυκαναλική παρουσία.

Ο illy στην Ελλάδα, εισάγεται και διανέμεται αποκλειστικά από την KAFEA TERRA ΑΕΒΕ από το 1988. Η KAFEA TERRA είναι μια αμιγώς ελληνική, εμπορική και βιομηχανική επιχείρηση, πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά espresso.

Έχει πανελλαδική διανομή και διείσδυση σ’ όλους τους τομείς αγοράς, Ho.Re.Ca, Retail & Office, σε όλους τους τύπους καφέ και συσκευασίες, για όλες τις μορφές κατανάλωσης.

Με φρέσκο πνεύμα και συνεχή εκσυγχρονισμό, πορεύεται στην 4η δεκαετία δράσης της, αφιερωμένη στους επαγγελματίες του κλάδου Ho.Re.Ca και τελικούς καταναλωτές, προσφέροντας άριστα προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Σχετικα αρθρα

Τεχνική Ολυμπιακή: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με Ι. Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς

admin

Σερβία: 425 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

admin

Σαουδική Αραβία: Την Παρασκευή η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας των G20

admin

Dionic: Στα 3 εκατ. μειώθηκαν οι ζημιές το πρώτο εξάμηνο

admin

Ryanair: Το σχέδιο απολύσεων προχωράει – Εκτός 250 υπάλληλοι γραφείου στην Ευρώπη

admin

Επένδυση 4,5 εκατ. από Pentech, EBRD και Marathon ανακοίνωσε η Causaly

admin

Κέντρο υπηρεσιών outsourcing χτίζει η Sitel στην Ελλάδα

admin

Creta Farms: Στο 25,36% το ποσοστό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

admin

ΙΝΤΕΑΛ: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιουλίου

admin

Παπαστράτος: Εντείνουν τη συνεργασία στις ΗΠΑ PMI και Altria

admin

Κορωνοϊός – Επιχειρηματίες Μυκόνου: Διαμαρτύρονται για τα μέτρα παρά τα κρούσματα

admin

Νηρεύς-Σελόντα: Αναμονή για έγκριση της πώλησης των assets

admin

Θεοχάρης: Με υγειονομικό διαβατήριο θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα

admin

Νέες επενδύσεις 19,2 εκατ. σε φωτοβολταϊκά από τον όμιλο R Energy 1

admin

Βόλος: Αναστέλλει τη λειτουργία η “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” – Έλλειψη πρώτων υλών και ζήτησης

admin

INFORM Π. Λύκος: Την απόσχιση κλάδου ενέκρινε η ΓΣ

admin

Μικρή παράταση για Εθνική Ασφαλιστική

admin

ΣΕΒ: Η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων να γίνει με κριτήριο τη μεταβολή των μισθών και του τζίρου

admin