Image default
Επιχειρήσεις

WIND: Δωρεάν η εφαρμογή Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Κρουσμάτων Covid-19 του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η WIND Ελλάς επεκτείνει την στήριξή της στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και σε συνέχεια της στήριξης ως αποκλειστικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος των Κινητών Ομάδων Υγείας, συμμετέχει ενεργά στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης συμβάντων του δικτύου των ΚΟΜΥ, παρέχοντας υπηρεσίες επικοινωνίας.

Η νέα πρωτοποριακή ηλεκτρονική εφαρμογή διαχείρισης επιτρέπει στα κλιμάκια των Κινητών Μονάδων Υγείας να εντοπίζουν άμεσα και με ασφάλεια πιθανά ή ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού (COVID-19), που εισέρχονται στη χώρα από τα χερσαία σύνορα.

Με ειδικά tablets τα μέλη των ΚΟΜΥ θερμομετρούν όσους επιθυμούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και σκανάρουν τον κωδικό QR του εντύπου που επιβάλλεται να συμπληρώσουν πριν την είσοδο τους (PLF – Passenger Locator Form). Όλα τα στοιχεία καταχωρούνται και στέλνονται σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο πληροφοριών του ΕΟΔΥ, όπου και επεξεργάζονται. Με τη βοήθεια αλγόριθμου κρίνεται αν κάποιος θα πρέπει να υποβληθεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Αν τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου βγουν θετικά, το λογισμικό ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το μητρώο ασθενών με COVID-19 και  εντοπίζεται εύκολα και γρήγορα ο ασθενής.

Εκτιμάται ότι με το νέο πρόγραμμα, ο χρόνος της διαδικασίας του τεστ μειώνεται κατά 90%, δηλαδή στο ένα λεπτό από τα περίπου πέντε λεπτά που διαρκούσε αρχικά. Μέχρι πρότινος, η καταχώρηση των στοιχείων των τουριστών γινόταν χειρόγραφα, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν χρονοβόρα και με κίνδυνο λαθών στην καταγραφή των στοιχείων.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 5.000 αποστολές και 100.000 τεστ πανελλαδικά.

Η πρωτοβουλία αυτή της WIND αποτελεί μέρος των δράσεων για την «επόμενη μέρα» και έρχεται να προστεθεί σε όλες αυτές που υλοποίησε η εταιρεία κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή έθεσε σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων τόσο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων της όσο και για την φροντίδα των πελατών της και του κοινωνικού συνόλου.

Σχετικα αρθρα

Ζοοm: Εσοδα ρεκόρ, $8,5 δισ. η περιουσία του Εric Yuan που από μια ιδέα έγινε κροίσος

admin

Ο Ζούκερμπεργκ εξηγεί γιατί το Facebook δεν κάνει τίποτα για τις δημοσιεύσεις του Τραμπ

admin

Ολική ανακαίνιση δωματίων για το Radisson Βlu Park Hotel Athens

admin

Όμιλος ΟΤΕ: Η τεχνολογία σύμμαχος στη βιώσιμη ανάπτυξη

admin

Westnet: Ενίσχυση πωλήσεων και αύξηση κερδοφορίας το 2019

admin

Υποχρεωτική η μάσκα στα mall – πολυκαταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα

admin

Nέα εμπλοκή στη συμφωνία ΣΙΔΜΑ-Μπήτρου

admin

Νότια Κορέα: Αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών που βρέθηκαν και πάλι θετικοί στον ιό

admin

Ένα σταθερό διεθνές κλίμα και τα μεγέθη β’ τριμήνου ίσως ευνοήσουν το Χ.Α.

admin

Γερμανία: Νωρίτερα από τις 14 Ιουνίου η άρση της απαγόρευσης ταξιδίων στην Ευρώπη

admin

Ελληνοϊταλική σύμπραξη κερδίζει βραβείο αποθεώνοντας με ήχο και εικόνα την Ιαπωνική κουλτούρα

admin

Νέο ασφαλιστικό προϊόν από την CNP ΖΩΗΣ

admin

Μπουτάρης: Τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές ενέκρινε η ΓΣ

admin

Βρετανία: Σήμερα ανακοινώνεται ο νέος πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος

admin

Στην κοινοπραξία Άβαξ-Ghella-Alstom η Γραμμή 4 του Μετρό

admin

Flexopack: Το πρόγραμμα διάθεσης μετοχών σε στελέχη της εταιρείας

admin

Από 26/11 με τη νέα ονομαστική αξία στο ταμπλό οι μετοχές της Euroxx

admin

Σταικούρας: Προς μείωση 40% ενοικίων και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και δεν έκλεισαν με εντολή – Προς λύση η προστασία της Α’ κατοικίας

admin