Image default
Επιχειρήσεις

Οι συνδέσεις 5G θα ξεπεράσουν το 1,7 δισ. το 2023

Οι παγκόσμιες συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας 5G θα αυξηθούν ραγδαία τα επόμενα χρόνια, για να υπερβούν το 1,7 δισ. στα τέλη του 2023, ήτοι μέσα σε μόλις πέντε χρόνια από την αρχική διάθεση της τεχνολογίας στις αρχές του 2019. Η Κίνα – από μόνη της – αναμένεται να αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ (47%) των συνολικών συνδέσεων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς έως τα τέλη του 2023.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Counterpoint Research, έως τότε, η διείσδυση του 5G στις ΗΠΑ και τον Καναδά (το ποσοστό των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς επί του συνόλου των συνδέσεων) θα υπερβεί το 50%. Στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό, όπως προκύπτει από τις ίδιες εκτιμήσεις, θα είναι της τάξης του 26%.

Από την πρώιμη εμπορική κυκλοφορία των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 5G τον Απρίλιο του 2019, οι πρωτοπόροι φορείς εκμετάλλευσης στις ανεπτυγμένες αγορές τηλεπικοινωνιών προωθούν προοδευτικά την ευρεία ανάπτυξη και υιοθέτηση των δικτύων 5ης γενιάς. Στα μέσα Ιουλίου του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Counterpoint Research, είχαν ενεργοποιηθεί 93 εμπορικά δίκτυα 5G σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ευρώπης (29 δίκτυα), της Ασίας – Ειρηνικού (23 δίκτυα), της Μέσης Ανατολής (12 δίκτυα) και της Ανατολικής Ευρώπης (11 δίκτυα), ενώ ακολουθούν η Νότια Αμερική, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς και τέλος η Αφρική.

Πρωταγωνιστεί η Ευρώπη

«Παρά την επιβράδυνση στην κατασκευή δικτύων 5G σε αγορές που πλήττονται σοβαρά από την πανδημία του COVID-19, κυρίως λόγω των περιορισμών στην κατασκευαστική δραστηριότητα, στον εξοπλισμό και την προμήθεια υλικών, καθώς και την αναβολή των δημοπρασιών φάσματος 5G, η δυναμική ανάπτυξης του είναι απίθανο να διακοπεί», σχολιάζουν οι αναλυτές της Counerpoint.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, για παράδειγμα, μέχρι το τέλος του 2020, όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να διαθέτουν εμπορικές υπηρεσίες 5G, καθιστώντας την Ευρώπη πατρίδα για σχεδόν το ήμισυ των ενεργών συνδέσεων 5G.

Μέχρι σήμερα, η περιοχή της Ανατολικής Ασίας – Ειρηνικού ηγείται της ανάπτυξης 5G συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας. Τον Μάιο του 2020, οι συνδέσεις 5G στην Κίνα και την Κορέα ξεπέρασαν τα 30 εκατ. και τα 6,8 εκατ., αντίστοιχα.

Η Ινδία, ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone, εξακολουθεί να βρίσκεται στον δρόμο της μετάβασης στο LTE, αν και η εταιρεία Reliance Jio, με σχεδόν 400 εκατ. συνδρομητές, αναμένεται να ηγηθεί της εθνικής πορείας προς το 5G στόχο να ξεκινήσει εμπορικές υπηρεσίες το 2021. Ωστόσο, η υιοθέτηση 5G στην περιοχή της Ινδίας είναι πολύ πιθανό να περιοριστεί σε ομάδες υψηλότερου εισοδήματος, με αποτέλεσμα ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό συνδέσεων 5G έως το 2023.

Σχετικα αρθρα

Ο Jeff Bezos εκτοξεύει την πρώτη τουριστική διαστημική πτήση – Σε δημοπρασία το πρώτο εισιτήριο (φωτο)

admin

SKY Express: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις πτήσεις λόγω στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

admin

Καββαθάς: Ο τουρισμός θα επανέλθει μόνο με βιώσιμες επιχειρήσεις

admin

ΟΤΕ: Διέθεσε 110.000 άδειες λογισμικού στο Δημόσιο έναντι €28,43 εκατ.

admin

Interwood: Αδύνατη η δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το 2020

admin

Παπουτσάνης: Διανομή μερίσματος €0,04 ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ

admin

Τι αλλάζει στο λιανεμπόριο – Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το ερχόμενο Σάββατο

admin

Autohellas: Με joint venture επενδύει στα φωτοβολταϊκά

admin

Παπουτσάνης: Η ΓΣ ενέκρινε τη διανομή μερίσματος €0,0475 ανά μετοχή

admin

INTRALOT: Κύκλος εργασιών €364 εκατ. το 2020 – Μείωση κατά 16,6%

admin

D-Marin: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Oliver Dörschuck

admin

Μουζάκης: Μειωμένα κατά 4,68% τα EBITDA το 2020

admin