Image default
Ευρώπη

Η Βαυαρία ζητά υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία

Η Βαυαρία κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να ξεκαθαρίσει πώς θα καταστούν γρήγορα υποχρεωτικά τα τεστ για τον κορονοϊό στα αεροδρόμια προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι παραθεριστές που επιστρέφουν στη χώρα δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε ότι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι όσοι επιστρέφουν από διακοπές θα προκαλέσουν «πολλά μικρά Ισγκλ», αναφερόμενος στο αυστριακό θέρετρο σκι που ήταν η πηγή για κάποια από τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία.

«Χρειαζόμαστε υποχρεωτική διενέργεια τεστ στα αεροδρόμια και τη χρειαζόμαστε το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Σέντερ σε συνέντευξη Τύπου. «Προετοιμάζουμε τα πάντα ούτως ώστε όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μάς δώσει τη νομική βάση να μπορέσουμε να πατήσουμε αμέσως το κουμπί ‘start’».

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση ελέγχει εάν είναι νομικά δυνατόν να υποχρεωθεί κάποιος να υποβληθεί σε τεστ ενώ γίνονται σεβαστά τα βασικά του δικαιώματα.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας στη Γερμανία ανέρχεται σε 9.118 νεκρούς επί συνόλου 205.609 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, που είναι ειδικευμένο στις λοιμώδεις νόσους.

Ο Σέντερ δήλωσε ότι χρειάζεται επίσης να γίνει αναθεώρηση των χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου –οι οποίες αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Τουρκία– προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ορισμένες περιοχές εντός ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει να προστεθούν στη λίστα.

Η Βρετανία και η Νορβηγία επέβαλαν καραντίνα 14 ημερών σε επισκέπτες από την Ισπανία ύστερα από αύξηση των κρουσμάτων στην Καταλονία και τη Μούρθια.

Η Βαυαρία θα στήσει επίσης κέντρα προαιρετικής διενέργειας τεστ για τον κορονοϊό σε τρία οδικά συνοριακά περάσματα καθώς και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου και της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με τον Σέντερ.

Ύστερα από την εμφάνιση της Covid-19 σε φάρμα στο Μάμινγκ της Βαυαρίας, όπου 147 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ο Σέντερ δήλωσε ότι το κρατίδιο σχεδιάζει να αυξήσει τη συχνότητα των επιθεωρήσεων και ότι θα πενταπλασιάσει τα πρόστιμα για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων που σχετίζονται με τον κορονοϊό στα 25.000 ευρώ. Η Βαυαρία έχει επίσης δώσει εντολή για υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους εποχικούς εργαζομένους και έχει διευρύνει τις δυνατότητες ελέγχου για τους εργαζομένους στον αγροτικό τομέα.

Σχετικα αρθρα

Γ. Μπορέλ: Το Κυπριακό αποτελεί πρόβλημα της ΕΕ

admin

Με τους πρέσβεις των Βορείων Χωρών θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

admin

Δ. Κουτσούμπας: Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με περιοριστικά μέτρα- Μου έχει λείψει ένα θέατρο

admin

Ιράν: Όχι σε απειλές και πιέσεις από την Ευρώπη για το πυρηνικό πρόγραμμα, λέει ο Ροχανί

admin

Επικοινωνία Αγοραστού-Σχοινά: Αίτημα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εκτάκτων Αναγκών

admin

Νέα Έκθεση ΟΗΕ: Σχεδόν 1 δις τόνοι τροφίμων σπαταλούνται ετησίως

admin

Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταγγέλλει τη Μ. Βρετανία για ατμοσφαιρική ρύπανση

admin

Πορτογαλία: «Αισθάνομαι ασφαλής στην Ε.Ε.», δήλωσε η Τιχανόφσκαγια

admin

Μ. Σχοινάς: Ευκαιρία για μια νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική

admin

Μ. Ροτ: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου

admin

ΕΕ: Έγκριση ελληνικού προγράμματος 26 εκατ. € για στήριξη πρωτογενούς τομέα

admin

Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»

admin