Image default
BLOOMBERG

Η Estee Lauder ανακοίνωσε μείωση μέχρι 2.000 θέσεων εργασίας και κλείσιμο καταστημάτων

Στην περικοπή θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο καταστημάτων θα προχωρήσει η εταιρεία Estee Lauder στο πλαίσιο ενός πολυετούς πλάνου αναδιάρθρωσης, μετά τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στη βιομηχανία καλλυντικών.

Ο κολοσσός του κλάδου προϊόντων ομορφιάς σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά 1.500 έως 2.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, ή περίπου το 3% του συνολικού προσωπικού, και να ενισχύσει τις ψηφιακές του δραστηριότητες, αφού τα lockdown έπληξαν τη ζήτηση για μακιγιάζ. Οι περισσότερες από τις περικοπές θα αφορούν σε υπαλλήλους καταστημάτων και εργαζόμενους υποστήριξης, ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της διετούς πρωτοβουλίας, η διοίκηση θα κλείσει το 10% έως το 15% των ανεξάρτητων καταστημάτων Estee Lauder καθώς και ορισμένα καταστήματα ομορφιάς που λειτουργούν εντός πολυκαταστημάτων, αφού οι καταναλωτές στρέφονται περισσότερο στις διαδικτυακές αγορές.

«Θα αναδιαρθρώσουμε την εικόνα των καταστημάτων μας προκειμένου να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα και να επενδύσουμε για ανάπτυξη», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Fabrizio Freda. Τόνισε ότι η εταιρεία εισέρχεται στη νέα δημοσιονομική της χρήση με «συγκρατημένη αισιοδοξία».

 
Estee Lauder skin-care revenues grow as other units slow

Στην έναρξη των συναλλαγών οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 6,8%.

Η εταιρεία διατηρεί μετρητά για τη διαχείριση της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας υπαλλήλων, της προσωρινής μείωσης μισθών και των περικοπών σε επενδύσεις κεφαλαίου, έχουν οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η διοίκηση.

Η επιφυλακτικότητα της Estee Lauder αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης στη βιομηχανία ομορφιάς, καθώς ανακάμπτει από τις μειώσεις πωλήσεων που σχετίζονται με την πανδημία. Συνολικά, τα μαγαζιά καλλυντικών έχουν καλές επιδόσεις σε σχέση με άλλα μη βασικά καταστήματα λιανικής, όπως αυτά των ειδών ένδυσης και αξεσουάρ μόδας, επειδή οι καταναλωτές εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για προϊόντα περιποίησης του δέρματος, όπως κρέμες ματιών και ενυδατικές, ακόμα και αν δεν αγοράζουν ρούχα.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης της εταιρείας που έληξε στις 30 Ιουνίου, οι καθαρές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 32%, στα 2,43 δισ. δολάρια. Τα λίγα φωτεινά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς και της διψήφιας αύξησης των πωλήσεων στον τομέα ειδών περιποίησης δέρματος, δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις μεγάλες απώλειες στο μακιγιάζ και τα αρώματα.

Η πρόβλεψη της εταιρείας για προσαρμοσμένα κέρδη πρώτου τριμήνου από 80 σεντς σε 85 σεντ ανά μετοχή, ήταν πολύ χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή. Η Estee Lauder είπε ότι οι καθαρές πωλήσεις κατά την τρέχουσα περίοδο θα είναι μειωμένες κατά 12% με 13%.

Σχετικα αρθρα

Airbnb: Στην τελική ευθεία για την είσοδό της στο χρηματιστήριο – Ποιο μοντέλο εισαγωγής θα ακολουθήσει

admin

Ανεβάζει τους τόνους η Ε.Ε.: Ξεκινά νομικές διαδικασίες εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου για παραβίαση της συμφωνίας του Brexit

admin

AstraZeneca: Στο στάδιο της τελικής δοκιμής φάρμακο αντισωμάτων κατά του Covid-19

admin

Αρνητικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη για πρώτη φορά από το 2016

admin

Τα δύο αδέλφια που «στοιχημάτισαν» στην William Hill και κέρδισαν 220 εκατ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Σε φάση κατάρρευσης η τουρκική οικονομία: Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η λίρα, στα ύψη τα CDS

admin

Πώς ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας έχασε 7 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Από επικεφαλής online υπηρεσίας γνωριμιών, διαχειριστής του hedge fund με την καλύτερη απόδοση στον κόσμο, 275%, εν μέσω πανδημίας,

admin

Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις εστίασης

admin

Harley Davidson: Ράλι για την μετοχή – O νέος CEO πέτυχε το turnaround

admin

Μαύρα σύννεφα στην Disney: Προχωρά σε απολύσεις 28.000 εργαζομένων

admin

Φυγόδικος για το σκάνδαλο insider trading «Tabernula» καλείται να επιστρέψει 1,6 εκατ. λίρες – Αντιμέτωπος με 8ετή φυλάκιση

admin

Τζέιν Φρέιζερ: Η νέα CEO της Citi έγραψε ιστορία και τώρα καλείται να λύσει τα προβλήματα της τράπεζας

admin

TikTok: Πώς η Oracle άφησε πίσω τη Microsoft στη μάχη της διεκδίκησης – Όλο το παρασκήνιο

admin

Τουρκικό μπέργκερ «βαφτίστηκε» ελληνικό για να συνεχίσει να πουλάει στη Σαουδική Αραβία

admin

SkyBridge Capital: Γιατί η τιμή του χρυσού μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2.200 δολάρια

admin

Τι αποκαλύπτουν για το αύριο οι αποτιμήσεις του Nasdaq σήμερα

admin

Οκτώ αναλυτές προειδοποιούν: Τι θα γίνει στις αγορές μετά τη διάγνωση του Τραμπ με κορονοϊό

admin