Image default
Επιχειρήσεις

Στρατηγική συνεργασία ομίλου Qualco και AstroΒank

Ο Όμιλος Qualco και η AstroBank, σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 3 Ιανουαρίου 2020, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 74,9% του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσύστατης Trusset Asset Management Limited (“Εταιρεία”), που εφεξής, μετονομάζεται σε QQuant Master Servicer Cyprus Limited ,  με την AstroBank να ελέγχει το 25,1% της Εταιρείας.

H Εταιρεία, μέχρι τούδε 100% θυγατρική της AstroBank, έχει αποκτήσει την επιχείρηση (“Επιχείρηση”) διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων της AstroBank. Στο πλαίσιο της απόκτησης και μεταβίβασης της Επιχείρησης, η νεοσύστατη Εταιρεία, έχει προσλάβει μέλη του προσωπικού της AstroBank τα οποία μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, βάσει της νομοθεσίας αναφορικά με τη Διατήρηση και Διασφάλιση των Δικαιωμάτων των Εργοδοτουμένων κατά τη Μεταβίβαση Επιχειρήσεων καθώς και την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή. Ταυτόχρονα,  έχει υπογραφεί 9ετές συμβόλαιο διαχείρισης του χαρτοφυλακίου αυτού με την AstroBank, με τη τελευταία να διατηρεί την ιδιοκτησία των δανείων και ακίνητης περιουσίας.

Ο Όμιλος Qualco, με εμπειρία άνω των 20 ετών, κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων αιχμής που καλύπτουν όλο το φάσμα του κύκλου ζωής της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. 

Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, ο όμιλος Qualco εξυπηρετεί πάνω από 70 οργανισμούς, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων PIMCO. Σήμερα, ο Όμιλος Qualco απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους και συνεργάτες, οι οποίοι καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος εξειδικευμένων υπηρεσιών. 

Κεντρικός πυλώνας του Ομίλου, αποτελεί η QQuant Master Servicer (“Quant”), η κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην Ελλάδα, αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος και η πρώτη ελληνική εταιρεία που απέκτησε διεθνή πιστοποίηση Διαχειριστή (Servicer) από τον οίκο Fitch, με rating 2-, που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας Fitch. Οι υπηρεσίες της Quant προς τράπεζες και διεθνείς επενδυτές στηρίζουν όλο το φάσμα εργασιών της διαχείρισης χαρτοφυλακίων απαιτήσεων, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και παρέχοντας καινοτόμες, ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση των επισφαλειών με δίκαιο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

Η AstroBank Public Company Limited είναι αδειοδοτημένο Πιστωτικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2008 και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Με ένα δίκτυο που αποτελείται από 16 καταστήματα και γραφεία σε ολόκληρη την Κύπρο, η AstroBank είναι καλά εδραιωμένη στην τοπική αγορά, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής και διεθνούς πελατείας της.

Ο συνδυασμός της τοπικής γνώσης και τεχνογνωσίας της AstroBank με τις σημαντικές διεθνείς δυνατότητες, βέλτιστες πρακτικές αλλά και την κορυφαία τεχνολογία του Ομίλου Qualco, αναμένεται να καταστήσουν τη νεοσύστατη εταιρεία ως έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της κυπριακής αγοράς. 

 

Σχετικα αρθρα

Πλαστικά Κρήτης: Δε θα επηρεαστούν οι προβλέψεις για αύξηση πωλήσεων-κερδοφορίας

admin

Aegean: Είμαστε στο τελικό στάδιο συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές για τη συμφωνία στήριξης

admin

 Το πρόγραμμα πτήσεων του ομίλου Lufthansa μέχρι το τέλος Οκτωβρίου

admin

Συμφωνία Creta Farms-τραπεζών για ενδιάμεση χρηματοδότηση

admin

Ηγέτης σε θέματα κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη η PwC

admin

Hilton: Απολύει το 22% του διοικητικού της προσωπικού – Εκτός 2.100 εργαζόμενοι

admin

Nova: Συνεργασία με την AHI Carrier NA Ευρώπης

admin

Τελευταία ημέρα για αιτήσεις από επαγγελματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για τα €800

admin

FF: Έγκριση στο σχέδιο εξυγίανσης από τους ομολογιούχους ελβετικού φράγκου

admin

ethosGROUP: 2ο Cyber Insurance & Incident Response Conference

admin

Ενέργεια: Επενδυτικό αλαλούμ από τον «κόφτη» Χατζηδάκη στις ΑΠΕ

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Στις 4/12 η ΕΓΣ για εκλογή μελών του ΔΣ

admin

Στις 10 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

admin

MLS: Απέσυρε την πιστοληπτική της διαβάθμιση η ICAP

admin

OTEGLOBE: Καλύτερη διεθνής εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε Ν.Α. Ευρώπη και Ευρασία το 2019

admin

Enterprise Greece – eBay: Πρώτη φάση του προγράμματος υποστήριξης των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

admin

Τζέιμς Μποντ: Ο κατάσκοπος που οδηγεί στη χρεωκοπία μία εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών στον κόσμο

admin

Grant Thornton: Η κρισιμότητα της Εταιρικής Διακυβέρνησης για την επιχειρηματική στρατηγική και τη δημιουργία εταιρικής αξίας

admin