Image default
Επιχειρήσεις

Profile: Νέα προηγμένη έκδοση RiskAvert 3.0 για ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνου

H Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει τη νέα προηγμένη έκδοση του συστήματος RiskAvert 3.0, που προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη στις αυξανόμενες απαιτήσεις του εποπτικού πλαισίου Κεφαλαιακής Επάρκειας και Διαχείρισης Κινδύνων (Basel III, CRR,CRD) για τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, το RiskAvert διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση. Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες CSS3 και HTML5, το ανανεωμένο User Interface είναι πιο λειτουργικό, responsive και φιλικό προς το χρήστη, επιτρέποντας με ασφάλεια την πρόσβαση remotely και από οποιαδήποτε συσκευή. Επιπλέον, προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στη διαχείριση της διαδικασίας υπολογισμών αλλά και στην παραγωγή εποπτικών αναφορών.

Επιπρόσθετα, το RiskAvert καλύπτει πλήρως τις πρόσφατες οδηγίες του πακέτου μέτρων Covid -19, για την προνομιακή μεταχείριση των ανοιγμάτων έναντι ΜΜΕ, Κεντρικών Κυβερνήσεων/Κεντρικών Τραπεζών (EU – Central Governments & Central Banks), Ιδιωτών – Συνταξιούχων που αποπληρώνουν το δάνειό τους μέσω παρακράτησης στο λογαριασμό μισθοδοσίας/σύνταξης που διατηρούν στο ίδρυμα – πιστωτή, καθώς και των ανοιγμάτων που πληρούν τα κριτήρια κατάταξης ως σχετιζόμενα με υψηλής ποιότητας έργα υποδομών.

Το RiskAvert υποστηρίζει επίσης μια νέα λειτουργικότητα για τη συμφωνία των δεδομένων διαχείρισης κινδύνου με τη λογιστική, η οποία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα για εύκολη σύγκριση των αντίστοιχων δεδομένων σε επίπεδο λογαριασμών λογιστικής, αναγνώριση, αιτιολόγηση και αντιμετώπιση των δυνητικών διαφορών.

Στη συγκεκριμένη έκδοση 3.0, το RiskAvert υποστηρίζει επιπλέον το νέο πλαίσιο τιτλοποιήσεων (Basel III), σύμφωνα με τις Οδηγίες (EU) 2017/2401 (Securitisation Regulation) και (EU) 2017/2402 (Securitisation Prudential Regulation), τις αντίστοιχες επικαιροποιημένες εποπτικές αναφορές, καθώς και τις εσωτερικές αναλύσεις/αναφορές εξέτασης των εποπτικών κριτηρίων (First Loss and Commensurate Risk Transfer Test) σημαντικής μεταφοράς κινδύνου (Significant Risk Transfer, SRT).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το RiskAvert προσφέρει δυνατότητες παραγωγής προηγμένων γραφικών αναφορών και analytics, μέσω διασύνδεσης με εργαλεία B.I. (Business Intelligence), παρέχοντας σε βάθος ανάλυση των παραγόμενων αποτελεσμάτων, σε όλες τις διαστάσεις και παραμέτρους που αφορούν στην κεφαλαιακή επάρκεια.

Η Profile έχει ολοκληρώσει σημαντικό αριθμό επιτυχημένων εγκαταστάσεων του RiskAvert σε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές τράπεζες, o οποίος αυξάνεται συνεχώς, λόγω της τεχνολογίας, ευελιξίας και αξιοπιστίας της πλατφόρμας, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση της ομάδας της στο συγκεκριμένο πεδίο. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες για την παροχή εξιδεικευμένων υπηρεσιών στην περιοχή της διαχείρισης κινδύνου, λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων και της πλούσιας λειτουργικότητας που προσφέρουν οι λύσεις της.

Η Profile διαρκώς αναβαθμίζει τις προσφερόμενες λύσεις, προκειμένου να διασφαλίζει με συνέπεια την κανονιστική συμμόρφωση των πελατών της στο δυναμικά εξελισσόμενο εποπτικό αλλά και τεχνολογικό περιβάλλον.

Σχετικα αρθρα

3K Investment Partners: Στο 1 τρισ. η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων

admin

Μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων: Ανάγκη για ξεκάθαρη πολιτική για όλο το 2020

admin

ΕΑΕΕ: Με κίνητρα και συνεργασία με την Πολιτεία η επόμενη μέρα για την ιδιωτική ασφάλιση

admin

Ελινόιλ: Αύξηση τζίρου και κερδών στο εξάμηνο

admin

Σε αύξηση μαμούθ έως 650 εκατ. προχωρά η Lamda

admin

Τι απάντησε η MLS στις ερωτήσεις των θεσμικών

admin

ΟΛΠ: Πράσινο φως στο πρόγραμμα ανταμοιβής προσωπικού από τη ΓΣ

admin

Πρωτοπορεί στην χειρουργική παγκρέατος ο όμιλος Υγεία

admin

Γιάννης Ρέτσος: Το πιο σημαντικό είναι η στήριξη της απασχόλησης

admin

Μετ’ εμποδίων ο ενιαίος πομποδέκτης στα διόδια του εθνικού δικτύου

admin

Alpha Finance: Σύσταση «αγοράς» για ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή

admin

Πάμε Στοίχημα: Μοίρασε πάνω από 18 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

admin

Για 4η χρονιά η ΔΕΛΤΑ προκηρύσσει 26 υποτροφίες προς νέους κτηνοτρόφους

admin

ΔΕΗ: Στα σκαριά νέοι διακανονισμοί για τα χρέη

admin

Βόλος: Αναστέλλει τη λειτουργία της η “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ”, λόγω έλλειψης πρώτων υλών και μείωσης παραγγελιών

admin

Cosmote: Δωρεάν για 3 μήνες η υπηρεσία Office 365 Business Premium σε ΜμΕ

admin

Σταύρου (AB) – Παντελιάδης (METRO): Νέες επενδύσεις στο ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων

admin

Η Intracom Telecom εγκαθιστά τα V-Band Ραδιοσυστήματά στον ΑΔΜΗΕ

admin