Image default
Επιχειρήσεις

Η πανδημία «εκτόξευσε» τις παγκόσμιες πωλήσεις tablets – Τα κέρδη των κορυφαίων της αγοράς

Σε αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων οδήγησαν την παγκόσμια αγορά tablets οι αυξημένες ανάγκες φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών για τηλε-εργασία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ψηφιακή διασκέδαση κατ’ οίκον. Η αγορά, κατά το 2ο τρίμηνο του 2020, έφτασε σε όγκο τα 37,5 εκατ. μονάδες, καταγράφοντας σημαντική άνοδο κατά 26% σε ετήσια βάση.

Τα tablets βρέθηκαν σε μέγγενη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η πανδημία του COVID-19 κυριολεκτικά “ανέστησε” την αγορά, καθώς πολίτες και εταιρείες βλέπουν στα tablets την πιο προσιτή απάντηση στην ανάγκη τους για μια βασική υπολογιστική ισχύ. Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγή για να καλύψουν αυτήν την αυξημένη ζήτηση, ενώ λιανοπωλητές και οι μεταφορείς παρείχαν οικονομικά κίνητρα – σε συσκευές και δεδομένα – για να ενθαρρύνουν τις αγορές tablets.

“Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, μεταξύ άλλων, έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό για πρόσβαση σε φορητές συσκευές μεταξύ των μελών των νοικοκυριών, που αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι. Τα tablets βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, επιτρέποντας σε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του συσκευή. Και είναι πιο φιλικοί προς τον χρήστη σε επίπεδο προϋπολογισμού από τους επιτραπέζιους και από τους φορητούς υπολογιστές”, τονίζουν οι αναλυτές της Canalys, εξηγώντας τη μεγάλη άνοδο των πωλήσεων tablets.

Οι πρωταγωνιστές
Και οι πέντε κορυφαίοι πωλητές tablets στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, επωφελήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης, πετυχαίνοντας διψήφια ποσοστά διεύρυνσης των πωλήσεών τους. Αναλυτικά, η Apple αύξησε τις αποστολές iPad κατά σχεδόν 20%, κατακτώντας, για ένα ακόμη τρίμηνο, την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς tablets, με μερίδιο 38% και πωλήσεις, που υπερέβησαν τα 14 εκατ. συσκευές, παγκοσμίως.

Από την πλευρά της, η Samsung διατήρησε τη δεύτερη θέση της αγοράς, με πωλήσεις 7 εκατ. tablets, που συνιστά αύξηση κατά 39% σε ετήσια βάση και μερίδιο 18,7%. Η Huawei κατέλαβε την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με αποστολές αυξημένες κατά 45% από έτος σε έτος και μερίδιο αγοράς 12,7%.

Την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέκτησαν η Amazon και η Lenovo αντίστοιχα, με την πρώτη να πετυχαίνει αύξηση 37% και τη δεύτερη 53% το εξεταζόμενο διάστημα. Σε επίπεδο 2ου τριμήνου, η Amazon απέσπασε το 8,4% της παγκόσμιας αγοράς tablets, ενώ η Lenovo συγκέντρωσε το 7,5%.

Οι υπολογιστές
Η συνολική αγορά υπολογιστών (συμπεριλαμβανομένων των tablets), αυξήθηκε κατά 14% το 2ο τρίμηνο του 2020, ανερχόμενη σε 110,5 εκατ. συσκευές. Η Lenovo απέσπασε την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς, με πωλήσεις 20,2 εκατ. επιτραπέζιων υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και tablets, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 12%.

Η Apple ήρθε δεύτερη με 19,6 εκατ. αποστολές, πετυχαίνοντας αύξηση 18% σε ετήσια βάση, ενώ η HP, η Dell και η Samsung συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα των πιο ισχυρών παικτών της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σχετικα αρθρα

Διαρροή αερίου σε βανοστάσιο της ΕΔΑ στην Καλλιθέα

admin

Boeing: Παραίτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας για άρθρο του πριν από 33 χρόνια

admin

Eurobank: Πρεμιέρα του Trade Club Alliance στο Λονδίνο

admin

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Creta Farms ο Δ. Τσίρμπας

admin

Πώς θα επιλεγεί το μοντέλο διάθεσης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Κρι Κρι: Τα σχέδια για Μεγάλη Βρετανία και οι νέες επενδύσεις

admin

Η κοινοπραξία της Mohegan στον τελικό για το καζίνο Ελληνικού

admin

Κρι Κρι: Στα €7,64 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Daimler: Συμφωνία για περικοπές ωρών εργασίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού για μείωση του κόστους

admin

Γ. Στάσσης: Η ΔΕΗ δεν μπορεί να πουλά κάτω του κόστους

admin

Eπέστρεψαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

admin

Η νέα MAIC γίνεται διαθέσιμη για όλες τις Android συσκευές

admin

Το 3rd InvestGR Forum φέρνει τις ξένες επενδύσεις στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου

admin

Βροχή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά

admin

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ και από τα 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Α.Καλλιτσάντσης: Ανθεκτικοί στα δύσκολα – Αύξηση EBITDA στο 3μηνο

admin

Τα επόμενα σχέδια της SpaceX: Ταξίδι στη Σελήνη και μετοίκηση στον Άρη

admin

Συνάντηση της EURAPCO για την Υγεία στα κεντρικά γραφεία της Interamerican

admin