Image default
Διεθνή

Μπιλ Γκέιτς : Εμπιστευόμαστε τις εταιρίες παρασκευής του εμβολίου κατά του κοροναϊού

Ο Μπιλ Γκέιτς εκτιμούσε την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως την κορυφαία αρχή δημόσιας υγείας στον κόσμο. Οχι πια.

Και δεν εμπιστεύεται ούτε τα Κέντρα Ελέγχου και Προστασίας Νόσων (CDC). Και οι δύο οργανισμοί, κατά την άποψή του, έχουν πέσει θύματα μιας προεδρίας που υποβιβάζει ή απορρίπτει την επιστήμη και την ιατρική προς όφελος του πολιτικού κέρδους.

Τι δήλωσε στο -

«Όπως διαπιστώσαμε με τις μπερδεμένες δηλώσεις για το πλάσμα του αίματος από τον επικεφαλής του FDA, όταν πιέζονται οι άνθρωποι για να πουν αισιόδοξα πράγματα, η κατάσταση εκτροχιάζεται. Ο FDA έχασε αρκετή από την αξιοπιστία του τότε», δήλωσε ο Mπιλ Γκέιτς, σε συνέντευξή του στο - Television.

«Ιστορικά, όπως ακριβώς το CDC θεωρούνταν ως το καλύτερο στον κόσμο και ο FDA είχε την φήμη του κορυφαίου οργανισμού ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων», δήλωσε ο Γκέιτς. «Αλλά έχουν επέλθει ρωγμές για την αξιοπιστία των δύο οργανισμών από πρόσφατες δηλώσεις και ανακοινώσεις».

Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εμπιστοσύνη του κοινού στο εμβόλιο που θα μπορούσε να τερματίσει την πανδημία και το οποίο θα πρέπει να λάβει την έγκριση του FDA.

Εμπιστοσύνη στις ιδιωτικές εταιρίες

Ο Μπιλ Γκέιτς σημειώνει ότι είναι πλέον αναγκασμένος να εμπιστευτεί τις εταιρείες που εργάζονται για την δημιουργία θεραπειών και εμβολίου κατά του Covid-19 και όχι τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές που επιβλέπουν και ελέγχουν τις εταιρείες.

Εννέα από τις εταιρείες που εργάζονται στην έρευνα του εμβολίου ανακοίνωσαν στις 8 Σεπτεμβρίου τη δέσμευσή τους στην επιστήμη και την ηθική, προσθέτοντας ότι δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια έναντι της ταχύτητας για την ανάπτυξη οποιουδήποτε εμβολίου που θα υποβάλλουν για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Η FDA έχει δηλώσει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να πληρούν στάνταρντς υψηλότερα του κανονικού για να λάβουν έγκριση.

«Αυτές οι εταιρείες είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Δόξα τω Θεώ που έχουμε αυτήν την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα την οποία και θέλουμε να διαμορφώσουμε σε ένα παγκόσμιο δημόσιο αγαθό που να προσφέρεται σε όλο τον πλανήτη».

Παρόλο που αναγνωρίζει ότι είναι πιθανό να υπάρχουν παρενέργειες, ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε εξέφρασε την εκτίμηση ότι το εμβόλιο που θα παραχθεί θα είναι ασφαλές.

Σχετικα αρθρα

Πατέντες εμβολίων: Ναι μεν, αλλά από τον Καναδά

admin

Κοροναϊός: Εγκρίθηκε από τον ΠΟΥ το πρώτο κινεζικό εμβόλιο

admin

Ινδία: Το εκρηκτικό κύμα πανδημίας απειλεί τον κόσμο προειδοποιεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

admin

Κοροναϊός-Γερμανία: Υπομονή και προσεκτικό άνοιγμα συστήνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

admin

Γαλλικό επιστημονικό συμβούλιο: Το άνοιγμα θα πρέπει να είναι «προσεκτικό» για την αποφυγή ενός «τέταρτου κύματος»

admin

Κοροναϊός: Οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο «υπερδιπλάσιοι από τον επίσημο απολογισμό»

admin

Κοροναϊός: Πόσο «πληρώνουν τη νύφη» οι Αμερικανοί

admin

Κομισιόν: Νέα στρατηγική για την υγεία

admin

Στάινμαϊερ: Κάλεσε τους Γερμανούς να μην ξεχνούν το Ολοκαύτωμα και το ναζισμό – Η μνήμη ενδυναμώνει τη δημοκρατική συνείδηση

admin

Ασυνείδητοι έβαλαν μια κάλτσα στο κεφάλι κύκνου: Τους αναζητά η αστυνομία

admin

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»

admin

Αισιόδοξα νέα: Η πανδημία επιβραδύνθηκε στον κόσμο αυτή την εβδομάδα – Ποια ήπειρος αποτελεί εξαίρεση

admin