Image default
Ευρώπη

Κάλεσμα Ορμπάν στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης να… συσπειρωθούν απέναντι στους αξιακούς «πειραματισμούς» Δυτικής Ευρώπης

Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα πρέπει να ενωθούν για να διατηρήσουν τις χριστιανικές τους ρίζες, την ώρα που η δυτική Ευρώπη πειραματίζεται με τη μετανάστευση, την αθεΐα και τις γκέι οικογένειες, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ορμπάν, ένας εθνικιστής που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, μιλούσε στα εγκαίνια ενός μνημείου για τη Συνθήκη του Τριανόν, η οποία υπεγράφη μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και άλλαξε τον χάρτη της Ευρώπης.

«Η δυτική Ευρώπη έχει παραιτηθεί (…) από τη χριστιανική Ευρώπη και αντ’ αυτού πειραματίζεται με έναν άθεο κόσμο, γκέι οικογένειες, τη μετανάστευση και ανοικτές κοινωνίες», κατήγγειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Ορμπάν σημείωσε ότι το μνημείο –μια ράμπα μήκους 100 μέτρων και 4 μέτρων πλάτος κατά μήκος ενός δρόμου της Βουδαπέστης κοντά στο κοινοβούλιο– αποτελεί έκκληση προς τα ευρωπαϊκά κράτη να ενισχύσουν τη συμμαχία τους και να συσπειρωθούν γύρω από «την πολωνική ναυαρχίδα», όπως την αποκάλεσε.

Στην Πολωνία, τη βασική σύμμαχο της Ουγγαρίας στην κεντρική Ευρώπη, το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) ακολουθεί μια κοινωνικά συντηρητική πολιτική από το 2015, όταν ανέλαβε την εξουσία, και έχει αναγάγει σε βασικό του σύνθημα την αντίθεσή του στην «ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία».

Στην Ουγγαρία οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων αναφέρουν ότι η εχθρότητα προς τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχει ενισχυθεί από το 2018 και μετά, όταν ο Ορμπάν κέρδισε τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία.

Ο ίδιος ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει σπάνια επικρίνει ανοικτά τις γκέι οικογένειες, αλλά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, ένας σύμμαχός του, έχει εξισώσει τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με την παιδεραστία.

Πολλοί Ούγγροι εξακολουθούν να θεωρούν τη Συνθήκη του Τριανόν εθνική ήττα, καθώς βάσει αυτής αφαιρέθηκαν από τη χώρα τα δύο τρίτα των εδαφών της, με πολλούς Ούγγρους να βρίσκονται να ζουν στη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σερβία, την Αυστρία και την Ουκρανία.

Στους τοίχους του μνημείου έχουν σκαλιστεί τα ονόματα περισσότερων από 12.000 χωριών και πόλεων που ανήκαν στην Ουγγαρία πριν τη σύναψη της Συνθήκης.

Ο Ορμπάν έχει δώσει υπηκοότητα σε πολλούς Ούγγρους που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν και δικαίωμα ψήφου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να αποκαταστήσει την εθνική υπερηφάνεια. Οι ψήφοι τους τον βοηθούν να διασφαλίζει μεγάλη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές.

Σχετικα αρθρα

Dieselgate reloaded: Και τα νέα ντίζελ ξεπερνούν τα όρια εκπομπών

admin

Brexit: Το Κύκνειο Άσμα μιας Προβληματικής Συνύπαρξης

admin

Νομοθετεί για απαγόρευση παράτασης της μεταβατικής περιόδου ο Τζόνσον

admin

Επίσκεψη Σχοινά και Φερέιρα για μεταναστευτικό, αναπτυξιακά, ενεργειακά

admin

Τσίπρας: Σε Βαλκάνια και Μεσόγειο κρίνεται η αξιοπιστία της ΕΕ

admin

Με κυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας η Ισπανία από σήμερα

admin

Σε επιφυλακή η ΕΕ για τον κινεζικό κοροναϊό

admin

Ούζο, φέτα και άλλα ελληνικά προϊόντα προστατεύουν την επωνυμία τους από τη συμφωνία ΕΕ – Κίνας

admin

Ασημακοπούλου: Απρόθυμα τα κράτη–μέλη να υποδεχθούν προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

admin

Ελληνική πρωτοτυπία: Προμήθεια υλικών για Μπέλεϋ μέσω ΕΣΠΑ

admin

Η οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ντράγκι

admin

Brexit: «Αρκετά αισιόδοξος» για μια συμφωνία μετά την έξοδο δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον

admin

Προστασία των αξιών της ΕΕ: Πρόταση για δεσμευτικό και αποτελεσματικό μηχανισμό

admin

Στην τελική ευθεία για την Συνάντηση Δικτύωσης της EuroConnect στις Βρυξέλλες 2019

admin

Έρευνα: Πόσο αποτελεσματικές είναι οι συσκέψεις;

admin

Ναβάλνι: Με δηλητηρίασαν οι μυστικές υπηρεσίες με εντολή Πούτιν

admin

Ποιοι θα είναι οι βασικότεροι παίκτες της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας το 2020

admin

Οι προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη για την ανάπτυξη της οικονομίας

admin