Image default
Επιχειρήσεις

Foodlink: Εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά €4,2 εκατ.

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 4.202.421,48 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών κατά 0,18 ευρώ, ήτοι από 0,28 ευρώ σε 0,10 ευρώ, με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών με διαγραφή από το λογαριασμό «Αποτελέσματα εις νέο» της εταιρείας, ενέκρινε μεταξύ άλλων η τακτική Γενική Συνέλευση της Foodlink.

Μετά την ανωτέρω αποφασισθείσα μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται σε 2.334.678,60 ευρώ, διαιρούμενο σε 23.346.786 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ έκαστη. Εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας ως συνέπεια των ανωτέρω μεταβολών.

Επιπλέον, η ΓΣ αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος στους μετόχους, ενώ εξέλεξε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Επί του θέματος αυτού, αφού έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει στους κ.κ. Μετόχους ότι, λόγω παραιτήσεως τριών μελών του εκλεγέντος από την περσινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση μελών και αντικαταστάσεως των δύο εξ αυτών από άλλα μέλη, έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Συγκεκριμένα, δυνάμει του υπ’ αριθμ. 338 – 16/03/2020 πρακτικού του ΔΣ, τα μέλη ομόφωνα εξέλεξαν την κα. Καλλιόπη Σιουτζούκη του Ευάγγελου προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Χρήστου Κυριαζή και την κα. Παναγιώτα Σιωρά του Θεμιστοκλή προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Αθανασίου Σκαρλάτου, και για το υπόλοιπο της θητείας των μελών που αναπληρώθηκαν. 

Εν συνεχεία, στις 3/4/2020, παραιτήθηκε το μέλος κ. Παναγιώτης Μπόμπολης, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε και έκτοτε το Διοικητικό Συμβούλιο λειτουργεί με επτά μέλη. Προτάθηκε δε, κατόπιν των ανωτέρω αλλαγών, να εκλεγεί νέο ΔΣ της εγκρίσεως της Γενικής Συνέλευσης. Στο σημείο αυτό, τον λόγο έλαβε ο Μέτοχος κ. Κωνσταντίνος Γκυρτής, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα, βάσει του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, αντί για την εκλογή νέου ΔΣ να εγκριθεί απλώς η εκλογή των δύο νέων μελών του ΔΣ σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων και να συνεχίσει το Διοικητικό Συμβούλιο την λειτουργία του ως έχει, δεδομένου του ότι δεν επίκειται λήξη της θητείας του.

Τέλος, μετά από διαλογική συζήτηση, κατά την οποία παρασχέθηκαν οι ζητηθείσες διευκρινήσεις και πληροφορίες, η Γενική Συνέλευση εγκρίνει ομόφωνα την κατά τα ως άνω εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ., ήτοι της κας. Καλλιόπης Σιουτζούκη του Ευάγγελου σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Χρήστου Κυριαζή και της κας. Παναγιώτας Σιωρά του Θεμιστοκλή σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Αθανασίου Σκαρλάτου και την συνέχιση της λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με επτά μέλη.

Σχετικα αρθρα

Μοτοδυναμική: «Μεταβατικές» ζημίες στο α’ εξάμηνο

admin

COSMOTE TV: Μειωμένοι από σήμερα οι λογαριασμοί των συνδρομητών της

admin

ΕΧΑΕ: Αλλαγές στα καθήκοντα διευθυντικών στελεχών

admin

Παραίτηση – βόμβα στη Nikola: Φεύγει οικειοθελώς ο ιδρυτής της Τρέβορ Μίλτον

admin

Frigoglass: Ο Γ. Σαμοθράκης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

admin

Νέα υπηρεσία εξατομικευμένων δρομολογίων για επιχειρήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

admin

Thomas Cook: Στις 50.000 οι «εγκλωβισμένοι» τουρίστες στην Ελλάδα

admin

Ξεπέρασε το 5% το ποσοστό του Reggeborgh Invest στην Ελλάκτωρ

admin

Βελτιωμένα τα EBITDA για τον όμιλο ΟΤΕ

admin

Mytilineos: Προστιθέμενη αξία ίση με το 0,6% του συνολικού ΑΕΠ-Υποστηρίζει το 0,36% της εγχώριας απασχόλησης

admin

Νικολάου: H πρόταση της Energean είναι προς το συμφέρον της Κύπρου

admin

Emirates: Επανεκκίνηση των πτήσεων στην Ελλάδα

admin

Eurobank: Νέο πακέτο €750 εκατ. για τον ξενοδοχειακό κλάδο

admin

Σαντορίνη: Μέσα στο 2020 ολοκληρώνονται τα έργα στο λιμάνι του Αθηνιού

admin

Η Ρωσική Πρεσβεία τίμησε τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη

admin

Αποτελέσματα Aegean: Πτώση 15% στον κύκλο εργασιών

admin

Epsilon Net: Ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά των νέων ονομαστικών μετοχών

admin

EY: Ακόμη μία χρονιά διάκρισης για την ΕΥ Ελλάδος στα ITR Awards

admin