Image default
BLOOMBERG

Google: Γιατί απέσυρε το ενδιαφέρον της για μεγάλη συμφωνία στην αγορά ακινήτων του Δουβλίνου

H Google της Alphabet Inc. απέσυρε το σχέδιο της για την ενοικίαση χώρων για περίπου 2.000 εργαζόμενους στο Δουβλίνο, βάζοντας τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες δρομολογούμενες συμφωνίες του κλάδου ακινήτων που έχουν συναφθεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια.

Η Google βρίσκονταν σε συζητήσεις για την ενοικίαση περίπου 187.766 τετραγωνικών μέτρων στο συγκρότημα Sorting Office, κοντά στις νότιες αποβάθρες της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας, ενισχύοντας την παρουσία που έχει ήδη σε μία σειρά τοποθεσιών της πόλης.

«Ύστερα από πολύ σκέψη, η Google αποφάσισε να μην προχωρήσει», είπε μία εκπρόσωπος της εταιρείας απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος σε ερώτηση του -. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να μην ολοκληρώσει την συμφωνία.

Η Google είναι μεγάλος παίκτης της κτηματομεσιτικής σκηνής του Δουβλίνου, απασχολώντας χιλιάδες υπαλλήλους και νοικιάζοντας γραφεία γύρω από την περιοχή πόλης, Silicon Docks. Καθώς η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στις ιρλανδέζικες επιχειρήσεις της, η απόφαση να μην προχωρήσει με το νέο συμβόλαιο θα τεθεί υπό εξέταση, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν τον αντίκτυπο του κορονοϊού στην πόλη.

 Καθώς ο ιός υποχωρεί, η Ιρλανδία βλέπει και πάλι τα φαντάσματα της οικονομικής κρίσης του 2008.

Εταιρείες όπως οι Twitter Inc., Google και Facebook Inc. βοήθησαν στην ανάκαμψη της χώρας μετά από την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, ενώ ξένα κεφάλαια εισρεύσαν σε αυτήν, βοηθώντας στην κατασκευή γραφείων και διαμερισμάτων. Στο δεύτερο τρίμηνο, ωστόσο, οι επιχειρήσεις νοίκιασαν 9.885 τετραγωνικά μέτρα στο Δουβλίνο, τα λιγότερα που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τη CBRE Inc.

Την Τρίτη, η μετοχή της Hibernia REIT Plc, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται και η Twitter, υποχώρησε κατά 2%. Η μετοχή της Irish Residential Properties REIT plc σημείωσε πτώση 1,4%. Το Sorting Office ανήκει στην εταιρεία Mapletree Investments Pte Ltd, με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 61 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η απόφαση της Google πιθανότατα αντικατοπτρίζει «τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του γεγονότος ότι μεγάλο τμήμα του προσωπικού πιθανώς εργάζεται από το σπίτι ασχέτως με τον Covid», ανέφεραν οι Eamonn Hughes και Barry Egan, αναλυτές της Goodbody Stockbrokers.

 Επιμέλεια μετάφρασης: Αμαλία Σοφία Βερούτη

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Σχετικα αρθρα

Jesse Powell (Kraken): Το Bitcoin μπορεί να φτάσει στο 1.000.000 δολάρια!!!

admin

Societe Generale: Mαχαίρι 20% στα bonus της επενδυτικής τράπεζας

admin

Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολάρια – Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα

admin

Πώς η ιταλική μαφία έβαλε στο στόχαστρο το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

Αυτή είναι η start up στην οποία επένδυσαν ο Bill Gates και ο ηθοποιός Robert Downey Jr

admin

Volocopter: Νέα κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ για την εταιρεία των ιπτάμενων ταξί

admin

Κέρδη 25 δισ. δολάρια σε μία ημέρα για τον ιδιοκτήτη της νέας εταιρείας που εκτόξευσαν οι traders της Reddit

admin

Bezos, Musk, Gates: Τα ιλιγγιώδη ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν με βάση τον προτεινόμενο φόρο πλούτου

admin

Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

admin

Volvo: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στροφή στις online πωλήσεις από το 2030

admin

Γιατί η Danone αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο της στην γαλακτοκομική εταιρεία China Mengniu Dairy – Τι ζητούν οι μέτοχοι

admin

Warren Buffett: Αυτό είναι το ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή, Berkshire Hathaway, το 2020

admin