Image default
Επιχειρήσεις

Έργα 65 εκατ. ευρώ υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη η ΕΥΑΘ

Την πορεία του επενδυτικού της προγράμματος, με αειφορικά, περιβαλλοντικά έργα υποδομής ύψους 65 εκατ. ευρώ, παρουσίασε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της ΕΥΑΘ, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κου Θ. Καράογλου και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΕΣΥΠ, κας Ρ. Αικατερινάρη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο εποπτεύων υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ΕΥΑΘ ΑΕ, ως λαμπρό παράδειγμα, που δείχνει τον δρόμο και παρακινεί όλους τους δημόσιους οργανισμούς να την ακολουθήσουν, καθώς εν μέσω πανδημίας, υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με αειφορικά και περιβαλλοντικά έργα υποδομής.

Το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΥΑΘ δρομολογεί όλα τα έργα, που θα διαμορφώσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα στο προσεχές μέλλον, σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα, το περιβάλλον, αλλά και τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, επισήμανε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΕΣΥΠ, κ. Αικατερινάρη, η οποία τόνισε ότι η ΕΥΑΘ αποτελεί υπόδειγμα εταιρείας του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που εκσυγχρονίζεται και χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τους εργαζόμενους, τους μετόχους, την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, η μετοχή της ΕΥΑΘ, η οποία συμπεριλήφθηκε στον δείκτη FTSE Mid Cap του Χρηματιστηρίου τον Ιούνιο του 2020, είναι ανθεκτική στην πτώση της αγοράς κι έχει υψηλή μερισματική απόδοση, αποτελώντας επιλογή θεσμικών αλλά και ιδιωτών επενδυτών.

Ως έργα αιχμής, παρουσιάστηκαν από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, η ανακαίνιση του εμβληματικού κτιρίου του 1970 στην Εγνατία, η εν εξελίξει αποκατάσταση – επισκευή του αγωγού της Αραβησσού, η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (ΕΕΝΘ) και η ενεργειακή-περιβαλλοντική αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ).

Το νέο κτίριο, με ισχυρή αρχιτεκτονική προσωπικότητα, αλλά και υψηλών ενεργειακών και περιβαλλοντικών επιδόσεων, θα ολοκληρωθεί το 2023 – είπε ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ κ. Άγις Παπαδόπουλος – και θα είναι ένα πρότυπο κτίριο γραφείων, σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, με προηγμένα συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου και σύγχρονη αντισεισμική προστασία.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, κος Γρηγόρης Πενέλης, παρουσιάζοντας το εν εξελίξει έργο της τμηματικής συντήρησης του αγωγού, που υδροδοτεί τη Θεσσαλονίκη με πηγαίο νερό από την Αραβησσό, αναφέρθηκε στην καινοτομία της μεθόδου που ακολουθείται, δηλ να επισκευάζεται ένας τόσο μεγάλος και σημαντικός για την υδροδότηση της πόλης αγωγός, σε πλήρη λειτουργία και χωρίς να έχει αντιληφθεί τίποτε η κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Για τα επικείμενα έργα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και λυμάτων (ΕΕΝΘ και ΕΕΛΘ αντίστοιχα), μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κος Άνθιμος Αμανατίδης, αναφέροντας ότι, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΕΝΘ, θα αυξηθεί η δυναμικότητα της εγκατάστασης στα 300.000 m3 νερού ημερησίως, εξασφαλίζοντας επαρκώς τις τρέχουσες ανάγκες και καλύπτοντας τις μελλοντικές ανάγκες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της βιομηχανικής περιοχής ή/και της επέκτασης σε νέες περιοχές.

Η εν λόγω αύξηση της δυναμικότητας εκτιμάται ότι θα προσφέρει τουλάχιστον μια αύξηση της τάξης του 30%-40% στον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Παράλληλα τα έργα, που θα υλοποιηθούν στην ΕΕΛΘ, στοχεύουν στη βελτιστοποίηση και αναβάθμιση της απόδοσης της εγκατάστασης, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας από την αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαερίου και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1MW.

«Η υλοποίηση των προαναφερθέντων έργων αναβάθμισης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων θα βελτιώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και θα ελαχιστοποιήσει το ενεργειακό αποτύπωμα της μονάδας, γεγονός που αποτελεί στρατηγικό στόχο για όλες τις εγκαταστάσεις μας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική της ανάπτυξη της εταιρείας μας». κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

Σχετικα αρθρα

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο ΔΣ της Coca‑Cola HBC!

admin

Ο Έλον Μασκ απειλεί να εγκαταλείψει την Καλιφόρνια

admin

Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας: Delivery υπηρεσία και ανακαίνιση του δικτύου

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διάκριση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής

admin

Volton: Δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης οδηγών ταξί στην Αθήνα από την Uber

admin

Θυγατρική στο real estate ιδρύει η B & F Ενδυμάτων

admin

Δείτε τα ξενοδοχεία που είναι έτοιμα να ανοίξουν από 1η Ιουνίου

admin

Η Moody’s αξιολογεί την ελληνική οικονομία την ερχόμενη Παρασκευή

admin

Autohellas: Αύξηση 30% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Πρόστιμα 148.750 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων

admin

ΔΕΗ: Λειτουργικά κέρδη 700 εκατ. ευρώ αναμένονται το 2020

admin

«Ναι» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο deal Skroutz – CVC

admin

Algosystems: Aνάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών μέσω του «Κyklos 4.0»

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Ικτίνος: Σε θέση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και να ανταπεξέλθει στην κρίση

admin

Ευρυζωνικά δίκτυα: Στην τελική ευθεία το ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ

admin

Pasal: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Sterner στα €0,71

admin