Image default
Επιχειρήσεις

Συμφωνία amazon – Mercedes Benz για την προμήθεια 1.800 ηλεκτρικών βαν

Η Amazon ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει παραγγείλει περισσότερα από 1.800 ηλεκτρικά φορτηγά από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία  Mercedes-Benz της Daimler, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2040.

Η εταιρεία είπε ότι η παραγγελία αφορά 1.200 από τα μεγαλύτερα μοντέλα eSprinter της Mercedes και 600 από τα μεσαία φορτηγά eVito. Δεν ανακοινώθηκε το συνολικό τίμημα των οχημάτων

Η Amazon είπε ότι η κίνηση ήταν μέρος του στόχου της να επιτύχει τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιύ για το Κλίμα μια δεκαετία νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ως γνωστό απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία – η οποία έχει στόχο να αποτρέψει μια αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας μεγαλύτερης από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα.

«Χαιρετίζουμε την τολμηρή ηγεσία που επέδειξε η Mercedes-Benz με την εγγραφή στο The Climate Pledge και δεσμευμένη για φιλόδοξη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος. «Χρειαζόμαστε συνεχή καινοτομία και συνεργασία από κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Mercedes-Benz, για την απομείωση του άνθρακα στον κλάδο των μεταφορών και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Η Amazon έχει ενισχύσει τις επενδύσεις της σε πρωτοβουλίες κατά της κλιματικής αλλαγής τελευταία: Τον Ιούνιο ίδρυσε ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες φιλικές προς το κλίμα.

Η συμφωνία με τη Mercedes-Benz είναι η δεύτερη μεγάλη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας – Έχει ήδη υπογράψει για την προμηθεια 100.000 ηλεκτρικών φορτηγών με τη Rivian, ένα start up στο οποίο έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Όμως, η ισχύς της εταιρείας αποτελεί πηγή ανησυχίας για τον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Οι παραδοσιακές ταχυδρομικές εταιρίες πραγματοποιούν τις δικές τους επενδύσεις για να κάμψουν την κυριαρχία της Amazon. Η UPS, για παράδειγμα, παρήγγηλε 10 χιλιάδες ηλεκτρικά φορτηγά από την βρετανική start up Arrival στις αρχές του έτους.

Η Amazon επωφελήθηκε από την ραγδαία άγρια ​​ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι καταναλωτές στραφηκαν στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των lockdown. Ο Μπέζος, ο ιδρυτής του δισεκατομμυριούχου της Amazon, είδε τον πλούτο του να ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα χάρη στην αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας. Οι μετοχές της Amazon είναι 84% ψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σχετικα αρθρα

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

Eργο ψηφιακής αναβάθμισης στην Eurobank Leasing ολοκλήρωσε η SingularLogic

admin

Entersoft: Στην Unity το 37,26% των μετοχών

admin

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε διαιτησία με τη Gazprom για τις τιμές αερίου

admin

Συνεργασία Hurricane Electric με τη Lancom

admin

BBG: «Πράσινο φως» SSM για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

Συνεργασία United Media με την Nova TV της Κροατίας

admin

Euroxx: Βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου στη μετοχή της ΔΕΗ

admin

Επένδυση Skroutz σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

admin

Χρηματιστήριο: Τελευταία ευκαιρία να αποφευχθεί το αρνητικό πρόσημο του μήνα

admin

Εκρηξη κερδών με αύξηση 422% στην τριετία για τη ΦΑΓΕ

admin

Τα βαρίδια στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ

admin