Image default
Επιχειρήσεις

COSMOTE: Αυξημένη 50% η κίνηση mobile data και το φετινό καλοκαίρι

Μεγάλη αύξηση, της τάξης του 50%, έφερε -παρά τις ιδιαιτερότητές του- το φετινό καλοκαίρι στην κίνηση δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής COSMOTE.

Την περίοδο από την 1η Ιουλίου έως και τις 15 Αυγούστου, οι συνδρομητές COSMOTE κατανάλωσαν πάνω από 40 Petabytes, εκ των οποίων τα 35 μέσω COSMOTE 4G/4G+, όπου η κίνηση αυξήθηκε κατά 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στη σταθερή, η συνολική κίνηση δεδομένων ενισχύθηκε κατά 35%, την ίδια περίοδο, ξεπερνώντας τα 400 Petabytes.

Η κίνηση roaming φέτος ήταν -όπως αναμενόταν- σημαντικά μειωμένη, λόγω της υγειονομικής κρίσης, ωστόσο, από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις αρχές Ιουλίου, είχε σταθερά ανοδική πορεία με κορύφωση στα μέσα Αυγούστου.

Σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας η μεγαλύτερη αύξηση στην κίνηση δεδομένων

Φέτος, για πρώτη φορά, περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ήταν αυτές που πρωταγωνίστησαν στην καλοκαιρινή αύξηση της κατανάλωσης mobile data, με τους νομούς Ηλείας (+100%), Αχαΐας -εκτός Πάτρας- (+100%), Γρεβενών / Κοζάνης (+100%), Φθιώτιδας (+95%), Βοιωτίας (+95%) και Ιωαννίνων/Πρέβεζας/Άρτας (+90%) να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο. Από τις νησιωτικές περιοχές, πρωταθλητές στην κίνηση δεδομένων αναδείχθηκαν το Ηράκλειο Κρήτης (+100%), καθώς και η Εύβοια (+90%).

Το Instagram παρέμεινε για ένα ακόμα καλοκαίρι στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών, συγκεντρώνοντας το 25% της κίνησης data, με το Facebook να ακολουθεί, απορροφώντας το 20% της κίνησης. Στο video streaming στρέφονται όλο και περισσότεροι οι χρήστες, όπου φέτος καταναλώθηκε το 20% της κίνησης δεδομένων, ενώ υψηλά παρέμεινε και το web browsing.

COSMOTE: «Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για 4η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την Ookla®

Ο Όμιλος ΟΤΕ αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυα σταθερής και κινητής COSMOTE για να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών, δημιουργώντας με την τεχνολογία, έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Οι συνδρομητές COSMOTE έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη που πλησιάζει το 99% και το 96% αντίστοιχα, ενώ η θαλάσσια κάλυψη 4G της εταιρείας φτάνει το 98%. Επενδύοντας συνεχώς στην επέκταση και την ενίσχυση των δικτύων της, η COSMOTE, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει αυξήσει κατά 65% τη χωρητικότητα του δικτύου της 4G, ενώ στο ίδιο διάστημα η κίνηση mobile data των συνδρομητών της έχει τετραπλασιαστεί.

Πρόσφατα, τα «SpeedTest Awards» του ανεξάρτητου φορέα Ookla[3], ανέδειξαν -για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- το δίκτυο COSMOTE ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα». Σύμφωνα με την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet, το δίκτυο της COSMOTE πέτυχε σκορ ταχύτητας (Speed ScoreTM) 44,38, πάνω από 40% υψηλότερο από εκείνο του δεύτερου παρόχου (2ος: 30,93 και 3ος: 25,63).

Οι συνδρομητές COSMOTE μπορούν να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του δικτύου μέσα από τα νέα προγράμματα συμβολαίου, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED & COSMOTE BUSINESS GIGAMAX UNLIMITED με πολλά περισσότερα έως και απεριόριστα data & χωρίς κανέναν περιορισμό στην ταχύτητα mobile Internet.

 

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆.

admin

Εθνική: Νέο ομόλογο και πρόταση για buyback τίτλων Tier 2 αξίας €400 εκατ.

admin

United Group: Επιταχύνονται οι επενδύσεις στο FTTH

admin

Τέρνα – Renco κατασκευάζουν το πρώτο Data Center της Microsoft

admin

Κρυμμένος θησαυρός για την Coca Cola HBC στο e-commerce

admin

Νέο θεσμικό πλαίσιο ζητούν οι ΑΕΕΑΠ από το ΥΠΕΘΟ

admin

3M: Πότε κάθεται στην καρέκλα του CEO ο Μπιλ Μπράουν (tweet)

admin

Airbnb: Η μεγάλη αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου

admin

Πράσινη επένδυση €50 εκατ. από τον Διεθνή Αερολυμένα Αθηνών

admin

Μάχη με τον χρόνο για το δάνειο των 20 εκατ. στην Avramar

admin

Ποιες εισηγμένες ψάχνονται για πωλήσεις ακινήτων

admin

Ποιες κατασκευαστικές διεκδικούν τα νέα οδικά έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

admin