Image default
Αγορές

Συνεχίστηκε η κυριαρχία πωλητών στη Wall-Απώλειες 7% το πετρέλαιο

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα, με τις ρευστοποιήσεις να κυριαρχούν, επαναφέροντας τους δείκτες από τα υψηλά κέρδη που κατέγραψαν στο πρόσφατο ράλι κι ενώ παραμένει έντονη η αβεβαιότητα για τη βραχυπρόθεσμη εξέλιξη της πανδημίας και το αποτέλεσμα της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 2,25% στις 27.500 μονάδες, ενώ πτώση 2,76% κατέγραψε ο ευρύτερος S&P 500 στις 3.332 μονάδες. Για ακόμη μία συνεδρίαση τις μεγαλύτερες πιέσεις συγκεντρώνει ο τεχνολογικός τομέας, με το Nasdaq να καταγράφει απώλειες 4,11% στις 10.847 μονάδες.

Την πρόθεση του να περιορίσει την οικονομική σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, τοποθετώντας τον εαυτό του σε αντίθετη θέση από τον Τζο Μπάιντεν, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. 

«Αν δεν μπορούν να τα φτιάξουν εδώ, αφήστε τους να πληρώσουν μεγάλο φόρο για να τα φτιάξουν κάπου αλλού και να τα στείλουν στη χώρα μας», είπε για τις αμερικανικές εταιρείες. «Θα απαγορεύσουμε τις ομοσπονδιακές συμβάσεις σε εταιρείες που δουλεύουν με εξωτερικούς συνεργάτες στην Κίνα και θα καταστήσουμε την Κίνα υπεύθυνη για το ότι άφησε στον ιό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο».

Στο πεδίο των συναλλαγών, πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι τίτλοι, με τις κυριότερες απώλειες να σημειώνουν οι Boeing (-5,82%), Goldman Sachs (-4,01%), Chevron (-3,61%), JP Morgan (-3,47%) και Walmart (-3,04%). Από τις τεχνολογικές μετοχές τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Apple (-6,73%), Microsoft (-5,41%), Amazon (-4,39%), Facebook (-4,09%) και Google (-3,81%). 

Ισχυρές απώλειες το πετρέλαιο

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές στην πετρελαϊκή αγορά, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις επίσημες τιμές για την Ασία, κάτι που αντιμετωπίστηκε ως ένδειξη αδύναμης ζήτησης.

Ειδικότερα, η κρατική Aramco μείωσε τις τιμές για την Ασία για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενώ αναμένεται να μειώσει τις τιμές και για τις ΗΠΑ, κάτι που αν συμβεί γίνεται για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.  

Στις συναλλαγές, το αμερικανικό αργό υποχώρησε 7,29% στα 36,88 δολάρια το βαρέλι, με τις απώλειες του Μπρεντ να ανέρχονται σε 5,09% στα 39,87 δολάρια ανά βαρέλι.

Ανοδικά χρυσός και ασήμι

Σε σχέση με τα πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός εξάλειψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας, Με ώθηση από την εξασθένιση του δολαρίου, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,23% στα 1.938 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,52% στα 26,852 δολάρια ανά μετρικό τόνο, ενώ πτωτικά κινήθηκε ο χαλκός κατά 1,40% στα 3,0192 δολάρια ανά μετρικό τόνο.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα εμπορεύματα, το φυσικό αέριο κατέγραψε βαριές απώλειες 8,15% στα 2,377 δολάρια ανά φυσική ατμόσφαιρα, ενώ πτώση παρουσίασε και το αμερικανικό σιτάρι κατά 0,75% στα 544 δολάρια το μπουσέλ.

Πτωτικά η στερλίνα

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,31% έναντι του δολαρίου στα 1,1780 δολάρια, ενώ σε σχέση με τη στερλίνα το ευρώ ενισχύεται 1,08% στις 0,9070 στερλίνες. Το δολάριο ισχυροποιείται έναντι της στερλίνας κατά 1,35% στα 1,2988 δολάρια. Η κρίσιμη περίοδος στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit αυξάνουν την πίεση στο βρετανικό νόμισμα.

Σε σχέση με την τουρκική λίρα, το ευρώ κερδίζει 0,07% στις 8,8162 λίρες Τουρκίας, ενώ σε σχέση με το ρούβλι το ευρώ κερδίζει 0,35% στα 8,8966 ρούβλια.

Σχετικα αρθρα

Τερμάτισε το ανοδικό σερί στις ευρωαγορές

admin

Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αφορμή τα εταιρικά κέρδη

admin

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές λόγω Τραμπ και Χονγκ Κονγκ

admin

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωπαϊκές αγορές

admin

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Η βρετανική καραντίνα ρίχνει τις ευρωαγορές-Αναμονή για το ΑΕΠ

admin

Το εμπόριο έριξε τη Wall Street

admin

Διευρυμένα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Στο 1,58% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

admin

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Λονδίνο

admin

Wall Street: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αιτήσεις εργασίας

admin

Καταγραφή των βραχυπρόθεσμων κερδών για τα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Νευρικό κλίμα στη Wall λόγω στοιχείων για την ανεργία

admin

Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ιαπωνία και Αυστραλία

admin

Μικτές διαθέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Βαριές απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

admin