Image default
Επιχειρήσεις

Κίνα: Προτιμάει να κλείσει το TikTok στις ΗΠΑ, παρά να πουληθεί σε άλλη εταιρεία

Το Πεκίνο αντιτίθεται στην αναγκαστική πώληση των επιχειρήσεων της TikTok στις ΗΠΑ από τη κινεζική μητρική της ByteDance και θα προτιμούσε να σταματήσει η λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής βίντεο, όπως δήλωσαν στο -, τρία άτομα με γνώση επί του θέματος.

Η ByteDance βρίσκεται σε συνομιλίες για να πουλήσει τις δραστηριότητες του TikTok σε πιθανούς αγοραστές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Microsoft και της Oracle, από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τον περασμένο μήνα να απαγορεύσει την εφαρμογή εάν δεν πωληθεί. Ο Τραμπ έχει δώσει διορία στη ByteDance έως τα μέσα Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας.

Ωστόσο, Κινέζοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η αναγκαστική πώληση θα έκανε τόσο τη ByteDance όσο και την Κίνα να φαίνονται αδύναμες στις πιέσεις που ασκεί Ουάσινγκτον, ανέφεραν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η ByteDance από τη μεριά της σε δήλωσή της στο - υποστήριξε ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν προτείνει ποτέ να κλείσει το TikTok στις ΗΠΑ ή σε άλλες αγορές.

Ερωτηθείς την Παρασκευή για τον Τραμπ και το TikTok, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ κάνουν κατάχρηση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας και προέτρεψε την αμερικανική κυβέρνηση να σταματήσει να καταπιέζει τις ξένες εταιρείες.

Το - ανφέρει ότι οι μελλοντικοί αγοραστές του TikTok εξετάζουν 4 τρόπους για να επιτύχουν μία συμφωνία με τη ByteDance.

Ανάμεσα σε αυτούς, η ByteDance θα μπορούσε να προχωρήσει με την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της TikTok στις ΗΠΑ χωρίς βασικούς αλγόριθμους και δίχως έγκριση από το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Ο Τραμπ τον περασμένο μήνα εξέδωσε δύο εκτελεστικές εντολές που απαιτούν από την ByteDance να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της TikTok στις ΗΠΑ, ειδάλλως η εφαρμογή θα απαγορευτεί στη χώρα, όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους εφήβους.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν επικρίνει την ασφάλεια και το απόρρητο της εφαρμογής, υποδηλώνοντας ότι τα δεδομένα χρηστών ενδέχεται να κοινοποιούνται στο Πεκίνο. Το TikTok έχει ότι δεν θα συμμορφωθεί με κανένα αίτημα των κινεζικών αρχών για κοινή χρήση δεδομένων των χρηστών.

Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η Κίνα ήταν πρόθυμη να χρησιμοποιήσει τις αναθεωρήσεις που έκανε σε έναν κατάλογο με τις εξαγωγές τεχνολογίας στις 28 Αυγούστου, για να καθυστερήσει οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί από την ByteDance, εάν έπρεπε.

Το Πεκίνο δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στις εκτελεστικές εντολές του Τραμπ και στις 28 Αυγούστου κινήθηκε για να αποκτήσει λόγο στη διαδικασία, αναθεωρώντας έναν κατάλογο τεχνολογιών που χρειάζονται έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση προτού εξαχθούν. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι ο αλγόριθμος του TikTok εμπίπτει σε αυτήν τη λίστα.

Σχετικα αρθρα

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Ο Αντώνης Μαυριδόγλου νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Ιταλία: Ενδιαφέρον από κρατική τράπεζα για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Autostrade

admin

Μυτιληναίος: Αποπληρώνει το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

admin

H Ιntracom Defense σε Ευρωπαϊκά Αμυντικά προγράμματα

admin

Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Τα μέτρα μας βρίσκουν σύμφωνους

admin

Vodafone: Πάνω από 22.000 οι επωφελούμενοι του World of Difference

admin

ΗΠΑ: H Apple επαναφέρει το «λουκέτο» σε καταστήματά της λόγω κορωνοϊού

admin

Goldman Sachs: Πόσα κέρδισαν οι επιχειρήσεις που έχουν γυναίκες στο «τιμόνι»

admin

ΟΛΘ: Αυξημένα μεγέθη σε εμπορευματοκιβώτια και συμβατικό φορτίο

admin

ΔΕΗ: Άντλησε €150 εκατ. από τιτλοποιήσεις απαιτήσεων ύψους €200 εκατ.

admin

O Έλον Μάσκ υπέστη τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου στην ιστορία – και ποιος κέρδισε $30 δισ. σε 24 ώρες!

admin

Επιστολή της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου της πρώην Πίτσος

admin

ΥΠΑ: Πτώση 68% στα ελληνικά αεροδρόμια το 10μηνο – Μόλις 18,9 εκατ. οι επιβάτες

admin

COSMOTE: Αυξημένη 50% η κίνηση mobile data και το φετινό καλοκαίρι

admin

Wood: Τα τέσσερα ισχυρά σημεία της μετοχής της Μυτιληναίος

admin

Η Wizz Air σχεδιάζει επανεκκίνηση πτήσεων προς την Ελλάδα από τον Ιούλιο

admin

Το σκάνδαλο Wirecard φέρνει αυστηρές ρυθμίσεις για τις Fintech στην Ευρώπη

admin

Καρέλιας: Πτώση περιθωρίων και κερδοφορίας

admin