Image default
Επιχειρήσεις

Uni Systems: Ιδρύει τον Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας «Πλειάδες» για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

Η Uni Systems, ανακοινώνει την ίδρυση του Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας «Πλειάδες» για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Pleiades IoT Innovation Cluster) σε συνέχεια ένταξής του στο πρόγραμμα επιχορήγησης της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σκοπός του «Pleiades IoT Innovation Cluster» είναι η ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογικής καινοτομίας στην περιοχή του Internet of Things μέσω της συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ των μελών του. Η Uni Systems είναι ο φορέας αρωγός του Cluster που αποτελείται από ερευνητικά κέντρα, πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγάλες και μικρομεσαίες εταιρείες με συγκεκριμένη τεχνογνωσία καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, το κάθε μέλος έχει τον δικό του, σημαίνοντα ρόλο στο οικοσύστημα, υποστηρίζοντάς το μέσω εύρους εκτεταμένων συνεργιών.

Τα διασυνδεδεμένα μέλη του ενεργούν ως μέρη του ευρύτερου συνόλου και ολοκληρώνουν έργα σε εθνικές και περιφερειακές περιοχές Έρευνας και Καινοτομίας προκειμένου να αναπτύξουν προγράμματα μέσω πρωτοβουλιών που εντάσσονται στο Πρόγραμμα-πλαίσιο Horizon 2020, σε προγράμματα των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, σε άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες καθώς και στην ευρύτερη αγορά. Το «Pleiades IoT Innovation Cluster» αποτελείται επί του παρόντος από περισσότερα από τριάντα (30) μέλη, ενώ συνεχώς επεκτείνεται. Τα μέλη του επικεντρώνονται στον συνδυασμό, στη δοκιμή καινοτόμων λύσεων και στην υιοθέτηση νέων μεθόδων και βέλτιστων πρακτικών που ενισχύουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες στα Έξυπνα οικοσυστήματα.

Μέσω αυτών των συνεργειών, η Uni Systems ενθαρρύνει τη συνεργασία και τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Με σκοπό τη γεφύρωση των αναγκών του παρόντος με αυτές του άμεσου μέλλοντος και τη δημιουργία ενός βιώσιμου πλαισίου ανάπτυξης με κινητήριο δύναμη την καινοτομία, η Uni Systems προχώρησε στην εν λόγω πρωτοβουλία για να υποστηρίξει συγκεκριμένες βιομηχανικές στρατηγικές σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων, βρίσκονται λύσεις για τις Έξυπνες Πόλεις, τη Βιομηχανία 4.0, την Έξυπνη Ενέργεια, τα Ψηφιακά Δίδυμα, τη Ρομποτική/Drones, τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, την Πράσινη Νέα Συμφωνία, και την Εφοδιαστική Αλυσίδα και Ιχνηλασιμότητα.

Η Uni Systems επενδύει στη στρατηγική και τον σχεδιασμό του Cluster, ενώ το επόμενο στάδιο επιχορήγησης θα περιλαμβάνει περισσότερα από €3 εκ. ως βασικό κεφάλαιο για τα μέλη του. Το «Pleiades IoT Innovation Cluster», από την αρχή της συγκρότησής του πριν από ένα χρόνο και πλέον, έχει υποβάλει σημαντικό αριθμό έργων προς υλοποίηση.

Σε συνέχεια της επιχορήγησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Γιάννης Λουμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems δήλωσε: «H Uni Systems, ως διακεκριμένος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής στην Ευρώπη, αναγνώρισε νωρίς τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της αγοράς. Αντίστοιχα cluster συγκροτούνται σε όλο τον κόσμο με σκοπό την ενίσχυση ουσιαστικών συνεργειών και καινοτομίας και οι δημόσιοι πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι’ αυτά αγγίζουν το ποσό των €2,32 δις. Μέσω του «Pleiades IoT Innovation Cluster» θα υλοποιηθεί σημαντικός αριθμός έργων στην Ελλάδα και την Ευρώπη που θα γεφυρώνουν τις φυσικές με τις ψηφιακές δυνατότητες σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς, ενώ θα ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική βιώσιμης ανάπτυξης των μελών του. Όλα τα μέλη του Cluster έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τη γνώση και να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους, δημιουργώντας παράλληλα επεκτάσιμα και ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Καθημερινά, εξετάζουμε νέες συνεργασίες και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις για το μέλλον.»

Σχετικα αρθρα

Δέσμευση Energean για μηδενικούς ρύπους ως το 2050

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Πρόβα τζενεράλε για την ιδιωτικοποίηση με market test για το επενδυτικό ενδιαφέρον

admin

F.G. Europe: Επιτυχής ολοκλήρωση του squeeze-out από τη Silaner

admin

Τιτάν: Με επιτόκιο 2,5% το ομόλογο

admin

Βιοϊατρική: Κάμψη περιθωρίων και πτώση κερδοφορίας το 2018

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της CPI

admin

Νέα δωρεά της Intrakat σε υγειονομικό εξοπλισμό

admin

Creta Farms: Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

admin

CVC Capital: Υπέβαλε δεσμευτική προσφορά στη MIG για την εξαγορά της Vivartia

admin

Ο Ιπ. Ι. Στασινόπουλος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Viohalco

admin

«Τρέχει» διαδικασία για την πώληση της Praxia

admin

Πειραιώς: «Παράθυρο» για πρόσθετη έκδοση Tier II 300 εκατ.

admin

«Ασπίδα Ρευστότητας» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητάει η ΕΣΕΕ

admin

ΕΥ: Ανάγκη για ολικό μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα

admin

Ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της ΑΝΕΚ

admin

Αττικά Πολυκαταστήματα: Τα νέα κεφάλαια, τα ονόματα και το… Ελληνικό

admin

Epsilon Net: Αυξήθηκε στο 6,05% το ποσοστό της Barca Capital

admin

Air France-KLM: Ζημιές πάνω από 1 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο

admin