Image default
Επιχειρήσεις

Μπαίνουν μπουλντόζες στο Πάτρα – Πύργος για να αυξήσουν το επίπεδο της οδικής ασφάλειας

Επεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα, προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα οδικής ασφάλειας στο δρόμο καρμανιόλα Πάτρα -Πύργος, δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εντάσσοντας τις εργασίες στην κατηγορία των παρεμβάσεων επείγουσας σημασίας και στον προγραμματισμό των έργων εθνικού επιπέδου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Την ώρα που η πορεία της κατασκευής του έργου εξαρτάται από την στάση που θα κρατήσει η Κομισιόν στην κυβερνητική πρόταση για την ένταξή του στην σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την απόφαση για τα νέα έργα που όπως έχει δηλώσει, θα κοστίσoυν περί τα 30 εκ. ευρώ για βελτιωθεί το οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρεται, στην σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, σήμερα η “Νέα Εθνική Οδός Πατρών –Πύργου από το Μυντιλόγλι (το πέρας της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας) μέχρι τον κόμβο σύνδεσης με την Περιμετρική Οδό Πύργου μήκους 85 χιλιομέτρων και διατομής πλάτους 11,50 μέτρων, μία κύρια λωρίδα κυκλοφορίας και μία λωρίδα πολλαπλών χρήσεων ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας και χωρίς διαχωρισμένο οδόστρωμα, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα οδικής ασφάλειας”.

Οι βασικότεροι λόγοι είναι η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων πάνω από το όριο των 110 χλμ την ώρα αλλά και ο υπερβολικά υψηλός αριθμός ισόπεδων κόμβων (50 κόμβοι) εκ των οποίων σηματοδοτούμενοι είναι μόνο οι 11 ενώ οι υπόλοιποι 39 λειτουργούν με κατακόρυφη σήμανση. Την οδική ασφάλεια δυσχεραίνουν επίσης η χαμηλή ποιότητα οδοστρώματος, οι ανεξέλεγκτες προσπεράσεις με είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ο υπερβολικά υψηλός αριθμός παράνομων και ανεξέλεγκτων προσβάσεων, η δυνατότητα για αριστερές στροφές αλλά και η διέλευση από οικισμούς σε συνολικό μήκος 9 χλμ.

Το υπουργείο, με αισιόδοξες προβλέψεις εκτιμά ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου μετακινείται για το 2023. Λόγω της καθυστέρησης αυτής που οφείλεται στην ακύρωση του τεμαχισμού του έργου και στην πλήρη αλλαγή του σχεδιασμού, οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε:

-Διαχωρισμό των κατευθύνσεων κυκλοφορίας με διαμόρφωση διατομής και ενδιάμεση εναλλασσόμενη λωρίδα μήκους 800 μ. έως 1.500 μ. κατά τη διεθνή πρακτική για ασφαλείς προσπεράσεις.

-Διευθέτηση και περιορισμό των ανεξέλεγκτων, αντικανονικών προσβάσεων με διαμόρφωση εισόδων–εξόδων όπου αυτό είναι εφικτό.

-Ειδική σήμανση, ηλεκτροφωτισμό και σηματοδότηση των ισόπεδων κόμβων.

– Ηλεκτροφωτισμό και φωτεινή σηματοδότηση και προειδοποιητική φωτεινή σηματοδότηση στις εισόδους των οικισμών καθώς και των οικιστικών πυκνώσεων κατά μήκος της Ν.Ε.Ο.

-Κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης.

Η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, θα αναλάβει την μελέτη και κατασκευή των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει δύο κυρίως ζητήματα ανοικτά με την Κομισιόν για το Πάτρα -Πύργος. Το πρώτο είναι να εγκριθεί από την ΕΕ ότι το έργο μπορεί να ενταχθεί στην υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης και το δεύτερο να αποφανθεί ότι η απόφαση αυτή δεν συνιστά κρατική ενίσχυση.

Σχετικα αρθρα

Πως θα λειτουργούν τα γυμναστήρια όταν ανοίξουν – Ανακοινώσεις ΕΟΔΥ

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής 14,8% στο εξάμηνο

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινά η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου

admin

ΔΕΗ: Οι 7 προκλήσεις για την επιστροφή στην κερδοφορία

admin

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Ε.Ε. για την εμπλοκή των Kινέζων στο 5G

admin

Η Cenergy Holdings γίνεται μέλος του Hydrogen Europe

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Στρέφεται στις αγορές για επενδύσεις σε μια κρίσιμη περίοδο

admin

H εταιρεία από τα Γιάννενα που δίνει λύσεις στον τρόπο διαχείρισης του Πάρκινσον

admin

Πώς το Facebook Shops μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας

admin

Τσαμάζ: Kαλό το α’ τρίμηνο για τον ΟΤΕ, ο κορωνοϊός θέτει υπό αμφισβήτηση τα επόμενα

admin

ΕΥΔΑΠ: Παράταση της σύμβασης με το Δημόσιο

admin

Στα 15 έστησε επιχείρηση με μόλις €53, σήμερα κερδίζει €120.000

admin

Προκαταβολή 6 εκατ. ευρώ σε νησιωτικές επιχειρήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Q&R: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά €5,19 εκατ. ενέκρινε η ΓΣ

admin

Η Värde Partners τρίτος διεκδικητής της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Απολύσεις προσωπικού στη Links of London της FF

admin

EY: Η πανδημία αλλάζει ριζικά τις καταναλωτικές συμπεριφορές

admin

Folli Follie: Τεράστιες ζημιές αποκαλύπτει ο ισολογισμός του 2018

admin