Image default
Επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Πολυεθνικές και επαγγελματικές ενώσεις ζητούν νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων

Περίπου 100 διευθυντές μεγάλων αμερικανικών και πολυεθνικών εταιρειών, όπως των Walmart, Microsoft και Merck, καθώς και ομοσπονδιακές επαγγελματικές ενώσεις, σε επιστολή τους προς τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές τους καλούν να καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο Κογκρέσο, όπου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσουν στο σχέδιο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον νέο κορωνοϊό.

Στην επιστολή τους, οι ενώσεις και οι μεγάλες εταιρείες προβλέπουν ότι θα υπάρξει «κύμα οριστικού κλεισίματος» επιχειρήσεων αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και μια «ενδεχομένης καταστροφική» απώλεια θέσεων εργασίας μέχρι τα τέλη του έτους.

«Ξέρουμε ότι οι μικρές επιχειρήσεις έχουν ουσιώδη σημασία για την οικονομική και κοινωνική υγεία της χώρας μας», σημειώνεται στην επιστολή που συντάχθηκε από τον ιδρυτή και πρώην γενικό διευθυντή της αλυσίδας Starbucks, τον Χάουαρντ Σουλτς: απασχολούν σχεδόν τους μισούς μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και παράγουν το 44% του αμερικανικού ΑΕΠ. Πολλές από αυτές, ιδίως στους κλάδους του εμπορίου, της εστίασης ή της συμβουλευτικής, βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας μετά τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του Covid-19.

Στο πλαίσιο ενός γιγαντιαίου προγράμματος ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας που συμφωνήθηκε την άνοιξη, όταν η οικονομική δραστηριότητα είχε ουσιαστικά σταματήσει, το Κογκρέσο και η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χορήγησαν περισσότερα από 521 δισ. δολάρια σε δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όμως το πρόγραμμα αυτό, το Paycheck Protection Program ή PPP, έφτασε στο τέλος του.

«Ένα νέο PPP θα βοηθούσε σίγουρα πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, όμως οι τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο θα χρειαστούν μεγαλύτερη και μακροπρόθεσμη στήριξη. Μολονότι η χώρα μας ξανανοίξει, αυτό δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση και πολλές εταιρείες θα χρειαστεί να ξανακλείσουν. Οι περισσότερες από αυτές τις μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν αρκετά χρήματα στην τράπεζα για να αντιμετωπίσουν έναν μικρότερο κύκλο εργασιών και μειωμένη πελατεία για πολλούς μήνες», καταλήγει η επιστολή.

Σχετικα αρθρα

H COSMOTE βάζει τέλος στο… «λακωνικό» ιντερνετ!

admin

ΤΑΡ: Διαθέτει €1,5 εκατ. προς υποστήριξη υγειονομικών σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία

admin

Oμιλος Υγεία: Η πρώτη νοσοκομειακή μονάδα που θα διαθέτει Cell & Gene Therapies

admin

Creta Farms: Ως τα τέλη του μήνα το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο

admin

Χρυσή Διάκριση Τεχνολογικής Αριστείας για Office Line και INTRALOT

admin

Eurobank: Πέφτουν οι υπογραφές με doValue – Fortress

admin

Ο Νίκος Βελαώρας «στο τιμόνι» των πωλήσεων της ALD Automotive Ελλάδος

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Alpha Αστικά Ακίνητα

admin

Υποβάθμισε το outlook για Wind Hellas η Fitch

admin

Φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις με πατέντες διεθνώς αναγνωρισμένες

admin

Θάνος Πασχάλης (Ellinair): «Στήριξη σε όλες τις αεροπορικές στην Ελλάδα»

admin

Ολοκληρώθηκε η δωρεά 83 οχημάτων κοινής ωφέλειας από τον ΤΑΡ

admin

Θρίλερ με τα δάνεια και τον έλεγχο της ΑΝΕΚ

admin

Το νέο «υπερόπλο» της αυτοκινητοβιομηχανίας: H εικονική πραγματικότητα

admin

Οι εισηγμένες εταιρείες με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισ. ευρώ

admin

Entersoft: Εγκρίθηκε το stock split 1:6 – Αμετάβλητο το μετοχικό κεφάλαιο

admin

ΟΛΠ: Στην ΤΕΚΑΛ η «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα»

admin

Ξεκινούν οι δημοπρασίες για το «Σύζευξις ΙΙ»

admin