Image default
Αγορές

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq- «Καλπάζουν» χρυσός και πετρέλαιο

Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε στη συνεδρίαση της Δευτέρα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq της Wall Street, σε μία κατά τα άλλα ήπιων τόνων συνεδρίαση. Κοντά σε ρεκόρ έφτασε και ο S&P 500, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες. Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις συνομιλίες στην Ουάσινγκτον για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, αλλά και στην εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πιο αναλυτικά, στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,31% στις 27.845,45 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,30% στις 3.383,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1% στις 11.129,73 μονάδες, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης επεκτάθηκε τον Αύγουστο, αν και ο ρυθμός της επέκτασης επιβράδυνε από τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of New York.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 3,7 μονάδες τον Αύγουστο από 17,2 μονάδες τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον δείκτη στις 19,0 μονάδες.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου σημειώνει ότι περιορίζει την ικανότητα της Huawei να αποκτά τσιπ που κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

Τον περασμένο Μάιο η αμερικανική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει στην κινεζική εταιρεία να αποκτά τσιπ που είχε σχεδιάσει η ίδια, άλλα είχαν κατασκευαστεί με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

«Άλμα» 2,5% για τον χρυσό

Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα ο χρυσός, ο οποίος έκλεισε με τα ισχυρότερα κέρδη των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και οι απώλειες του δολαρίου ενίσχυσαν την ελκυστικότητα του.

Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο ενδεχομένως να έδωσε και η τελευταία γνωστοποίηση των τοποθετήσεων της Berkshire Hathaway Inc. η οποία έδειξε ότι η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett είχε πάρει ένα νέο μερίδιο το προηγούμενο τρίμηνο στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξορύξεων παγκοσμίως, Barrick Gold Corp.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άλμα 48,90 δολ. ή 2,5% και έκλεισε στα 1.998,70 δολ. ανά ουγγιά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος για το πολύτιμο μέταλλο από τις 22 Απριλίου.

Η Κίνα έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο

Κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις πληροφορίες πως η Κίνα σκοπεύει να εισάγει μεγάλες ποσότητες αμερικανικού αργού τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη είδηση αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάκαμψης της ζήτησης μετά την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και για την αύξηση της προσφοράς του «μαύρου χρυσού».

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό τύπου WTI καταγράφει «άλμα» 1,90% στα 42,81 δολάρια το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου μπρεντ κερδίζει κατά 1,12% στα 45,30 δολάρια το βαρέλι.

Σε πτωτική τροχιά συνεχίζει το δολάριο

Πιέσεις ασκούνται για ακόμη μία συνεδρίαση στο αμερικανικό δολάριο, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο φέρνει αναταράξεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,26% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο 1,1871. Παράλληλα, η βρετανική λίρα υπερισχύει κατά 0,20% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και η σχετική ισοτιμία ανέρχεται στο 1,3110.

Σχετικα αρθρα

Στο 1,37% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Το εμπόριο έδωσε φτερά στις ευρωαγορές

admin

Η συνάντηση Τραμπ-Σι ενισχύει τη Wall Street

admin

Κέρδη στις ασιατικές αγορές λόγω αισιοδοξίας για ΗΠΑ

admin

Παραμένει ανοδικό το momentum στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

admin

Στο 1,46% διατηρείται το ελληνικό 10ετές

admin

Ράλι στη Wall Street

admin

Κέρδη στο νήμα για τη Wall με ώθηση από τη Fed

admin

Wall Street: Άνοδος δίχως «φρένα» για S&P 500 και Nasdaq με νέα ρεκόρ

admin

Ηπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή ΒΟΕ

admin

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

admin

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές- Κέρδη για το πετρέλαιο

admin

Ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

admin

Οριακές μεταβολές στη Wall με το βλέμμα στον κορωνοϊό

admin

Η κατάρρευση του πετρελαίου «βαρίδι» για τις αγορές της Ασίας

admin

Ενεργειακή ώθηση στη Wall Street

admin