Image default
Επιχειρήσεις

Olympia Development: Πουλά τη συμμετοχή της στην Play στην Iliad

Η γαλλική εταιρεία Iliad συμφώνησε να εξαγοράσει την πολωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Play έναντι 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη.

Η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Χαβιέ Νιέλ, πρόσφερε την τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play – της ελληνικής εταιρείας Olympia Development, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και της ισλανδικής Novator Partners – για το πακέτο μετοχών τους 40%, μεταδίδει το -. Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την Παρασκευή.

«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της.

Η συμφωνία, που γίνεται με μετρητά και χρέος, δείχνει τη φιλοδοξία της Νιέλ να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της μετά τις εξαγορές που έκανε στη από την Ιρλανδία και την Ιταλία. Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Πολωνίας, άρχισε τη λειτουργία της το 2007.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του -, η μετοχή της Play δέχτηκε φέτος πλήγμα, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την επικείμενη δημοπρασία των δικτύων πέμπτης γενιάς στην Πολωνία. Η εταιρεία βασίζεται πολύ στον εξοπλισμό της Huawei Technologies και θεωρείται ευάλωτη σε μία κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Σχετικα αρθρα

Μινέρβα-Λαδένης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του ΚΟΔ

admin

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

admin

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin