Image default
Επιχειρήσεις

Apple: Απόψε παρουσιάζει τα νέα της προϊόντα – Θρίλερ μέχρι τελευταία στιγμή για το iPhone 12

Σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας, βάσει του επίσημου προγραμματισμού, θα αρχίσει η διαδικτυακή παρουσίαση των καινούργιων συσκευών και υπηρεσιών της Apple. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον σχεδόν μονοπωλεί το λανσάρισμα του νέου μοντέλου iPhone.

Μέχρι την τελευταία στιγμή η Apple δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει ότι στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το καινούργιο της smartphone. Και έτσι το κοινό, ανεξαρτήτως εάν ενδιαφέρεται να το αποκτήσει ή όχι, παραμένει σε αγωνία για το εάν το iPhone 12 θα αποκαλυφθεί σήμερα ή σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, περί το μέσον του Οκτωβρίου -σύμφωνα με τη σχετική παραφιλολογία περί τα gadget.

Είτε απόψε είτε μερικές εβδομάδες αργότερα, το iPhone 12 θα έχει δυνατότητες σύνδεσης με τον νέο, επαναστατικό τύπο δικτύου κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς ψηφιακών δεδομένων 5G. Η νέα συσκευή θα επιστρέφει στο αισθητικό πρότυπο του iPhone 4, δηλαδή με περισσότερες αιχμές και λιγότερες καμπύλες. Θα φέρει τριπλή κάμερα και αισθητήρα LiDAR, ένα «ραντάρ» εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο θα ενισχύσει τους αυτοματισμούς της φωτογραφικής μηχανής, ιδιαίτερα σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, όπως το ημίφως ή το σκοτάδι.

Βελτιωμένη στο iPhone 12 αναμένεται να είναι η εφαρμογή αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου Face ID, η οθόνη, αλλά και η χωρητικότητα/αξιοπιστία της ενσωματωμένης μπαταρίας.

Οι έχοντες εκ των έσω πληροφόρηση, θεωρούν βέβαιο ότι η Apple θα παρουσιάσει 4 εκδοχές του iPhone 12, δύο οικονομικές και δύο premium. Γίνονται, μάλιστα, προβλέψεις ακόμη και για τις τιμές πώλησης καθενός από αυτά: Με οθόνη 5.4 ιντσών, το βασικό μοντέλο θα τιμάται προς 649 δολάρια, το iPhone 12 Max των 6.1 ιντσών από $749, το iPhone 12 Pro Max επίσης με οθόνη 6.1 ιν. από $999 ενώ η ναυαρχίδα της σειράς, το iPhone 12 Pro Max των 6.7 ιντσών, θα πωλείται στην αρχική τιμή των $1.099. Εξυπακούεται ότι όλες οι τιμές που αναφέρονται εδώ είναι ανεπίσημες, απλώς κατ’ εκτίμηση και αφορούν στην αγορά των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αναγωγή στα καθ’ ημάς, είναι παρακινδυνευμένη.

Το Apple Watch και το iPad

Το πιθανότερο σενάριο για την αποψινή εκδήλωση της Apple είναι να δοθεί έμφαση στο νέο wearable («ρολόι»), καθώς και στα iPad, τα ασύρματα ακουστικά καθώς και σε άλλες συσκεύες, υπηρεσίες κ.λπ.

Στην 6η γενιά του πλέον, το Apple Watch αναμένεται να έχει επιπλέον δυνατότητα καταγραφής του επιπέδου οξυγόνωσης στο αίμα του χρήστη.

Εκτός των προϊόντων, αλλά άμεσα συνδεδεμένη με τις προδιαγραφές λειτουργίας του, τις προσδοκίες και τις επιδόσεις τους, είναι η επίσημη παρουσίαση του λειτουργικού συστήματος iOS 14. Παρόμοιες αναβαθμίσεις θα ανακοινώσει η Apple για το software των Apple Watch και iPad.

Όπως και να ‘χει πάντως, όλες οι σχετικές απορίες θα λυθούν κατά την εκδήλωση όπου θα λάμψουν οι νέες συσκευές της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας. Εκτός εάν το «θρίλερ» γύρω από το iPhone 12 παραταθεί για περίπου άλλον ένα μήνα.

- www.protothema.gr

Σχετικα αρθρα

Viber: Τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα ήρθαν και στην Ελλάδα

admin

COSMOTE: Δωρεάν Wi-Fi σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης

admin

Q&R: Στις 9/9 η Γενική Συνέλευση για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

admin

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε φαρμακαποθήκες

admin

Morgan Stanley: Ερεβώδες β’ τρίμηνο στις ΗΠΑ – Η ύφεση θα αγγίξει το 38%, η ανεργία το 15,7%

admin

Πλαστικά Θράκης: Πτώση 7,5% στα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο

admin

Αττικής: Έδωσε mandate για στρατηγικό σε UBS- Euroxx

admin

Trastor: Πλήρης κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

admin

Alpha Bank: Συμφωνία με Centerbridge για αγορά του 60% της Cepal

admin

Νέος αναπληρωτής CEO στη ΔΕΗ ο Γιώργος Καρακούσης

admin

Η Coca Cola διακόπτει τη διαφήμιση σε όλες τις πλατφόρμες των social media

admin

Παπουτσάνης: Μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής – Επιστροφή κεφαλαίου 0,03ευρώ/μετοχή

admin

INTERAMERICAN: Ενισχύει το ΕΣΥ με 7 κλίνες ΜΕΘ και 5 φορητούς υπερηχοτομογράφους

admin

Folli Follie: Στο 16,369% διατηρείται το ποσοστό της Fosun

admin

Στο 1% των πλέον δυναμικών εταιρειών πανευρωπαϊκά η PeopleCert

admin

Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο της Lamda Malls στο ΧΑ

admin

ENTSO-E: Νέες ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδας με Αφρική και Ευρώπη

admin

Lamda Development: Μερική αλλαγή χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων

admin