Image default
Επιχειρήσεις

Revoil: Αύξηση 16% στην κερδοφορία το α’ εξάμηνο

Διψήφια άνοδο κατά 16% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Εταιρίας REVOIL Α.Ε.Ε.Π. το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα € 1,67 εκατ. έναντι € 1,44 εκατ. το 2019.

Η κερδοφορία ενισχύθηκε κυρίως από την σημαντική άνοδο κατά 42% των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης και την προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) της Εταιρίας το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν στα 392 εκατ. λίτρα έναντι 370,24 εκατ. λίτρα το 2019 εμφανίζοντας άνοδο 5,87%.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης κατέγραψαν σημαντική άνοδο 42% περίπου, το marine 5,3% ενώ απώλειες 1,9% εμφάνισαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης και 17,6% οι βενζίνες.

Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων το πρώτο εξάμηνο του 2020 με την μέση τιμή του πετρελαίου να καταγράφει απώλειες 35,7% (42,35 δολ./βαρέλι έναντι 65,9 δολ./βαρέλι το πρώτο μισό του 2019), οδήγησε τις πωλήσεις τις Εταιρίας χαμηλότερα οι οποίες έκλεισαν στα € 299,51 εκατ. από € 348,32 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019 παρουσιάζοντας μείωση 14% παρά το γεγονός ότι οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων της Εταιρίας στο ίδιο διάστημα κινήθηκαν υψηλότερα.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα € 12,57 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού € 12,37 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έκλεισαν με οριακή άνοδο στα € 5,38 εκατ. έναντι €5,35 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η REVOIL το πρώτο εξάμηνο του 2020 ενέταξε 18 νέα πρατήρια στο δίκτυο με τα σήματά της, ενίσχυσε τις πωλήσεις των εμπλουτισμένων καυσίμων της revolution αυξάνοντας την συμμετοχή τους στο συνολικό μείγμα πωλήσεων καυσίμων της Εταιρίας, ενώ διεύρυνε τον αριθμό των συμβεβλημένων πρατηρίων REVOIL και Εταιρικών πελατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καρτών στόλου για τους επαγγελματίες Revoil Fuel Card.

Στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και την πτώση του τουρισμού, η Εταιρία στηριζόμενη στην μεγάλη αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω των πολύ χαμηλών τιμών πώλησης και την χρονική παράταση εμπορίας του προϊόντος, υπερκάλυψε τις χαμηλότερες πωλήσεις στα καύσιμα κίνησης κλείνοντας το εξάμηνο ανοδικά σε επίπεδο συνολικών πωλούμενων όγκων, με επιδόσεις καλύτερες της Αγοράς (Motorfuels & πετρέλαιο θέρμανσης: REVOIL +7,5%, Αγορά – 0,1%).

Παράλληλα, στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου στόχου της για σταδιακή μείωση του Τραπεζικού της Δανεισμού, η Εταιρία το πρώτο εξάμηνο του 2020 μείωσε τα Τραπεζικά της Δάνεια κατά 1,4 εκατ. ευρώ.

Η θετική πορεία της Εταιρίας μέχρι και την τρέχουσα χρονική περίοδο, καθώς και η προσαρμογή της στρατηγικής της στα πλαίσια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης COVID19, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της εν λόγω κρίσης στη Χώρα μας και τα μέτρα που εφαρμόζονται, καθώς και η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης από την περίοδο του Οκτωβρίου που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, αποτελούν σημαντικές παραμέτρους που θα καθορίσουν τις επιδόσεις της Εταιρίας για το υπόλοιπο της χρήσης.

Σχετικα αρθρα

Ξανά σε λειτουργία οι μαρίνες Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας

admin

ΟΛΠ: Παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό έργο SAURON

admin

Τσαμάζ: Kαλό το α’ τρίμηνο για τον ΟΤΕ, ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα για τα επόμενα

admin

«Ματώνει» και η Qantas: Προχωρά σε 6.000 απολύσεις

admin

EY: Πλαίσιο δύο ταχυτήτων για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας

admin

CHRO ΟΤΕ: Διαμορφώνουμε εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό στη διαφορετικότητα

admin

CVC Capital: Ποιοι είναι οι Αμερικανοί που θέλουν να εξαγοράσουν Vivartia και Εθνική Ασφαλιστική

admin

Συναντήσεις με τα δίκτυα συνεργατών από την Eurolife ERB

admin

Νίκας: «Ναι» σε reverse split και ΑΜΚ από την ΓΣ

admin

Κερδοφορία και θετικές ταμειακές ροές για τα ΕΛΠΕ

admin

Η Οffice Line αρωγός στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΔΕΣΦΑ

admin

Επιστροφή στα κέρδη για τη Mevaco

admin

O κορονοϊός εξάντλησε τις ταχυμεταφορές

admin

EBRD: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για πρόσβαση ΜμΕ στην κεφαλαιαγορά

admin

Η νέα MAIC γίνεται διαθέσιμη για όλες τις Android συσκευές

admin

Βαράγκης: Αίτηση επικύρωσης νέας συμφωνίας εξυγίανσης

admin

Folli Follie: Εχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ομολογιούχους

admin

Αντώνης Σταύρου (Όμιλος Καστελόριζο): Περίπου 40% η πτώση από πέρυσι

admin