Image default
BLOOMBERG

HSBC: Χιλιάδες προσλήψεις στην Κίνα με έμφαση στο wealth management

Να ενισχύσει -και μάλιστα σημαντικά- το προσωπικό της στον κλάδο του wealth management στην Κίνα σχεδιάζει η HSBC Holdings, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία της, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και δυτικών κυβερνήσεων.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κερδοφορίας της τη Δευτέρα, η οποία αποκάλυψε ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου της μειώθηκαν στο μισό, η τράπεζα ανέφερε ότι στοχεύει να προσλάβει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια 2.000 έως 3.000 άτομα στην Κίνα. Όπως είπε μάλιστα, τα πρώτα 100 νέα άτομα έχουν ήδη πιάσει δουλειά στην Γκουάνγκτζου και τη Σαγκάη.

Η HSBC, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο, αλλά αντλεί πάνω από τα μισά έσοδά της και σχεδόν όλα τα κέρδη της από την Ασία, ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί στην προσπάθειά της να προωθήσει περαιτέρω την παρουσία της στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Η κίνηση λαμβάνει χώρα άλλωστε σε μια περίοδο που η τράπεζα δέχεται επικρίσεις για τις σχέσεις της με την Huawei Technologies και τη στήριξή της προς τον αμφιλεγόμενο νόμο περί εθνικής ασφάλειας που θέσπισε η Κίνα για το Χονγκ Κονγκ.

«Οι τρέχουσες εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δημιουργούν αναπόφευκτα δύσκολες καταστάσεις για έναν οργανισμό με το αποτύπωμα της HSBC», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn τη Δευτέρα. «Ωστόσο, η ανάγκη για μια τράπεζα ικανή να γεφυρώνει τις οικονομίες της Ανατολής και της Δύσης είναι έντονη και είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε αυτόν τον ρόλο», συμπλήρωσε.

Η τράπεζα είπε τη Δευτέρα ότι εξετάζει περαιτέρω μέτρα για να ενισχύσει τις επιδόσεις της, επιταχύνοντας τα σχέδια ενίσχυσης της θέσης της στην Ασία και περιορισμού του δυναμικού της στην Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Η HSBC δήλωσε επίσης ότι επιταχύνει την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων της, ενώ περικόπτει 35.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον όμιλο.

Παρόλα αυτά, η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων για τα τμήμα wealth and personal banking της Κίνας το πρώτο εξάμηνο, έναντι συνολικών κερδών προ φόρων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα.

Οι νέες επενδύσεις είναι ενδεικτικές των προσπαθειών που καταβάλλει η HSBC προκειμένου να αξιοποιήσει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης στην Ασία, ιδίως στην ηπειρωτική Κίνα, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη πηγή πλούτου της περιοχής, καθώς και μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αγορές στον κόσμο, δήλωσε ο Greg Hingston, επικεφαλής του τμήματος wealth and personal banking της HSBC στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, σε δήλωσή του τον περασμένο μήνα.

Σχετικα αρθρα

Citi: Ο χρυσός μπορεί να καταγράψει νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους

admin

Τα δύο αδέλφια που «στοιχημάτισαν» στην William Hill και κέρδισαν 220 εκατ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

BofA: Πώς η Generation Z θα αλλάξει ριζικά τον κόσμο των επενδύσεων

admin

Χρυσός: Γιατί οι επενδυτές εγκατέλειψαν ξαφνικά το ασφαλές τους καταφύγιο

admin

Bitcoin: Crash test στα 10.000 δολάρια για τον «ψηφιακό χρυσό»

admin

Ισπανία: Εξετάζει επέκταση της κρατικής επιδότησης μισθών και το 2021

admin

Danone: Πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αλλαγές στη διοίκηση για την αναδιάρθρωση της εταιρείας

admin

Σύννεφα στην Πρέμιερ Λιγκ πριν από την έναρξη της σεζόν

admin

Αλέν Γκρισέ: Ο πρώην ταξιτζής στον οποίο ο Μακρόν ανέθεσε να σώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

H CEO που ήταν κάποτε άντρας δίνει μία μοναδική προοπτική για την ισότητα των δύο φύλων

admin

Πετρέλαιο: Γιατί έβαλε ξανά πλώρη προς τα 40 δολάρια/βαρέλι

admin

Bloomberg: Οι καλύτερες ημέρες για το φετινό ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών μπορεί να έχουν περάσει

admin

LVHM-Tiffany: Πώς βρέθηκε στις καλένδες το super deal των 16 δισ. δολ. και ο ρόλος της γαλλικής κυβέρνησης

admin

Hermes: Η ζήτηση για τα πολυτελή είδη -όπως οι τσάντες Birkin- αναζωπυρώνεται

admin

Ο εκατομμυριούχος κληρονόμος που ποντάρει στην επανάσταση της βιολογικής καλλιέργειας

admin

Κώδωνα κινδύνου για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς κρούουν Unilever, Procter & Gamble, Carrefour και άλλοι κολοσσοί του λιανεμπορίου

admin

Renault και Daimler AG: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες περνούν στην αντεπίθεση

admin

British Airways: Προχωρά σε δημοπρασία της συλλογής έργων τέχνης της, αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων

admin