Image default
Οικονομία

Xρηματιστήριο Αθηνών : Ο Κυριάκος Πιερρακάκης χτύπησε το καμπανάκι της συνεδρίασης

To Xρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη, τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, στα πλαίσια της «Εβδομάδας Τεχνολογίας», αφιερωμένης στις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου της Πληροφορικής.

Ο κ. Πιερρακάκης κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

«Στην εποχή των μεγάλων ταχυτήτων, των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμόμαστε πώς διαδικασίες του σήμερα επιτελούνταν στο παρελθόν και με ποιους τρόπους. Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνδυάζει την παράδοση με την πρόοδο» ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πιερρακάκης.

Ο ιός λειτούργησε ως επιταχυντής για την ψηφιακή μεταρρύθμιση

«Από την αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης» συνέχισε ο κ. Πιερρακάκης «είχαμε αποφασίσει πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας θα προχωρήσει. Τον σχεδιάζαμε, είχαμε αρχίσει να τον υλοποιούμε μέχρι που εμφανίστηκε στη ζωή μας η ξεχασμένη λέξη καραντίνα. Κι όμως, για εμάς στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο ιός λειτούργησε ως επιταχυντής για την ψηφιακή μεταρρύθμιση. Φέραμε μπροστά εφαρμογές και πλατφόρμες, έπρεπε να κρατήσουμε τον κόσμο ασφαλή στο σπίτι του.»

» Είμαστε περήφανοι για το gov.gr, εκεί συγκεντρώσαμε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου. Όμως και για το Χρηματιστήριο, η τεχνολογία είναι μονόδρομος.»

» Σήμερα είχα την ευκαιρία να πληροφορηθώ για την πλατφόρμα AXIA που σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκε για on line Γενικές Συνελεύσεις. Το Χρηματιστήριο εδώ και περίπου 20 χρόνια εφαρμόζει την υπηρεσία των ψηφιακών υπογραφών, ενώ σήμερα είναι και συνεργάτης του Δημοσίου σε έργα όπως ο Ψηφιακός Ταχογράφος, το Κτηματολόγιο, το έργο ΣΗΔΕ κά».

Η Ελλάδα διαθέτει εταιρείες πολύ υψηλού επιπέδου

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως η Ελλάδα διαθέτει εταιρείες πολύ υψηλού επιπέδου και κατέληξε λέγοντας: «Με δεδομένο το πακέτο ανάκαμψης και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που αυτό θα φέρει, είναι βέβαιο πως θα έρθουμε ακόμα πιο κοντά με αυτές τις εταιρείες, θα βοηθήσουμε ώστε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να αλλάξει επιτυχώς. Βρισκόμαστε στο πλάι των εταιρειών αλλά και του Χρηματιστηρίου, ώστε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε ένα μέλλον με ασφάλεια. Το δικό μας μέλλον».

«Αποτελεί τιμή για όλους μας η παρουσία του υπουργού σήμερα στο Χρηματιστήριο, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας Τεχνολογίας. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το αφιέρωμα εξαίροντας τις επιδόσεις των εταιρειών του κλάδου που στη δεκαετία της κρίσης κατάφεραν να τριπλασιάσουν την κεφαλαιοποίησή τους και να αυξήσουν την συναλλακτική τους δραστηριότητα πάνω από μία φορά» τόνισε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης.

«Είναι προφανές» πρόσθεσε «ότι σε μία Ευρώπη που οφείλει να δημιουργήσει παραγωγικό ιστό, η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί σήμερα την βάση η οποία θα εξασφαλίσει την επιτυχή διαχρονικότητα αυτού του νέου παραγωγικού ιστού. Για εμάς στο Χρηματιστήριο είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη των εταιρειών αυτών και η παρουσία του υπουργού σήμερα εδώ, κατ’ εξοχήν αρμόδιου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, μας δίνει ξεχωριστή χαρά».

Η «Εβδομάδα Τεχνολογίας» είναι το πρώτο από μία σειρά ανάλογων αφιερωμάτων σε κλάδους εισηγμένων εταιρειών που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεών του για την ανάδειξη και προβολή στο οικοσύστημα της κεφαλαιαγοράς, αλλά και στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό, των εισηγμένων εταιρειών και ειδικότερα συγκεκριμένων κλάδων κάθε φορά.

Έχουν ήδη προγραμματισθεί και θα ακολουθήσουν ανάλογα αφιερώματα που θα καλύψουν το σύνολο του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίας, όπως για εταιρείες Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών, Εξοπλισμού Τηλεπικοινωνιών κά, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν άλλοι κλάδοι δραστηριοποίησης εισηγμένων εταιρειών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Σχετικα αρθρα

Σόιμπλε: Έφτασε η ώρα για την ενιαία οικονομική πολιτική

admin

Οι «σκληροί του Βορρά» θα προτείνουν δικό τους σχέδιο ανάκαμψης

admin

Φορολογικές δηλώσεις: 17 ημέρες για την υποβολή 2,5 εκατ. δηλώσεων

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Χρονιά ισχυρής ανάπτυξης το 2021 – Επιπλέον 5 δισ. μέχρι τέλος του χρόνου

admin

Χατζηδάκης για ΛΑΡΚΟ: Αν δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι η λύση θα ήταν πτώχευση και λουκέτο

admin

OTE: “Aνοσία” στον Covid το 1ο 6μηνο

admin

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα

admin

Ιταλία : O Κόντε θεωρεί «ιστορική στροφή» την γαλλογερμανική απόφαση για Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2019

admin

Αδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση – ανάσα για τους ιδιοκτήτες

admin

Η Λαγκάρντ είπε το δικό της «whatever it takes», όμως μπορεί να μην είναι αρκετό για το «κραχ»

admin

«Από τον Σπράο στον Πισσαρίδη: Η ελληνική οικονομία αναζητά ακόμη αναπτυξιακό μοντέλο

admin

Πάγια ρύθμιση : «Καίει» το επιτόκιο των 24 δόσεων

admin

Κοροναϊός: Λουκέτο και πρόστιμο 15.150 ευρώ σε μπαρ στη Χαλκίδα λόγω συνωστισμού

admin

e-ΕΦΚΑ: Τρίμηνη παράταση δικαιώματος σε παροχές, λόγω αναπηρίας

admin

ΕΚΤ: Υπέρ μέτρων για στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης – Αδύναμη η ανάπτυξη

admin

ΕΦΕΤ : Ανακαλούνται μη ασφαλή προϊόντα μελιού από την αγορά

admin

Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του

admin