Image default
Επιχειρήσεις

Στις 14.00 το μεσημέρι εκπνέει η υποβολή προσφορών για το φράγμα Χαβρία- Ενδιαφέρον από ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από εγχώριους αλλά και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους για το έργο «Υλοποίηση φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Νερού και δικτύων, με ΣΔΙΤ» είναι αξίας 85 εκατ. ευρώ.

H κατάθεση των προσφορών εκπνέει σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου επίσης στις 14.00 το μεσημέρι.

Οι διοικήσεις των ΕΥΔΑΠ και ΕΥAΘ εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, το ενδεχόμενο συμμετοχής στο διαγωνισμό. Εδώ και χρόνια οι διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ υποστηρίζουν πως επιδιώκεται η επέκταση της εταιρείας εκτός Αττικής, ενώ και η ΕΥΑΘ προσπαθεί να αξιοποιήσει τη μετοχική σχέση με την Suez για να επεκταθεί εκτός Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο ιδιώτης επενδυτής θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση τού φράγματος Χαβρία Χαλκιδικής, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (Ε.Ε.Ν.) και των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης.

Θα εκπονήσει τις μελέτες, που είναι απαραίτητες για τον κατασκευαστικό σχεδιασμό του έργου, θα κατασκευάσει το σύνολο του αντικειμένου των μελετών τού κατασκευαστικού σχεδιασμού, θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του έργου και θα επιστρέψει το έργο στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση, στο τέλος της συμβατικής περιόδου, με αντάλλαγμα την καταβολή πληρωμών διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει να κατασκευάσει το φράγμα Χαβρία και τα συνοδά τεχνικά έργα, εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, δυναμικότητας 55.000 κυβικών μέτρων ημερησίως και εξωτερικών δικτύων συνολικού μήκους 62 χιλιομέτρων, δεξαμενών και αντλιοστασίων. Θα αναλάβει και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων για 30 χρόνια, ενώ θα αμείβεται από το δημόσιο μέσω «πληρωμών διαθεσιμότητας», δηλαδή με μηχανισμό πληρωμών που στηρίζεται σε προδιαγραφές ποιότητας, απόδοσης και αποτελεσμάτων.

Πληρωμές διαθεσιμότητας δεν θα καταβάλλονται έως ότου το έργο και οι σχετικές υπηρεσίες πληρούν τις προδιαγραφές διαθεσιμότητας της σύμβασης σύμπραξης, όπως αυτό θα πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο ελεγκτή. Επίσης, στις πληρωμές διαθεσιμότητας θα επιβάλλονται απομειώσεις, σε περίπτωση που οι επιδόσεις του έργου αποκλίνουν από τις τεθείσες προδιαγραφές απόδοσης της σύμβασης σύμπραξης.

Ο ιδιώτης θα διαχειρίζεται το έργο κεφαλής (φράγμα) έως και τις δεξαμενές των οικισμών. Η ποσοτική διανομή του διυλισμένου ύδατος στις κατά τόπους ΔΕΥΑ (δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης) και η τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδρευσης προς τις κατά τόπους ΔΕΥΑ, θα γίνεται από τον φορέα διαχείρισης, ο οποίος προβλέπεται να προταθεί και εν συνεχεία να συσταθεί με βάση ειδική μελέτη.

-

Σχετικα αρθρα

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο με 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο με 90% πληθυσμιακή κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin

Όμιλος Coca-Cola HBC: Στηρίζει τη δημιουργία του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών στην Ελλάδα

admin

NAK Katsiberis Insurance Brokers: Eξαγοράζει την Gkiolekas Insurance Solutions

admin

Vodafone: Στηρίζει τους συνδρομητές της στις περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας και του Τυρνάβου

admin

CapsuleT: Εμπλουτίζει τις δράσεις του με στόχο την εξωστρέφεια

admin

Mytilineos: Ποιοι είναι οι θετικοί καταλύτες για την ανάπτυξη εργασιών το 2021

admin

EY: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η παγκόσμια δραστηριότητα δημοσίων εγγραφών το δ’ τρίμηνο του 2020

admin

Premia: Στις 8 Μαρτίου οι νέες μετοχές στο χρηματιστηριακό ταμπλό

admin

APIVITA: Εντάσσεται στο δίκτυο «1% για τον Πλανήτη»

admin

ΟΤΕ: Επαναγορά έως 30 εκατ. ιδίων μετοχών μέχρι το 2022

admin

Wolt: «Φουλάρει» για παραδόσεις και στην Πάτρα

admin