Image default
Επιχειρήσεις

Η άγνωστη μάχη του botox: Ανταγωνισμός μέχρι τελευταίας ρυτίδας

Διαστάσεις πολέμου παίρνει μία διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Allergan της AbbVie και την νοτιοκορεατική Evolus, με αφορμή τη θεραπεία Botox της πρώτης και το παραμφερές προϊόν Jeuveau της δεύτερης.

Η ιστορία έχει ως εξής: η Allergan και η κορεατική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται Medytox, ισχυρίζονται ότι η Evolus και η συνεργάτιδα της, Daewoong Pharmaceutical, ανέπτυξαν το προϊόν Jeuveau χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο εμπορικό μυστικό που μετατρέπει τη θανατηφόρα τοξίνη αλλαντίαση σε θεραπεία για τις ρυτίδες. Ένας δικαστής τον Ιούλιο δικαίωσε την αμερικανική εταιρεία και συνέστησε τη δεκαετή απαγόρευση των εισαγωγών του Jeuveau, πεπεισμένος για την φερόμενη κλοπή από την Evolus.

Ωστόσο σχεδόν 50 Αμερικανοί δερματολόγοι με επιστολή τους στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, ζητούν το Jeuveau να παραμείνει στην αγορά των ΗΠΑ. Οι δερματολόγοι αναφέρουν ότι αρκετοί καταναλωτές προτιμούν το Jeuveau, αναφέροντας την απόδοσή του, τη διάρκεια και τη χαμηλότερη του τιμή ως λόγους για την προτίμησή τους.  Οι γιατροί επίσης επισημαίνουν ότι με το Jeuveau θα μπορέσουν να επεκταθούν σε νέα ηλιακιακά γκρουπ, όπως οι millenials. Η Evolus αναφέρει ότι – και σημειωμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι η συνολική αγορά θα διπλασιαστεί έως το 2025.

Η Evolus από τη μεριά της ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση του μοναδικού προϊόντος της θα ήταν «καταστροφική» για την εταιρεία και αναφέρει όλοι θα είναι ωφελημένοι αν παραμείνει στην αμερικανική αγορά ακόμη και η Allergan. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η παγκόσμια αγορά της θεραπείας για τις ρυτίδες θα έχει διπλασιασθεί έως το 2025.

Η Allergan και η Medytox ισχυρίζονται ότι ένας πρώην υπάλληλος της δεύτερης παρέδωσε στην Daewoong τα αποτελέσματα της «σχολαστικής, χρονοβόρας και δαπανηρής έρευνας», για μια νέα θεραπεία βασισμένη σε μία από τις πιο θανατηφόρες τοξίνες στον κόσμο.

Η διαδικασία μετατροπής της τοξίνης σε Botox, η οποία χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία χρόνιων ημικρανιών και ακράτειας ούρων, έχει κρατηθεί μυστική από την Allergan, επιτρέποντάς της να διατηρήσει την κυριαρχία της από τότε που εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 1989.

Το εμπορικό μυστικό που αμφισβητείται αφορά ένα φάρμακο επόμενης γενιάς που αναπτύχθηκε με την Medytox, για μια έκδοση υγρού τύπου που ονομάζεται MT10109L και θεωρείται πιο εύκολο στη χρήση του από το Botox.

Οι Allergan και Medytox δήλωσαν ότι τα κλεμμένα μυστικά χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία «ενός προϊόντος που στοχεύει συγκεκριμένα στην απόκτηση σημαντικού μεριδίου της εγχώριας αγοράς».

Σχετικα αρθρα

Όμιλος INTRACOM: Παράδοση 50 αναπνευστήρων πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin

Ποιοι είναι ανάδοχοι για την διασύνδεση Σκιάθου στο σύστημα 150κV

admin

Paperpack: Καθαρά κέρδη €1,038 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο

admin

Τη διεθνή πιστοποίηση «Customers’ Friend» απέσπασε το Public

admin

Παραγωγή αντισηπτικών από την FAMAR, μετά από έγκριση του ΕΟΦ

admin

Ετοιμες να παράγουν οκτώ εκατ. μάσκες το μήνα ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

admin

SKY Εxpress: Αποκτά έξι νέα αεροσκάφη Airbus τύπου Α320neo, αξίας τιμοκαταλόγου 400 εκατ. ευρώ

admin

ΟΛΘ: Αύξηση 17,9% στον κύκλο εργασιών – Στα 16,45 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2019

admin

Οι προτεινόμενοι για την ηγεσία της ΡΑΕ από το ΥΠΕΝ

admin

INTRALOT: Παρουσίασε την νέα ψηφιακή λύση «Lotos Xi»

admin

Φουρλής: Στα €6 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin

Ernst & Young: Το πλαίσιο για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας, μετά τον COVID-19

admin

Στη doValue Greece η διαχείριση του Icon της ΕΤΕ

admin

Πάνω από 10 ενδιαφερόμενοι για τέσσερα ακίνητα της Prodea

admin

Επιβράβευσε 65.000 συνεπείς δανειολήπτες η Εθνική

admin

Στρατηγική συνεργασία της SPAR Hellas με τη Βερούκας

admin

Πανευρωπαϊκή έρευνα Ιntrum: Η πανδημία «λυγίζει» τις επιχειρήσεις

admin

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Creta Farms ο Δ. Τσίρμπας

admin