Image default
Οικονομία

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σχέδιο 160 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

Σχέδιο συνολικά 160 εκατ. ευρώ για την ενεργό στήριξη τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού θέτει σε εφαρμογή η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πρόκειται για ένα σχέδιο «άμεσης δράσης», με γρήγορες και απλές διαδικασίες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, που είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται λόγω του COVID-19, αλλά και των εργαζομένων που απώλεσαν εισόδημα λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνταν.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, «μετά την ενίσχυση με 80 εκατ. ευρώ των επενδύσεων υφισταμένων και νέων επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων «Επανεπενδύω» και «Επενδύω στη Θεσσαλία», μετά τη στήριξη με 50 εκατ. ευρώ των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του covid-19, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ανάσα ρευστότητας με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενισχύοντας το κεφάλαιο κίνησης μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό διατίθενται για τον σκοπό αυτό 30.000.000 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 και της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Θεσσαλία».

Η χρηματοδότηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας «καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 50.000 ευρώ. Το όριο επιχορήγησης είναι από 5.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο έως 50.000 ευρώ μέγιστο. Δηλαδή δεν μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις με έξοδα κάτω από 10.000 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις με έξοδα πάνω από 100.000 ευρώ θα επιδοτηθούν με 50.000 ευρώ. Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα: των αγορών εμπορευμάτων χρήσης, των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης, του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών, του συνόλου των ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση και του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους».

Ενεργητικές πολιτικές

«Σχεδιάζουμε μια καλύτερη κοινωνία, με βάση τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Μια κοινωνία όπου άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις και στόχους μπορούν να συνυπάρξουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν κοινωνικά και ατομικά αγαθά. Η συνεργασία αυτή πρέπει να διέπεται από κανόνες που στηρίζονται σε μια ευρύτερη ανεκτική συναίνεση» δηλώνει ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και συμπληρώνει : «Μέσω της νέας δράσης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, ενισχύουμε το κεφάλαιο κίνησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης λειτουργεί συμπληρωματικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα από το κεντρικό κράτος. Στηρίζουμε με ενεργητικές πολιτικές, με έργα και όχι λόγια, με πράξεις και όχι θεωρία την κοινωνία και την οικονομία, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύει επιπλέον 55,4 εκατ. ευρώ σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, ενισχύει με 18 εκατ. ευρώ την ίδρυση και λειτουργία τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και με 15 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ, για την ενίσχυση της ρευστότητας των θεσσαλικών μικρών επιχειρήσεων, μέσω παροχής τραπεζικών δανείων με επιδότηση επιτοκίου.

--

Γράψτε το σχόλιό σας

Σχετικα αρθρα

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Καταβάλλονται νωρίτερα, πότε θα δουν οι συνταξιούχοι τα ποσά στους λογαριασμούς τους

admin

Έκθεση Πισσαρίδη : Οι 20 παρεμβάσεις για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο

admin

Κοροναϊός : Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40% – Ποιους αφορά

admin

Δώρο Χριστουγέννων : Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

admin

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία πληρωμών ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ

admin

Παρέμβαση της G20 : Παίρνουμε περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

admin

Χ. Θεοχάρης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από Γάλλους επιχειρηματίες

admin

Το νέο έτος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους εργαζόμενους στις αυτοκινητοβιομηχανίες

admin

Αδήλωτα τετραγωνικά : Αντίστροφη μέτρηση για τις διορθώσεις και τις νέες χρεώσεις

admin

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

admin

Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Με συμμετοχή Λαγκάρντ το Eurogroup – Μειώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων

admin

Ακίνητα : Κύμα μεταβιβάσεων λόγω αντικειμενικών αξιών

admin

Προστασία α’ κατοικίας: Τι συζήτησε ο Σταϊκούρας με τους διαχειριστές «κόκκινων» δανείων

admin

Επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας – Όλη η Υπουργική Απόφαση Γ. Βρούτση

admin

Eurogroup: Πώς φτάσαμε στο «ναυάγιο» – Όλο το παρασκήνιο

admin

Ψηφιακά οι έλεγχοι στην κακοδιαχείριση των δαπανών Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης

admin

ΔΕΔΑ : Διαγωνισμοί για δίκτυα διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις

admin