Image default
Ευρώπη

Έπαρχος Κω: Στηρίζουμε τις δομές Υγείας αυτή τη δύσκολη περίοδο

Την συνεχή της στήριξη στην αναβάθμιση των δομών υγείας της περιοχής μας, επιδεικνύει για ακόμα μία φορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, έχει δηλώσει ότι ο χώρος της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον και τους συνεργάτες τους.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε την χρηματοδότηση για την πρόσληψη προσωπικού, για δύο χρόνια, στα Νοσοκομεία Καλύμνου, Κω, Λέρου, Νάξου, Ρόδου, και Σύρου, καθώς και το ΕΚΑΒ, ενισχύοντας και θωρακίζοντας έτσι, περισσότερο τις δομές υγείας στα νησιά μας, με επικουρικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση που υπέγραψε, αφορά την ένταξη της Πράξης «Ενίσχυση των φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η συγχρηματοδοτούμενη, επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ανέρχεται σε 5.687.840 € , με δικαιούχο την επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την ενίσχυση και στήριξη των φορέων υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας και εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης covid–19.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Περιλαμβάνει την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (8 γιατροί και 107 άτομα λοιπού προσωπικού) για διάστημα έως 24 μηνών (μέχρι τις 31/12/2023), στα Νοσοκομεία Καλύμνου, Κω, Λέρου, Νάξου, Ρόδου, και Σύρου, καθώς και στο ΕΚΑΒ, όπου προβλέπεται η ενίσχυσή του με 9 επιπλέον άτομα.

Γ. ΚΑΜΠΑΝΗΣ: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Έπαρχος Κω-Νισύρου  κ. Γιάννης Καμπανής, τόνισε ότι αυτή την περίοδο, η ενίσχυση των δομών Υγείας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. «Η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος  – είπε ο κ. Καμπανής-, μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, στηρίζει την προσπάθεια αναβάθμισης των δομών υγείας και την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό που έχει ανάγκη η Κως, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά. Μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο, πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις για να καλύψουμε τα όποια κενά παρατηρούνται, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, για να αντιμετωπίζουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ελπίζουμε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των θέσεων.

Η άποψη μου συνεχίζει να είναι ότι η αναγκαιότητα λειτουργίας της Μ.Α.Φ. του Νοσοκομείου Κω είναι επιτακτική και χρειάζεται την συμβολή όλων, εν έτη 2020 και εν μέσω της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έπαρχος κ. Καμπανής.

[το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ και αναδημοσιεύεται στην EURACTIV.gr στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή Δίπλα μας»]

Σχετικα αρθρα

Στροφή της κυβέρνησης στα… Σχέδια Βιώσιμης Κινητικότητας

admin

Η ΕΕ ανησυχεί για ύφεση της οικονομίας το 2020 εξαιτίας του κορονοϊού

admin

Πως ανέβηκε η πιστοληπτική αξιολόγηση της Deutsche Bahn χάρη στη γερμανική νομοθεσία για το κλίμα

admin

Πρωταθλητές οι Έλληνες στην οικονομία οδήγησης υβριδικών ΙΧ

admin

Πως σχολίασαν οι παραγωγικοί φορείς την άρση των capital controls στην Ελλάδα

admin

Η απολιγνιτοποίηση απογειώνει τη ΔΕΠΑ [Promoted content]

admin

Νέα σχέδια ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας

admin

Μέρκελ: Απίθανη η συμφωνία για το Brexit

admin

Συρία: Ναυάγησε το σχέδιο για ζώνη ασφαλείας – «Όχι» Άσάντ

admin

Μπορεί η Ευρώπη να αντέξει μια νέα προσφυγική κρίση;

admin

Η Ιταλία ζητά περιορισμούς για τις αφίξεις εκτός ΕΕ

admin

Συμφώνησαν τη mini Σένγκεν των Δυτικών Βαλκανίων

admin

Τι σπουδές πρέπει να έχουν κάνει οι μελλοντικοί ηγέτες;

admin

Η Lufthansa ζητά κρατική ενίσχυση λόγω του κορονοϊού

admin

Σύγκρουση Μακρόν-Πολωνίας για την κλιματική αλλαγή

admin

Σκρέκας: εξαίρεση από τους δασμούς και για φέτα, ροδάκινα ζήτησε από την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών

admin

Κομισιόν: Οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αυξήθηκαν εξαιτίας των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας

admin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δέχεται προσφυγικές ροές ασύμμετρες με την έκταση και τον πληθυσμό της

admin