Image default
Επιχειρήσεις

CNL Capital: Αύξηση των εσόδων κατά 19% το α’ εξάμηνο

Οι οικονομικές επιδόσεις της CNL Capital κατά το Ά εξάμηνο 2020 κρίνονται μεν ικανοποιητικές, δεδομένων των σημαντικών επιπτώσεων στην οικονομική δραστηριότητα από την πανδημία του COVID19 και το παρατεταμένο lockdown, υπολείπονται δε σημαντικά των στόχων που είχαν τεθεί στην αρχή του έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης, τα έσοδα κατά το Ά εξάμηνο 2020 παρουσίασαν αύξηση 19% και ανήλθαν σε € 606.947 (Ά εξάμηνο 2019: € 510.758).

Παρά την αύξηση των εσόδων, η Εταιρεία κατά το Ά εξάμηνο 2020 εμφάνισε ζημίες, οι οποίες ανήλθαν σε € 320.914, ήτοι € 0,4175 ζημία ανά μετοχή, έναντι κερδών € 294.059, ήτοι € 0,3751 κερδών ανά μετοχή κατά το Ά εξάμηνο 2019.

Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το αποτέλεσμα, ήταν ο πολλαπλασιασμός των προβλέψεων για μελλοντική αθέτηση υποχρεώσεων εκδοτών ομολογιακών δανείων. Ειδικότερα, το οικονομικό αποτέλεσμα του Ά εξαμήνου 2020 επιβαρύνθηκε με επιπρόσθετες προβλέψεις συνολικού ύψους € 554.905 και έτσι το σωρευτικό ύψος των προβλέψεων για μελλοντική αθέτηση υποχρεώσεων διαμορφώθηκε στις 30 Ιουνίου 2020 σε € 591.473, ήτοι 6,6% επί της αξίας του χαρτοφυλακίου επενδύσεων. Μέρος της αύξησης των προβλέψεων οφείλεται στη σημαντική αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από την πανδημία. Το μεγαλύτερο όμως μέρος αυτής οφείλεται στην ληξιπρόθεσμη απαίτηση ύψους € 631.232 πλέον τόκων και εξόδων, που έχει η Εταιρεία από την επένδυση της σε ομολογιακό δάνειο έκδοσης της εταιρείας MLS Πληροφορική. Η CNL Capital έχει προβεί ήδη σε νομικές ενέργειες με σκοπό την επιδίωξη της εν λόγω απαίτησης και την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η CNL Capital, χωρίς την επίδραση των αυξημένων εξόδων προβλέψεων, θα είχε και αυτό το εξάμηνο σημαντική λειτουργική κερδοφορία.

Συνολικά το Ά εξάμηνο 2020, η CNL Capital επένδυσε το ποσό των € 5,47 εκ. (Ά εξάμηνο 2019: € 7,00 εκ.) καλύπτοντας 10 νέες εκδόσεις ομολογιακών δανείων (Ά εξάμηνο 2019: 16). Συνεπώς, στις 30.06.2020 το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εταιρείας αποτελείται από 33 ομολογιακά δάνεια (Ά εξάμηνο 2019: 32) συνολικής αξίας € 8,42 εκατ. (Ά εξάμηνο 2019: € 7,97 εκατ.), τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας κατά την 30η Ιουνίου 2020 ανήλθε σε € 10,15.

Το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τις 30 Ιουνίου 2020 η εικόνα του χαρτοφυλακίου επενδύσεων παραμένει ικανοποιητική, αναδεικνύοντας πως το μέγεθος των προβλέψεων που διαμορφώθηκε την ημερομηνία αυτή, αντικατοπτρίζει επαρκώς τους κινδύνους που απορρέουν από το πρώτο κύμα της πανδημίας του COVID-19. Αν και η υψηλή αβεβαιότητα παραμένει στην αγορά, η εκτίμηση της CNL Capital είναι πως η ποιότητα των εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει, η ορθή δόμηση αυτών των επενδύσεων, η μεγάλη διασπορά τους, τόσο κλαδικά όσο και σε επιμέρους εκδότες, είναι σημαντικοί παράγοντες προστασίας του χαρτοφυλακίου της σε τέτοιες ακραίες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, να προσαρμόζει ανάλογα τις επενδυτικές της κινήσεις και να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη.

Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Παναγιώτης Λέκκας: “Η CNL Capital βρέθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ενώπιον του πλέον αναπάντεχου κι ακραίου stress test για το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, αλλά και για τη εν γένει λειτουργία της. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα που επέδειξε η Εταιρεία σε αυτές τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες, αλλά κυρίως από τη συναλλακτική συμπεριφορά και την αξιοπιστία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εταιρειών στις οποίες έχουμε επενδύσει. Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην προσπάθεια το Α’ εξάμηνο 2020 να είναι μια σύντομη παρένθεση στην αναπτυξιακή της πορεία της CNL Capital”.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Χλωρός συμπλήρωσε: “Η παγκόσμια οικονομική αναταραχή λόγω της πανδημίας, επιβράδυνε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανέτρεψε, τα αναπτυξιακά σχέδια της CNL Capital. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε στρατηγικά τη σημαντική αύξηση των μεγεθών και του αποτυπώματος της Εταιρείας στην ελληνική οικονομία και παραμένουμε αισιόδοξοι για τη θετική έκβαση αυτών των προσπαθειών’’.

Σχετικα αρθρα

Βαριά «καμπάνα» σε ινστιτούτο αισθητικής από τη ΓΓ Εμπορίου

admin

Η WIND παρέχει δωρεάν επικοινωνία και εξοπλισμό στις 500 Κινητές Μονάδες Υγείας

admin

Νέα επενδυτικά σχέδια 200 εκατ. ευρώ από την Regency Entertainment

admin

TikTok: Η ώρα της αλήθειας, δικαστής στην Ουάσιγκτον αποφασίζει αν θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ

admin

Entersoft: Στις 9/10 η ΓΣ για αύξηση κεφαλαίου έως 163 χιλ. ευρώ

admin

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας της ΑΕΚ

admin

H Domes Resorts αναλαμβάνει τη διαχείριση δύο θερέτρων της HIP σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο

admin

Επιβράβευση των Ομίλου Quest για τις δράσεις αρωγής στους πυροπαθείς

admin

Η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στην 84η ΔΕΘ

admin

Ανακοινώθηκε η συμφωνία Pasal-Sterner Stenhus

admin

Folli Follie: Η αλλαγή σελίδας, οι νομικές ενέργειες και ο διαχειριστικός έλεγχος

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Καλύφθηκε η ΑΜΚ- Αντλήθηκαν 68,523 εκατ. ευρώ

admin

Σολτς: Αν αξιοποιηθεί ο ESM θα πρέπει να εκταμιεύει βοήθεια γρήγορα

admin

Jumbo: Η αμφισβήτηση των μετόχων και το μανιφέστο Βακάκη

admin

Η AEGEAN αυξάνει τις πτήσεις εσωτερικού από τις 18 και τις 25 Μαΐου

admin

Ξανά σε λειτουργία οι μαρίνες Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας

admin

Δικαστική απόφαση-σταθμός για το Dieselgate: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές αγωγές κατά της VW

admin

Ερευνα Xerox: Το 58% σχεδιάζει αλλαγές στην εξ’ αποστάσεως εργασία

admin