Image default
Επιχειρήσεις

Φέτα Ρούσσας: Από τη Θεσσαλία στις 5 ηπείρους

Η γαλακτοβιομηχανία Ρούσσας είναι μία από τις μεγαλύτερες τυροκομικές επιχειρήσεις της χώρας με παγκόσμια εμβέλεια και εξαγωγές που φτάνουν μέχρι και στο 95% της ετήσιας παραγωγής της στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία και τη Μέση και Απω Ανατολή. Yπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή βιολογικής φέτας στην Ελλάδα, ενώ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας συσκευασμένης φέτας η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια από ξύλο οξιάς, προϊόν που όχι μόνο βραβεύτηκε με 3 αστέρια στα Great Taste Awards, αλλά και κέρδισε επάξια μία θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα προϊόντα του διαγωνισμού ανάμεσα σε 10.000 συμμετοχές. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1952, οπότε και ιδρύθηκε από την οικογένεια Ρούσσα. Τη συνταγή, όμως, για ένα πραγματικά αυθεντικό προϊόν με την πιο νόστιμη γεύση την απέκτησε αιώνες πριν, από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, που μετακινούνταν συνέχεια με τα κοπάδια τους στα Αγραφα και την Πίνδο για να βρουν τα καλύτερα βοσκοτόπια.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στον Αλμυρό Μαγνησίας, σε ένα τεχνολογικά υπερσύγχρονο εργοστάσιο με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς.
Με την ολοκλήρωση ενός μεγάλου επενδυτικού σχεδίου 17 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει πλέον δυναμικότητα επεξεργασίας 200 τόνων γάλακτος ανά ημέρα, ενώ η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου υπερβαίνει τους 15.000 τόνους τυριού και το συσκευαστήριο, με 9 εγκατεστημένες αυτόματες γραμμές συσκευασίας, ξεπερνά τα 500 τεμάχια ανά λεπτό.

Η Ρούσσας Α.Ε., λειτουργώντας διαχρονικά σε ισορροπία με το περιβάλλον και εφαρμόζοντας συστηματικά καινοτόμες πρακτικές στον χώρο της τυροκομίας, αποφάσισε να μειώσει δραστικά το αυξημένο ενεργειακό κόστος της με τον πλέον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, εγκαθιστώντας ένα καινοτόμο φωτοβολταϊκό σύστημα συμψηφισμού (Net Metering) ισχύος 300 kW, στις στέγες του βιομηχανικού κτιρίου, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης επένδυσης συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της δραστηριότητάς της στο περιβάλλον, διαχειρίζεται πλήρως το τυρόγαλο και το απόγαλο, τα υγρά υπόλοιπα της παραγωγικής διαδικασίας είτε για την παραγωγή πρωτεϊνών τυρογάλακτος είτε για την παραγωγή βιοαερίου που χρησιμοποιείται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον. Για τη συγκεκριμένη δε ορθή πρακτική απέσπασε το Χάλκινο Βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2019.
Παρά τη συνεχή τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού, η εταιρεία εξακολουθεί να θεωρεί το εργοστάσιο ένα μέσο βελτίωσης των παραδοσιακών τεχνικών και της παραγωγής σε άψογες συνθήκες υγιεινής, καθώς δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει την κορυφαία ποιότητα των τυριών της, που αποτελεί και το σημαντικότερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Σχετικα αρθρα

ΕΔΑ Αττικής: Eπενδύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ για να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε γωνιά της πόλης

admin

ΕΛ.ΠΕ: Πού βάζουν τον πήχη για τις ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας

admin

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ενισχύει την παρουσία στις ΑΠΕ-Νέα άδεια Φ/Β 10MW

admin

Μάχη επιβίωσης για τις επιχειρήσεις – Πώς θα γίνει το νέο αναπτυξιακό «restart»  

admin

Deloitte: Εισέρχεται δυναμικά στον χώρο του Media Consulting

admin

Επενδύσεις 100 εκατ. δολάρια στην Hellenic Steel

admin

Γερμανία: Νωρίτερα από τις 14 Ιουνίου η άρση της απαγόρευσης ταξιδίων στην Ευρώπη

admin

Πάμε Στοίχημα: Με 20 ευρώ παίκτης κέρδισε 36.826 ευρώ!

admin

ΟΠΑΠ: Ξεκινάει η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου στο Χρηματιστήριο

admin

Σε αύξηση μαμούθ έως 650 εκατ. προχωρά η Lamda

admin

Οδ. Αθανασίου (LAMDA): Ορόσημο το 2020 παρά την Covid-19 – Στα 49,9 εκατ. τα κέρδη το 2019

admin

Στην αγορά των wearables εισέρχεται η MLS

admin

Forthnet: Στο 14,1% το ποσοστό της Crystal Almond Holdings

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υστέρηση κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

«Δώρο» 600.000 ευρώ στους εργαζόμενους από τη ΜΕΒΓΑΛ

admin

Volton: Δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin

Η Johnson & Johnson Hellas δεν αποχωρεί από την Ελληνική αγορά

admin

Ιταλία: Στην τσιμπίδα των αρχών, Apple, Dropbox και Google

admin