Image default
Ευρώπη

Θανατηφόρος βλακεία κατά Δημοκρατίας

Κάποιους καλούς φίλους, που ακόμα και σήμερα έχουν περί πολλού τον Ντόναλντ Τράμπ, θα τους δυσαρεστήσω. Ο απερχόμενος σε λίγους μήνες Αμερικανός πρόεδρος, τόσο στη χώρα του όσο και στο παγκόσμιο τοπίο, προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Με πιο σοβαρή αυτήν την απελευθέρωση της βλακείας, της πνευματικής ευτέλειας, της χυδαιότητας και του τζάμπα κουτσαβακισμού. Επί προεδρίας του, οι ΗΠΑ, κατάντησαν από ηγετική δύναμη του ελεύθερου κόσμου,ο πιο σοβαρός εχθρός του.

Τελευταίο και θλιβερό βήμα αυτής της εξέλιξης, ο διεθνής φαιοκόκκινος συνασπισμός κατά των προστατευτικών μέτρων για την αποφυγή μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εμπνευστές αυτής της προσπάθειας αποσκοπούν στο να υπάρξουν λόγω κορωνοϊού περισσότεροι θάνατοι. Αυτό σημαίνει διάδοση του φόβου, οξύτερη οικονομική κρίση, περισσότερους περιορισμούς, κλονισμό του κράτους δικαίου και άρα συνολική υπονόμευση της ανοικτής κοινωνίας.

Παράλληλα την ώρα που η πανδημία απειλεί και τα χυδαία, αυταρχική και διεφθαρμένα καθεστώτα, όπως αυτά της Τουρκίας, του Ιράν, της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Νιγηρίας κλπ., η κρίση στις δυτικές δημοκρατίες, αποτελεί άλλοθι για μαφιόζους της εξουσίας, που μονιμοποιούν την παρουσία τους στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

Είναι προφανές έτσι ότι οι δυνάμεις του φαιοκόκκινου λαϊκισμού και της χυδαιότητας που αναδίδει, «πιάνουν» θέσεις θεωρείο, εν όψει της σοβαρής οικονομικής κρίσης που προδιαγράφεται λόγω κορωνοϊού. Στο μέτρο δε που η κρίση αυτή θα έχει βαθύτατο διαρθρωτικό περιεχόμενο, σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής, της εργασίας, της κατανάλωσης και της παροχής υπηρεσιών, οι φορείς του λαϊκισμού θα διαθέτουν πεδίου δόξης λαμπρό για να εξαπατούν, να εξάπτουν, να χυδαιολογούν και να χλευάζουν.

Άθελά της, η νόσος COVID-19 είναι η αφετηρία ενός νέου τύπου ολοκληρωτισμού, που με όχημα του την παγκοσμιοποίηση της ανοησίας, στους κόλπους του δίνει την ευκαιρία να διαπρέπουν και επικίνδυνοι απατεώνες της επιστήμης. Τα έργα και ημερες γιατρών και ψευτογιατρών σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου κυρίως οπως και στην Ελλάδα, μας δίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής μελλοντικών εξελίξεων που ήδη έχουν βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Ακόμα χειρότερα, η πανδημία και αυτοί που την χρησιμοποιούν ως ιδεολογικό όχημα, δημιουργούν εντάσεις και μεταξύ των γενεών, φαινόμενο που θα έχει σοβαρές συνέπειες στις αναπτυσσόμενες δημογραφικά χώρες. Τα γεγονότα στο Λίβανο, είναι ο προάγγελος σοβαρότατων εξελίξεων στην πιό ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη μας,σε μια εποχή όπου δρομολογούνται ανακατατάξεις. Υπο αυτή την εννοια, στην Ελλάδα, οι γελωτοποιοί που ενοχλούνται με τις μάσκες προστασίας μας από τον κορωνοιό, θα ήταν προτιμότερο να ανησυχούν για το τι συμβαίνει στην Τουρκία.

Κατά τα λοιπά, στο μέτρο που θεωρώ απαραβίαστο το δικαίωμα στη βλακεία, με προβληματίζει κατα πόσον η αναγνώριση αυτή, επιτρέπεται να απειλεί τη ζωή τρίτων. Γιατί για παράδειγμα να τιμωρείται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και όχι αυτή του ενσυνειδήτου φορέα θανατηφόρου ιού?

Οσο για τους θεωρητικούς της ανοσίας της αγέλης, ας μας πούνε μετά από πόσα εκατομμύρια νεκρούς δημιουργούνται τα περίφημα αντισώματα προστασίας?

Ας θυμηθούμε ότι τον Ιανουάριο ξεκινήσαμε με 16 θανάτους στην Κίνα και οκτώ μήνες μετά οδεύουμε προς τα 10 εκατομμύρια.Σε κάποιους που πιάνουν πουλιά στον αέρα αυτή η εξέλιξη δεν λέει τίποτα?

Σχετικα αρθρα

Συνοχή της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά ο Κόντε

admin

Η Γαλλία αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 8% για το 2021

admin

ΕΕ: Προθεσμία ενός μήνα στην Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

admin

Νέο ευρωπαϊκό μοντέλο για την αναβάθμιση της προστασίας της φύσης

admin

Η αύξηση του αριθμού των γυναικών σε ηγετικές θέσεις πρέπει να συνοδευτεί από υποχώρηση των προκαταλήψεων

admin

Φατίχ Ντονμέζ: Το Ορούτς Ρέις άρχισε επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Συμφωνία Άγκυρας – Ουάσινγκτον για «εκεχειρία» στη Συρία – αν αποσυρθούν οι Κούρδοι

admin

Νέο αίτημα Τζιτζικώστα για δράση της ΕΕ στο μεταναστευτικό

admin

Μπορέλ: Η Λευκορωσία να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους

admin

Brexit- Μέρκελ: Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς συμφωνία

admin

«Ξεκλείδωσε» η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική – εκδόθηκαν οι άδειες εγκατάστασης σε Σκουριές, Ολυμπιάδα

admin

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Οδικό Πακέτο – Τι προβλέπει

admin

Στη Γαλλία εξετάζει τη μίξη φυσικού αερίου με πράσινο υδρογόνο στο δίκτυο

admin

Πυρά ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση της φον ντερ Λάιεν

admin

Γερμανική πρωτοβουλία για μεταρρύθμιση του ΠΟΥ

admin

Το ΕΚ καταδίκασε Ιράν, Τουρκία και Μιανμάρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

admin

Αυτό είναι το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα – Η νέα αρχιτεκτονική και τα προβλήματα

admin

Στη Μέση Ανατολή, όλα τα στρατόπεδα με μια χώρα μιλούν: Τη Ρωσία

admin