Image default
Επιχειρήσεις

5 Tips για σωστή συντήρηση του κλιματιστικού το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν ολοένα και συχνότερη χρήση κλιματιστικού. Κάτι που σημαίνει πως σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή, η σωστή συντήρηση του κλιματιστικού σας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την υγεία και την ευεξία σας. Ας μην ξεχνάμε τις βλαβερές συνέπειες που έχει ένα κακοσυντηρημένο κλιματιστικό για την υγιεινή του χώρου σας αλλά και την πιθανότητα σοβαρής βλάβης στο σύστημα, κάτι που δεν θέλετε να ρισκάρετε.

Η Daikin ως Παγκόσμιος Ηγέτης στο Ιδανικό Κλίμα, διαθέτει δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Η Daikin μοιράζεται μαζί σας απλές συμβουλές και προτάσεις για τον γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό του κλιματιστικού σας. Χάρη σε αυτές, διασφαλίζετε υψηλή απόδοση μαζί με δροσερό και ευχάριστο κλίμα, στο σπίτι σας.

Οι ειδικοί της Daikin προτείνουν:

Ξεκινήστε νωρίς τον καθαρισμό του κλιματιστικού σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι ο καλός καθαρισμός του κλιματιστικού πριν από τη συστηματική του χρήση κατά τις πολύ ζεστές ημέρες, όπου θα βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία. Λόγω της συγκέντρωσης σκόνης που εγκαθίστανται στο εσωτερικό και στα φίλτρα, η πρόταση είναι αυτά να καθαρίζονται μια φορά το μήνα με κρύο ή χλιαρό νερό (ποτέ καυτό) και να επανατοποθετούνται. Επίσης, μην ξεχνάτε να φροντίζετε για συχνή καθαριότητα και να αερίζετε τον χώρο καθημερινά, ώστε να αποφεύγετε την ανακύκλωση του ίδιου αέρα, που πιθανώς να είναι επιβλαβής.

Φροντίδα εσωτερικής μονάδας

Αναγκαίος και βασικός θεωρείται και ο σωστός και τακτικός καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας, του κλιματιστικού, όπως για παράδειγμα οι γρίλιες. Με αυτό τον τρόπο, η σκόνη δεν συσσωρεύεται στο εσωτερικό, αλλά ούτε επιστρέφει στον χώρο σας.

Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας

Η μονάδα που βρίσκεται εκτός σπιτιού, μπορεί πολύ απλά να καθαριστεί με λίγο κρύο ή χλιαρό νερό (ποτέ καυτό). Προσοχή: θα πρέπει να έχουμε κόψει το ρεύμα πριν από οποιαδήποτε εργασία καθαρισμού! Σημαντικό είναι να δοθεί προσοχή στο σωληνάκι αποβολής νερού το οποίο πρέπει να είναι καθαρό και όχι μπλοκαρισμένο ώστε να επιτρέπει τη σωστή ροή νερού  στο κλιματιστικό. Επίσης, η μονάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται πίσω από εμπόδια, όπως έπιπλα κήπου ή φυτά, για να παρέχεται σωστή κυκλοφορία αέρα στο κλιματιστικό.

Λειτουργία κλιματιστικού και φυσικά φαινόμενα

Μια πιθανή καταιγίδα εντός του καλοκαιριού, με αστραπές και ραδιοκύματα μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει τη μη φυσιολογική λειτουργία ενός κλιματιστικού. Η πρόταση εστιάζει στη διακοπή της τροφοδοσίας ρεύματος, αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας ή απενεργοποιώντας τον διακόπτη ασφαλείας. Στη συνέχεια μπορείτε να επαναφέρετε την τροφοδοσία ρεύματος για να επανεκκινήσετε το κλιματιστικό σας.

Όταν η λυχνία λειτουργίας του κλιματιστικού δεν ανάβει

Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί της Daikin προτείνουν να βεβαιωθείτε ότι: ο γενικός διακόπτης δεν είναι κατεβασμένος και η ασφάλεια δεν είναι καμένη, το καλώδιο ρεύματος είναι καλά συνδεδεμένο στην πρίζα, δεν υπάρχει διακοπή ρεύματος, το τηλεχειριστήριο έχει καινούριες μπαταρίες και ο χρονοδιακόπτης δεν έχει προγραμματιστεί λανθασμένα.

To κλιματιστικό σας μπορεί εύκολα να συντηρηθεί και να καθαριστεί αρκεί να βάλετε στην καθημερινότητά σας, τις προτάσεις της Daikin που προσφέρουν βέλτιστη απόδοση αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων. Έτσι θα επιμηκύνετε την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού σας.

Σχετικα αρθρα

ΕΥΑΘ: Μείωση κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Το κομμάτι που… λείπει από το παζλ των μέτρων για ΔΕΗ

admin

O όμιλος Μαντωνανάκη έχασε τις προσφυγές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τα πρόστιμα

admin

Στο BOX της Cosmote «μετακομίζει» η Skroutz

admin

Οι απεργίες στον ΟΤΕ και η… αμηχανία της διοίκησης

admin

ΤΙΤΑΝ: Νέα έκδοση ομολόγου 250 εκατ. -Πρόταση εξαγοράς της Titan Global Finance

admin

Η ηλεκτροκίνηση γίνεται mainstream – Δυναμικό «μπάσιμο» της BMW

admin

Facebook: Επεκτείνει έως το τέλος του 2020 τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι

admin

ΕΤΕ: Τέσσερις επενδυτές στη 2η φάση του project Icon

admin

Σκλαβενίτης: «Βραχυκύκλωσε» το e shop – Παράδοση παραγγελιών ύστερα από 7 ημέρες

admin

«Λευκός καπνός» με την Comer την Παρασκευή; – Ράλι 17% στην μετοχή της MIG

admin

Η Εθνική Τράπεζα στην «28η Έκθεση Agrotica 2020»

admin

Στήριξη μικρών επιχειρήσεων: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα

admin

Coral: Η θυγατρική Medsympan Limited απέκτησε το 75% της κροατικής Apios

admin

Εκπαιδευτική ημερίδα της Limra στην Εθνική Ασφαλιστική

admin

Lufthansa: Τι προβλέπει το δεύτερο πακέτο αναδιάρθρωσης

admin

Lockdown: Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο τον Ιανουάριο οι κλειστές επιχειρήσεις ως τις 11/1

admin

Στο δίκτυο Endeavor εντάχθηκαν οι Matternet και NumberAI

admin