Image default
Επιχειρήσεις

Revoil: Καθαρά κέρδη €1,79 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2020

Καθαρά κέρδη 1,79 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 κατέγραψε η Revoil. Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο διάστημα το 2019 η εισηγμένη κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,62 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, διψήφια άνοδο κατά 16% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Εταιρίας REVOIL Α.Ε.Ε.Π. το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα € 1,67 εκατ. έναντι € 1,44 εκατ. το 2019.

Η κερδοφορία ενισχύθηκε κυρίως από την σημαντική άνοδο κατά 42% των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης και την προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) της Εταιρίας το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν στα 392 εκατ. λίτρα έναντι 370,24 εκατ. λίτρα το 2019 εμφανίζοντας άνοδο 5,87%.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης κατέγραψαν σημαντική άνοδο 42% περίπου, το marine 5,3% ενώ απώλειες 1,9% εμφάνισαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης και 17,6% οι βενζίνες.

Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων το πρώτο εξάμηνο του 2020 με την μέση τιμή του πετρελαίου να καταγράφει απώλειες 35,7% (42,35 δολ./βαρέλι έναντι 65,9 δολ./βαρέλι το πρώτο μισό του 2019), οδήγησε τις πωλήσεις τις Εταιρίας χαμηλότερα οι οποίες έκλεισαν στα € 299,51 εκατ. από € 348,32 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019 παρουσιάζοντας μείωση 14% παρά το γεγονός ότι οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων της Εταιρίας στο ίδιο διάστημα κινήθηκαν υψηλότερα.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα € 12,57 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού € 12,37 εκατ. της προηγούμενης χρήσης. Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έκλεισαν με οριακή άνοδο στα € 5,38 εκατ. έναντι €5,35 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η REVOIL το πρώτο εξάμηνο του 2020 ενέταξε 18 νέα πρατήρια στο δίκτυο με τα σήματά της, ενίσχυσε τις πωλήσεις των εμπλουτισμένων καυσίμων της revolution αυξάνοντας την συμμετοχή τους στο συνολικό μείγμα πωλήσεων καυσίμων της Εταιρίας, ενώ διεύρυνε τον αριθμό των συμβεβλημένων πρατηρίων REVOIL και Εταιρικών πελατών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καρτών στόλου για τους επαγγελματίες Revoil Fuel Card.

Στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και την πτώση του τουρισμού, η Εταιρία στηριζόμενη στην μεγάλη αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω των πολύ χαμηλών τιμών πώλησης και την χρονική παράταση εμπορίας του προϊόντος, υπερκάλυψε τις χαμηλότερες πωλήσεις στα καύσιμα κίνησης κλείνοντας το εξάμηνο ανοδικά σε επίπεδο συνολικών πωλούμενων όγκων, με επιδόσεις καλύτερες της Αγοράς (Motorfuels & πετρέλαιο θέρμανσης: REVOIL +7,5%, Αγορά – 0,1%).

Παράλληλα, στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου στόχου της για σταδιακή μείωση του Τραπεζικού της Δανεισμού, η Εταιρία το πρώτο εξάμηνο του 2020 μείωσε τα Τραπεζικά της Δάνεια κατά 1,4 εκατ. ευρώ.

Η θετική πορεία της Εταιρίας μέχρι και την τρέχουσα χρονική περίοδο, καθώς και η προσαρμογή της στρατηγικής της στα πλαίσια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης COVID19, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της εν λόγω κρίσης στη Χώρα μας και τα μέτρα που εφαρμόζονται, καθώς και η ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης από την περίοδο του Οκτωβρίου που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, αποτελούν σημαντικές παραμέτρους που θα καθορίσουν τις επιδόσεις της Εταιρίας για το υπόλοιπο της χρήσης.

Σχετικα αρθρα

Άνοδος εν μέσω επενδυτικής άπνοιας στο Χ.Α.

admin

Intralot: Εισάγει στην Taiwan Sports Lottery την προηγμένη λύση της CMS

admin

Η Εθνική Τράπεζα στην «28η Έκθεση Agrotica 2020»

admin

Lamda: Παραιτούνται από την Επιτροπή Ελέγχου Βασιλάκης και Κυριακόπουλος

admin

Μεταχρονολογημένες επιταγές: Παράταση 3 εργάσιμων ημερών για να δηλωθούν

admin

ΟΠΑΠ: Αύξηση συμμετοχής στην Stoiximan

admin

ΕΒΖ: Πρόσκληση για μίσθωση των μονάδων σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες

admin

Στ. Χατζηιωάννου (EasyJet): Αν δεν ακυρωθεί η σύμβαση με την Airbus θα ξεμείνουμε από ρευστό

admin

«Βαριά» ονόματα στην κούρσα για τη Wind

admin

Τι άλλαξε η Κλουκίνας Λάππας

admin

Η Microsoft ανοίγει data center στην Ελλάδα – Ανω του 1 δισ. το ύψος της επένδυσης

admin

Trastor: Απέκτησε δύο ακίνητα στο Μαρούσι από τον ΑΒΑΞ

admin

ΕΥΔΑΠ: Σε τρεις προσφορές θα παιχτεί ο μεγάλος διαγωνισμός των €260 εκατ.

admin

Διαμαρτυρίες για το νέο master plan του ΟΛΠ

admin

MLS: Δεν υπάρχει σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής

admin

Τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη παρασημοφόρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

admin

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας δίπλα στους πληγέντες του «Ιανού»

admin

Μητσοτάκης: Ξετυλίξαμε το περίπλοκο κουβάρι που κληρονομήσαμε με το Ελληνικό

admin