Image default
Πολιτική

Προεδρία: H ελληνική σημαία υπήρχε ανέκαθεν, υπάρχει και θα υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται και τιμά απεριόριστα τον εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της σημαίας. H ελληνική σημαία υπήρχε ανέκαθεν, υπάρχει και θα υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και στο Προεδρικό Γραφείο. Όχι απλώς διότι αποτελεί υποχρέωση επιβεβλημένη από τον νόμο, αλλά, ιδίως, διότι το επιτάσσει το ηθικό και πατριωτικό μας χρέος» τονίζει ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Ηλίας Νάτσιος, απαντώντας σε επιστολή του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου προς την κυρία Σακελλαροπούλου.

 Ειδικότερα, στην απάντησή του ο κ. Νάτσιος αναφέρει:

 «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 Στην από 27 Αυγούστου επιστολή σας προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα «Τοποθέτηση Ελληνικής Σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο», αναγράφετε, μεταξύ άλλων, ότι «Με μεγάλη μας όμως λύπη, διαπιστώσαμε ότι από της ανάληψης από μέρους Σας των Καθηκόντων ως Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής λόγω αβλεψίας ή παράλειψης των συνεργατών Σας, η Σημαία της Ελλάδος λείπει από το Μέγαρο, αλλά και από τα Γραφεία Σας», καθώς και ότι «κατά την δεξίωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, απουσίαζε η σημαία».

» Σε απάντηση της επιστολής αυτής, σας γνωρίζουμε τα εξής:  Η ελληνική σημαία ουδέποτε έπαψε να κυματίζει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως άλλωστε ορίζεται στη σχετική νομοθεσία. 

»Ουδέποτε επίσης η ελληνική σημαία, όπως και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπαψαν να κοσμούν το Γραφείο της Προέδρου, καθώς και άλλους χώρους του Μεγάρου. Τέλος, στην τελετή για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στις 24 Ιουλίου 2020, και οι δύο αυτές σημαίες ήταν τοποθετημένες σε περίοπτο σημείο στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, και μάλιστα μπροστά στο Περίπτερο, όπου η Πρόεδρος δεξιώθηκε τους Πολιτικούς Αρχηγούς.

»Σε συμπλήρωση των ανωτέρω, σας υπενθυμίζουμε ότι δύο μέρες μετά την ορκωμοσία της, δηλαδή στις 15 Μαρτίου 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας από την Προεδρική Φρουρά στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, προκειμένου να υπογραμμίσει, με την πρώτη αυτή δημόσια εμφάνισή της, την προσήλωσή της στο υψηλότερο σύμβολο της πατρίδας μας, στο οποίο συμπυκνώνεται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του έθνους.

» Ενόψει αυτών, η έκκληση που απευθύνετε με την ίδια επιστολή, στην Πρόεδρο, να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, του Προεδρικού Μεγάρου, είναι άνευ αντικειμένου και οφείλεται, θέλουμε να πιστεύουμε, σε αβλεψία ή κακή πληροφόρηση. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται και τιμά απεριόριστα τον εθνικό και θρησκευτικό συμβολισμό της σημαίας. H ελληνική σημαία υπήρχε ανέκαθεν, υπάρχει και θα υπάρχει στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και στο Προεδρικό Γραφείο. Όχι απλώς διότι αποτελεί υποχρέωση επιβεβλημένη από τον νόμο, αλλά, ιδίως, διότι το επιτάσσει το ηθικό και πατριωτικό μας χρέος.

   Με εκτίμηση, 


   Ηλίας Νάτσιος» 

- -

Σχετικα αρθρα

Μηταράκης: Ο πρωθυπουργός θα θέσει τις εθνικές γραμμές πάνω σε καίρια ζητήματα της οικονομίας

admin

Μαρέβα Μητσοτάκη για Μαχαιρίτσα: Μας συγκλόνισε όλους

admin

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Φρένο» στους τσαμπουκάδες για το προσφυγικό και στενότερη συνεργασία

admin

Ο Αλέξης Γεωργούλης προσκαλεί ενδιαφερόμενους για πρακτική άσκηση στις Βρυξέλλες

admin

Βούτσης: Η ιστορία θα γράψει για τα επίχειρα του δεξιού λαϊκισμού

admin

Γεννηματά: Υπάρχει θέμα νομιμότητας με το αίτημα άρσης ασυλίας Λοβέρδου για τη σκευωρία Novartis

admin

Διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για την Αγία Σοφία

admin

Γεωργιάδης για προσφυγικό: Θα είναι προσωρινές και ισόβιες φυλακές τα κέντρα κράτησης

admin

Βαρβιτσιώτης σε BloombergTV: Δεν πρόκειται να δεχθούμε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας

admin

Τσακαλώτος: Θετική εξέλιξη η έγκριση του νόμου για προστασία της κύριας κατοικίας

admin

Παναγιωτόπουλος: «Αποτρέψαμε την παράνομη είσοδο άνω των 61.500 ατόμων στον Έβρο το τελευταίο πεντάμηνο»

admin

Μεταναστευτικό, Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει την πλήρη υποστήριξή μας»

admin

Ο πρωθυπουργός κερδίζει το στοίχημα των επενδύσεων

admin

Θεοδωρικάκος από Μάνη: Εντός της εβδομάδας οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

admin

Μητσοτάκης: Καταργείται το άσυλο ανομίας – Τέλος στην παραβατικότητα στα πανεπιστήμια

admin

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΕΕ με αίτημα Πιερρακάκη

admin

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης κάνει «διορθώσεις» στην κυβέρνηση

admin

Προκαλεί η Τουρκία: Καλεί την Ελλάδα σε «άνευ όρων» διάλογο

admin