Image default
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε κοντά στα περσινά αποτελέσματα

Ακόμα πιο κοντά στο στόχο που τέθηκε κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, ώστε να διατηρηθεί η κερδοφορία στα περσινά επίπεδα, βρίσκεται η MYTILINEOS, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020, τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €69 εκ. για τον Όμιλο, διατηρώντας ψηλά (κοντά στο 1) το δείκτη των κερδών ανά μετοχή σε ετήσια βάση (annualized EPS).

Τα οικονομικά αποτελέσματα και μεγέθη του Ομίλου παρουσίασε την Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης προς ενημέρωση των αναλυτών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ως ιδιαίτερα θετικά ερμηνεύονται τα αποτελέσματα, ειδικά αν συγκριθούν με το αντίστοιχο δεύτερο εξάμηνο του 2019 που είναι πιο σχετικό, καθώς τοποθετείται πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, η οποία προκαλεί σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως.

Παράλληλα, ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Όμιλος για την αλλαγή στο παραδοσιακό EPC και το νέο SES, ενώ σε σχέση με τα επερχόμενα projects κυριαρχεί η αισιοδοξία ότι το δεύτερο εξάμηνο θα εμφανίσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν ο Όμιλος έχει δεχθεί κριτική για το διαφοροποιημένο προφίλ του, ωστόσο τα αποτελέσματα δείχνουν να τον δικαιώνουν, καθώς παρά τις χαμηλές επιδόσεις στο EPC, έχει επιτευχθεί σταθερότητα χάρη στους υπόλοιπους τομείς δραστηριότητας.

Για τον τομέα της μεταλλουργίας, αναμένεται ανάκαμψη των τιμών του αλουμινίου στο δεύτερο εξάμηνο και επαναφορά της ζήτησης σε υγιή επίπεδα, ενώ τονίστηκε η μηδενική έκθεση στις διακυμάνσεις για το υπόλοιπο του 2020. Η τάση στο αλουμίνιο θεωρείται ενδεικτική της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ επιβεβαιώνεται και η ισχυρή θέση των εργοστασίων αλουμινίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δραστηριότητες σχετικά με το φυσικό αέριο, που αποτελούν και την αιτία πίσω από την επιτυχία του Ομίλου στους τομείς της ενέργειας. Όπως αναφέρθηκε, ο Όμιλος διαθέτει ένα πολύ ανταγωνιστικό portfolio ενώ και οι τιμές έπεσαν δραματικά.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί το ζήτημα της κρισιμότητας του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας για τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε επίπεδο εταιρείας και ΣΕΒ.

Δεδομένης της αβεβαιότητας της παγκόσμιας συγκυρίας, ο Όμιλος εκτιμά πως η κερδοφορία θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 2019, κάτι που επίσης δύναται να εξασφαλίσει διανομή μερίσματος. Στα πλαίσια της ειδικής οικονομικής συνθήκης, τονίζεται η ανάγκη σωστής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάκαμψη και η συγκράτηση της ύφεσης, ει δυνατόν σε μονοψήφιο ποσοστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικα αρθρα

Κοντά σε deal Interamerican και Prime Insurance

admin

Κομισιόν: Έρευνα για την εξαγορά της Fitbit από την Google

admin

Πάνω από 10 ενδιαφερόμενοι για τέσσερα ακίνητα της Prodea

admin

PlayStation 5 vs Χbox: Πότε κυκλοφορούν οι νέες κονσόλες και σε ποια τιμή

admin

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Συστήνει αγορά η Wood & Company

admin

ΑΔΜΗΕ: Σε λειτουργία και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο στην Ανδρο

admin

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ανέλαβε την προμήθεια της King’s Quay για έργο στον κόλπο του Μεξικού

admin

ΣΕΒ: Οι προκλήσεις για την ενίσχυση των εργαζομένων και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

admin

Μυτιληναίος: Παγιώνεται πρώτος στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας μετά τη ΔΕΗ με 260.000 πελάτες

admin

Προς ολική επαναφορά το λιανεμπόριο – Aνοίγουν και τα εμπορικά κέντρα

admin

Ο Έλον Μασκ ρίχνει την τιμή στο SUV Model Y για να διατηρήσει τη δυναμική της Tesla

admin

Μειώσεις ενοικίων 40% και στο εποχικό τουριστικό λιανεμπόριο

admin

INTRALOT: Επέκταση συμβολαίου με το Υπουργείο Εσωτερικών της Νέας Ζηλανδίας μέχρι το 2025

admin

Δέκα υποτροφίες για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό από τα ΕΛΠΕ

admin

Ερχονται στην Ελλάδα τα laptops της Huawei

admin

ΕΕΣΥΠ: Προκήρυξη για μελέτη απολιγνιτοποίησης και μετασχηματισμού των λιγνιτικών περιοχών

admin

Προτάσεις από τη Holmes Place για outdoor προπονήσεις, ως άμεση λύση για τη βιωσιμότητα του κλάδου

admin

Στρατηγική επέκταση δραστηριότητας στην κυπριακή αγορά ανακοινώνει η Pobuca

admin