Image default
Ευρώπη

Η Deutsche Bank κατέγραψε ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο του έτους

Ζημιές κατέγραψε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Deutsche Bank, καθώς η γερμανική τράπεζα προχωρά στην υψηλού κόστους αναδιάρθρωσή της εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Η σύντομη απεικόνιση της τριμηνιαίας επίδοσής της έδειξε βελτίωση όσον αφορά την επενδυτική τράπεζά της αλλά και τον σχηματισμό αυξημένων προβλέψεων για πιθανές απώλειες από δάνεια που έχει χορηγήσει, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας.

Η τράπεζα έδωσε μία πιο αισιόδοξη προοπτική για τα έσοδά της φέτος, τα οποία αναμένει τώρα να είναι «ουσιαστικά αμετάβλητα» αντί «ελαφρά χαμηλότερα» που εκτιμούσε προηγουμένως. Η Deutsche βρίσκεται στο μέσο μίας μεγάλης αναδιάρθρωσης μετά την καταγραφή σειράς ζημιών τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα έχει ζημιές για το σύνολο του 2020 και ανώτατα στελέχη της έχουν προειδοποιήσει ότι θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η επίδοση της τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο. Αφού επεσήμανε ότι η τράπεζα άρχισε την αναδιάρθρωσή της πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κρίστιαν Ζέβινγκ ανέφερε σε σημείωμά του προς το προσωπικό ότι «έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται οι καρποί όλης της δουλειάς μας».

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα ότι τα αποτελέσματά της θα είναι ελαφρά καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές και ότι οι καθαρές ζημιές των μετόχων ύψους 77 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες από τις ζημιές ύψους 3,3 δισ. ευρώ πριν από ένα έτος. Η Deutsche σημείωσε ότι αύξησε τις προβλέψεις της για πιστωτικές απώλειες στα 761 εκατ. ευρώ από 161 εκατ. ευρώ πριν από ένα έτος. Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας έδωσαν ικανοποίηση, καθώς αυξήθηκαν κατά 46% στο τρίμηνο και κατά 39% στις σημαντικές συναλλαγές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και σε νομίσματα. «Φαίνεται σαν η Deutsche Bank να έχει επανέλθει από το χείλος του θανάτου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Opimas.

Σχετικα αρθρα

ΔΕΕ: Αντίθετες με το ευρωπαϊκό δίκαιο οι μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος στην Πολωνία

admin

Η Ευρώπη αποχαιρετά την Βρετανία: Αντίο, auf Wiedersehen, adieu, arrivederci…

admin

Το δίλημμα Σαουδικής Αραβίας και ΗΠΑ μετά την επίθεση στην Aramco

admin

Πέρασε από το ευρωκοινοβούλιο η υποψηφιότητα Λαγκάρντ για την ΕΚΤ

admin

Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ: τη Δευτέρα η διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

admin

22/11: Εκδήλωση με θέμα «Κλιματική Κρίση και Τοπική Ανάπτυξη» οργανώνει o Π. Κόκκαλης

admin

Κάλεσμα τραπεζών σε καταθέτες να αναλάβουν… ρίσκο

admin

Κλείνει η Μόρια

admin

Το Δημοκρατικό Τσουνάμι, ένα ανώνυμο κίνημα στην Καταλονία

admin

Μαξίμου: «Αναγκαίος παίκτης» η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή

admin

Εγκαινιάστηκε το Tαμείο επενδύσεων BlueInvest για την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

admin

Ανοίγει τον δρόμο και για άλλα περιφερειακά ζητήματα ο East Med

admin

Λίβανος-Υεμένη: O σεχταρισμός οδηγεί στη διαφθορά

admin

Μία ανάλυση των δημοκρατικών αλλαγών του τελευταίου αιώνα

admin

Η Βαυαρία ζητά υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία

admin

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ενταφίασε τον ριγκανισμό

admin

Πυρά ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση της φον ντερ Λάιεν

admin

Τρεις χώρες της ΕΕ ανεβάζουν τους στόχους για ενέργεια από ΑΠΕ ως το 2030: Ελλάδα, Γαλλία, Βουλγαρία

admin