Image default
Αγορές

Τα τεχνολογικά κέρδη στηρίζουν τη Wall Street

Με κέρδη ολοκληρώνουν τη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών υποβαθμίζει τις απώλειες των τραπεζών.

Ειδικότερα, Morgan Stanley, Goldman Sachs και Bank of America Corp βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, με την τελευταία να διολισθαίνει άνω του 2%.

Στον αντίποδα, ενισχυτικά στην επενδυτική ψυχολογία λειτουργούν οι τεχνολογικές μετοχές. Η Amazon ανεβαίνει κατά 5%, ενώ ανοδικά κινούνται Facebook, Alphabet, Apple και Microsoft.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται οι συνομιλίες Δημοκρατικών με τον Λευκό Οίκο για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 2,2%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 6 εκατομμυρίων. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2006.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,51% στις 27,286.73 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,12% στις 3,317.74 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 1,83% στις 10,976.17 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με κέρδη τερμάτισε τη συνεδρίαση το πετρέλαιο, με ώθηση από τις προσδοκίες για μία δεύτερη εβδομαδιαία μείωση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου ανέβηκε κατά 0,7% στα 39,60 δολάρια το βαρέλι. Το μπρεντ Νοεμβρίου βρέθηκε σε θετικό έδαφος κατά 0,7% στα 41,72 δολάρια το βαρέλι.

Αντιθέτως, με μικρές απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έπεσε κατά 0,2% στα 1.907,60 δολάρια ανά ουγγιά. Κέρδη σημείωσε το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να προσθέτει 0,6% στα 24,523 δολάρια ο μετρικός τόνος. 

Σχετικα αρθρα

Ρεκόρ απόδοσης για S&P500- Άλμα 10,2% στο τρίμηνο

admin

Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές- Άλμα 6,8% στο τρίμηνο

admin

Προς ρεκόρ απόδοσης Q1 ο S&P500- Συνεχίζεται το ράλι

admin

Κέρδη ξανά στο άνοιγμα των Ευρωαγορών-Επιβεβαιώνεται η ύφεση στην Βρετανία

admin

Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

admin

Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

admin

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

admin

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

admin

Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

admin

Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

admin