Image default
Οικονομία

Χ.Θεοχάρης: Η Χαλκιδική θα στηριχθεί με επιπλέον προβολή για το 2021

Τη δέσμευση ότι η Χαλκιδική, όπως και οι άλλες περιοχές όπου ελήφθησαν επιπλέον μέτρα, θα στηριχθεί περισσότερο επικοινωνιακά και με μεγαλύτερη ένταση στο πλάνο τουριστικής προβολής για την επόμενη χρονιά, ανέλαβε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες της Χαλκιδικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο.

«Ακούσαμε την αγωνία των φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης και όλοι αναγνωρίζουμε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτήν τη χρονιά και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σε ό,τι αφορά όμως, τις περιοχές που πήραν επιπλέον περιοριστικά μέτρα όπως η Χαλκιδική, υποσχέθηκα ότι θα στηρίξουμε το brand των περιοχών αυτών ακόμη περισσότερο στον τομέα της επικοινωνίας και της προβολής», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού και κάνοντας έναν απολογισμό, είπε ότι στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν ειδικά συστήματα που δεν υπήρχαν σε άλλες χώρες, παρόλα αυτά ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, όπως και η επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης ανέτρεπε τα δεδομένα και άλλαζε τις αποφάσεις, κάτι το οποίο όμως τελικώς δείχνει τα αντανακλαστικά και την ετοιμότητα που είχε η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της εικόνας των μεθοριακών σταθμών, που απασχολεί τους φορείς του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα και έχει τεθεί ως ζήτημα προς επίλυση και σε παλαιότερες αναφορές, με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε φέτος, ο υπουργός είπε ότι «υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών για να έχουν οι συνοριακοί σταθμοί την εικόνα που ταιριάζει στην χώρα μας. Δεν είναι όλοι στην ίδια κατάσταση».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι αναφορικά με το 2021 δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη όσο δεν υπάρχει κάποια σαφής εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση.

Η σύσκεψη με τους φορείς

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, είπε ότι έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια και ότι ο ίδιος υπήρξε αυστηρός στην κριτική του αλλά και τα ξενοδοχεία ανταποκρίθηκαν σε όσα προέβλεπαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πως το μέλημα τώρα είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για την επόμενη μέρα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τόνισε ο τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, να στηρίξει δηλαδή τις επιχειρήσεις μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον χειρισμό της κατάστασης στη Χαλκιδική, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συγκροτημένο σχέδιο διαχείρισης της τουριστικής κίνησης στο εξής».

Σχετικα αρθρα

Αναδρομικά στους συνταξιούχους μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου

admin

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Σταϊκούρας : Έξι παρεμβάσεις σε οικονομία και κοινωνία

admin

Μέτρα : Ποιοι κερδίζουν από το πακέτο των 3,5 δισ. ευρώ – Τα οφέλη για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

admin

Προκαταβολή φόρου: Πόσο θα μειωθεί – Όλα τα σενάρια

admin

Π. Λιαργκόβας: Στο 2,6% η ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Κοροναϊός : Τα μέτρα πρόληψης της ΑΑΔΕ για τους εργαζομένους της

admin

Ο Τζεφ Μπέζος μπορεί να είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη το 2026

admin

Επίδομα παιδιού: Τα «7» βήματα για την συμπλήρωση της αίτησης

admin

Σοκ στις αγορές της Αργεντινής για την αναδιάταξη χρέους

admin

Πτώση 0,86% κατέγραψε το Χρηματιστήριο μετά τις πιέσεις στις τράπεζες

admin

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

admin

Συντάξεις: Η τελική απόφαση με ημερομηνίες πληρωμής

admin

Παγκόσμια ανησυχία για την κρίση ΗΠΑ – Ιράν: Αλμα 4% για το πετρέλαιο

admin

Κοροναϊός : Τα μέτρα για την προστασία εργαζομένων

admin

Ο κοροναϊός οδηγεί την Αίγυπτο στο ΔΝΤ

admin

Δεσμεύσεις της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών

admin

Σε νέο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ υποχώρησε η τουρκική λίρα

admin

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η πλατφόρμα για δηλώσεις COVID Οκτωβρίου

admin