Image default
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

Αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς χαρακτηρίζει την 7η έκθεση αξιολόγησης των θεσμών, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ολοκληρώθηκε «με επιτυχία, η 7η έκθεση αξιολόγησης των θεσμών, στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η χώρα το καλοκαίρι του 2018»

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει πως «πρόκειται για την τέταρτη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών σε λιγότερο από ένα χρόνο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς και της εξαιρετικής συνεργασίας των μελών της Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Πρωθυπουργού.

«Διαβάζοντας» την έκθεση ο υπουργός αναφέρει ότι «επισημαίνει την έγκαιρη και στοχευμένη υλοποίηση ενός μεγάλου πακέτου μέτρων, προκειμένου να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Δημοσιονομικά μέτρα και μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συνολικού ύψους 20,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουλίου». 

«Μέτρα τα οποία, μαζί με αυτά που υλοποιήθηκαν μεταγενέστερα και αυτά που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, θα υπερβούν τα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του 2020». συνεχίζει για να τονίσει πως η έκθεση υπογραμμίζει επίσης «τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα». 

Συνεχίζοντας ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει πως «ενώ κάνει θετική αναφορά και στη διαμόρφωση, μέσω επιτυχημένων εκδόσεων χρέους τους τελευταίους μήνες, και διακράτηση σημαντικού ύψους ταμειακών διαθεσίμων, ώστε να υποστηριχθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που απορρέουν από τη μεγάλη, σε παγκόσμιο επίπεδο, αβεβαιότητα εξαιτίας της πανδημίας.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει, με σχέδιο, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, αξιοποιώντας και τους πολλούς διαθέσιμους, πλέον, πόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την προσπάθεια για τη στήριξη της κοινωνίας, την ανάταξη της οικονομίας, και την επίτευξη υψηλής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης», καταλήγει. 

Σχετικα αρθρα

ΚΚΕ για αύξηση κατώτατου μισθού: Συγκάλυψη στην πραγματική ληστεία σε βάρος του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος

admin

ΕΒΕΑ – κατώτατος: Αναγκαία η αύξηση, απαιτούνται όμως παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

admin

ΗΠΑ: Σε σύμπνοια με τις προβλέψεις ο «αγαπημένος» δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

admin

Αεροδρόμια: «Απογειώθηκε» 15,7% η επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο

admin

«Τουρισμός για όλους»: Παράταση για τα voucher – Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα

admin

ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό: Αναντίστοιχη η αύξηση με τις ανάγκες των εργαζομένων

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,3% του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Ιανουάριο – Πτώση 8,9% στον όγκο πωλήσεων

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση στον όγκο πωλήσεων του λιανεμπορίου τον Ιανουάριο

admin

Καφούνης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

admin

Σ. Καφούνης (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών): Να συνδυαστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

admin

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

admin

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ – Δείτε live την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

admin