Image default
Επιχειρήσεις

AS Company: Υστέρηση κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2020

Ανατρέποντας τη θετική δυναμική που είχε καταγραφεί κατά τους πρώτους μήνες του έτους, το Α’ εξάμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου AS Company διαμορφώθηκε στα €8,0 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 26,33% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, για τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου, η πτώση στον κύκλο εργασιών οφείλεται στην πρωτοφανή διατάραξη λειτουργίας της αγοράς υπό την καταλυτική επίδραση της πανδημίας COVID-19, που είχε ως αποτέλεσμα εφ’ ενός τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης και αφ’ετέρου το δραστικό περιορισμό των διαθέσιμων καναλιών διανομής.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €0,43 εκατομμύρια, έναντι €2,44 εκατομμύρια στην αντίστοιχη περίοδο του 2019 σημειώνοντας μείωση 82,58%.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €0,35 εκατ. έναντι €1,75 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας μείωση 79,81%.

Η επίδραση της μείωσης των πωλήσεων στη συνολική κερδοφορία, εν μέρει αντισταθμίσθηκε από την περιστολή των λειτουργικών δαπανών και την αποδοτική διαχείριση των διαθεσίμων του Ομίλου.

djgnuiefjd

Σημειώνεται ότι οι θυγατρικές του Ομίλου παρουσίασαν συνολικά βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, τόσο ως προς τον συνολικό κύκλο εργασιών, όσο και ως προς τη συνολική κερδοφορία.

Το ύψος των διαθεσίμων και βραχυπρόθεσμων επενδύσεων του Ομίλου ανήλθε σε €15,864 εκατομμύρια, πιστοποιώντας την υγιή χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου.

Στις 11.09.2020 η Εταιρία προέβη στην επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου ύψους €0,9 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 14.07.2020.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναταραχής στην αγορά λόγω COVID-19 κι έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών της, η AS Company έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την πλήρη εξυπηρέτηση της προβλεπόμενης ζήτησης, με παράλληλη ενίσχυση της κερδοφορίας και θωράκιση της ρευστότητας του Ομίλου.

Επιπλέον, ο Όμιλος για το Β’ εξάμηνο του 2020 θα στοχεύσει στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στις τρεις χώρες που δραστηριοποιείται – Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία -, με τη στρατηγική κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων στις κύριες κατηγορίες παιχνιδιού.

Σχετικα αρθρα

Το IQOS αδειοδοτήθηκε από τον FDA ως Προϊόν Καπνού Διαφοροποιημένου Κινδύνου

admin

Παρασκευή οι προσφορές για την ταινιοθήκη του Mega

admin

Νέος CEO στον όμιλο Andromeda Seafood ο Alex Myers

admin

Lufthansa: Προς κατάργηση 22.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως παρά τη διάσωση των €9 δισ.

admin

Για “κυνήγι μαγισσών” και “εκστρατεία δυσφήμισης” μιλά η Βουδαπέστη απέναντι στις επικρίσεις της ΕΕ

admin

Walmart: Επιβάλλει υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας

admin

Προς ολική επαναφορά το λιανεμπόριο – Aνοίγουν και τα εμπορικά κέντρα

admin

Αγωνιούν οι εργαζόμενοι για το μέλλον της Creta Farms

admin

Δύο βραβεία για τον Όμιλο Ξενοδοχείων Διβάνη στα φετινά Greek Hospitality Awards

admin

Audiovisual: Στις 23/3 στο ταμπλώ οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

admin

Αλγερία: Πρώιμη οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση στις τιμές του πετρελαίου

admin

ΙΑΣΩ: Πρόταση διανομής μερίσματος

admin

Regus: Κερδίζουν έδαφος οι ευέλικτοι χώροι εργασίας

admin

ΟΤΕ: Βελτίωση 12% στην αποδοτικότητα χρήσης ενέργειας

admin

Prodea ΑΕΕΑΠ: Οι νέες επενδύσεις και ο αντίκτυπος από τον Covid-19 στα έσοδα το 2020

admin

Εσπασε το φράγμα των 3 δισ. ευρώ η Σκλαβενίτης το 2018

admin

Συμφωνία Creta Farms-τραπεζών για ενδιάμεση χρηματοδότηση

admin

Στον όμιλο Hellenic Healthcare η Creta Interclinic

admin