Image default
Επιχειρήσεις

Καθίζηση στην αγορά αυτοκινήτου: Μείωση 38% των πωλήσεων στην ΕΕ

Πρωτοφανή πτώση παρουσίασαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ACEA, που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων στην Ευρώπη και συνεργάζεται με διάφορους θεσμικούς, μη κυβερνητικούς, ερευνητικούς και κοινωνικούς εταίρους – καθώς και με μια σειρά βιομηχανικών ενώσεων για τη διασφάλιση της οικονομικής περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας του αυτοκινήτου.

Οι ταξινομήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 38,1% πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της περσινής χρονιάς. Τον Ιούνιο του 2020, οι εγγραφές νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ ανήλθαν συνολικά σε 949.722 μονάδες, μείωση 22,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, όταν πωλήθηκαν 1.222.942 αυτοκίνητα.

Ωστόσο, αυτό σηματοδοτεί μια μικρή βελτίωση σε σχέση με τον Μάιο του 2020, όταν η αγορά είχε σημειώσει πτώση 52,3% σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και οι αντιπροσωπείες άνοιξαν ξανά μετά την άρση των μέτρων που πάρθηκαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού, η ζήτηση των καταναλωτών δεν ανέκαμψε πλήρως τον προηγούμενο μήνα.

Όλες οι αγορές της ΕΕ συνέχισαν να σημειώνουν σημαντικές μειώσεις τον Ιούνιο, με τη Γαλλία (+1,2%) να είναι η μόνη εξαίρεση στον κανόνα. Το τελευταίο εξηγείται από τα νέα κίνητρα για την τόνωση των πωλήσεων οχημάτων χαμηλών εκπομπών που εισήχθησαν από τη γαλλική κυβέρνηση στις αρχές Ιουνίου. Κοιτάζοντας τις άλλες μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, η Ισπανία (-36,7%), η Γερμανία (-32,3%) και η Ιταλία (-23,1%) όλες κατέγραψαν διψήφιες πτώσεις τον προηγούμενο μήνα.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, η ζήτηση στην ΕΕ για νέα επιβατικά αυτοκίνητα μειώθηκε κατά 38,1%, αποτέλεσμα τεσσάρων διαδοχικών μηνών πρωτοφανών μειώσεων σε ολόκληρη την περιοχή. Μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων αγορών της ΕΕ, η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-50,9%) μέχρι στιγμής φέτος, ακολουθούμενη από την Ιταλία (-46,1%), τη Γαλλία (-38,6%) και τη Γερμανία (-34,5%).

Οι πωλήσεις του Volkswagen Group μειώθηκαν κατά 25,9% τον Ιούνιο, ενώ οι Renault και PSA παρουσίασαν πτώση 16,3% και 29,6%, αντίστοιχα.

Οι πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν επίσης πτώση τον Ιούνιο, με τις πωλήσεις της BMW να πέφτουν κατά 26,3% και της αντίπαλης Daimler να πέφτει κατά 19,2%.

Σχετικα αρθρα

Στην Metro το eshop της My market και της NET Spirit

admin

Τι έγινε στη μάχη Mediterranean Foods – ΕΛΑΙΣ για τη διαφήμιση της Hellmann’s

admin

ΗΠΑ: Οι μολυσματικές ασθένειες, μια μείζονα απειλή για τους Αμερικανούς

admin

Με τα εστιατόριά τους κλειστά, Βέλγοι σεφ μαγειρεύουν για γιατρούς και νοσηλευτές

admin

Ο Τραμπ επικαλέστηκε τον Νόμο περί Αμυντικής Παραγωγής για την παραγωγή αναπνευστήρων

admin

ΝΙΚΑΣ: Κοινό ομολογιακό δάνειο έως 10 εκατ. ευρώ

admin

ΕΥ Ελλάδος: O Ανδρέας Χατζηδαμιανού νέος Επικεφαλής των Ελεγκτικών Υπηρεσιών

admin

Πούτιν: “Η αισιοδοξία και το χιούμορ” του Μπόρις Τζόνσον θα τον βοηθήσουν να γίνει καλά

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Ολη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω κάτι άλλο…

admin

Πώς θα μοιάζει η εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών το 2030

admin

Η ACS στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εν μέσω πανδημίας

admin

ΕΛΠΕ: Μοντέλο ΔΕΣΦΑ για τα έσοδα από ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 300.000 κρούσματα και τις 8.000 θανάτους

admin

Folli-Follie: Ζημιές 121 εκατ. ευρώ το 2019 (μη ελεγμένες καταστάσεις)

admin

Εφυγε από τη ζωή η «μεγάλη κυρία» της βιομηχανίας Καίτη Κυριακοπούλου

admin

ΣΕΒ: Συνεργασία επιχειρήσεων και «δανεισμός» εργαζομένων για διατήρηση θέσεων εργασίας

admin

Μυτιληναίος: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το Eurobond

admin

ΟΠΑΠ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin