Image default
Επιχειρήσεις

Αegean: Θα «κάψει» συνολικά 160 εκατ. ευρώ σε μετρητά στο 9μηνο

Μείον 160 εκατ. ευρώ σε μετρητά θα είναι ο ‘’λογαριασμός’’ του κορωνοϊού για την Aegean το 9μηνο του 2020 που περιλαμβάνει και το πολύ δυνατό γ’ τρίμηνο του έτους, το οποίο διέψευσε τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων εντός κι εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρίν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών η διοίκηση του ομίλου, ο πρόεδρος κ. Ευτύχης Βασιλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης, στο πρώτο εξάμηνο η Aegean “έκαψε’’ μετρητά αξίας 110 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 65 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του έτους, ενώ οι ανάγκες για το τρέχον τρίμηνο αντιστοιχούν σε επιπλέον 50 εκατ. ευρώ.

O κ. Βασιλάκης εκτίμησε ότι το γ’ τρίμηνο της φετινής, πολύ δύσκολης χρονιάς, θα είναι κοντά στα 2 εκατ. πελάτες και κοντά στο 50% όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων, ενώ στα 25- 30 εκατ. ευρώ θα είναι τα αρνητικά αποτελέσματα για την περίοδο αυτή. «Δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό το γ’ τρίμηνο- που είναι παραδοσιακά και το πιο δυνατό λόγω της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού- με αυτά τα νούμερα».

Οσον αφορά την μεγάλη παραγγελία έως 46 αεροσκαφών από την Airbus, η διοίκηση επεσήμανε ότι διατηρήθηκε στο σύνολό της η παραγγελία «αλλά μεταθέσαμε το χρονοδιάγραμμα κατόπιν συμφωνίας με την Airbus.

Ο όμιλος τον Αύγουστο του 2020 προέβη σε συμφωνία με την Airbus για τη μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης 7 αεροσκαφών της οικογένειας Α320 neo από το 2022–2023 στο 2025-2026. Με την αλλαγή στο πρόγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών ο όμιλος εξασφάλισε και την αντίστοιχη μετάθεση της πληρωμής των προκαταβολών (pre – delivery payments) της αρχικής συμφωνίας για τα εν λόγω αεροσκάφη, νούμερο που αντιστοιχεί στα 110 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020- 2022».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη παραλάβει 5 νέα αεροσκάφη A320 neo, ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2021 θα παραλάβει επιπρόσθετα 4 A321 neo. «Υπάρχει ευελιξία δεδομένου ότι έχουμε αρκετά αεροσκάφη για τα οποία λήγουν οι μισθώσεις, οπότε μπορεί να γίνει μία επιλογή- ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά- να επεκτείνουμε κάποιες μισθώσεις».

Σύμφωνα με την έκθεση της διοίκησης για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο όμιλος τον Αύγουστο του 2020, υπέγραψε ενδεικτικό σύμφωνο όρων (Indicative Term Sheet) με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες για την χορήγηση Ομολογιακού Δανείου ποσού 150 εκατ. ευρώ, διάρκειας 5 ετών, κάνοντας χρήση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19. Ο όμιλος τον Αύγουστο του 2020, υπέγραψε ενδεικτικό σύμφωνο όρων (Indicative Term Sheet) με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες για τη μετατροπή της υπάρχουσας γραμμής κεφαλαίου κίνησης ύψους 120 εκατ. ευρώ σε Κοινοπρακτικό δάνειο σε μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης (Syndicated Revolving Credit Facility), συνολικού ποσού 120 εκατ. ευρώ λήξης τον Σεπτέμβριο 2022. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί 92 εκατ. ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Apple: Αναδιπλώθηκε στη διαμάχη με την πλατφόρμα επεξεργασίας κειμένου WordPress

admin

Παπουτσάνης: Αύξηση 275% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου

admin

MIG: Αύξηση πωλήσεων κατά 7,2% το 2019

admin

INTRALOT: Στα 24,0 εκατ. ευρώ το EBITDA του πρώτου εξαμήνου

admin

Υφαντής: Συνεχίζει να κερδίζει μερίδια το 2019

admin

Eπέστρεψαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

admin

ΟΛΠ: 140 εκατ. ευρώ για έργα που θα μεταμορφώσουν το λιμάνι του Πειραιά

admin

Φούρνοι Βενέτη: «Λουκέτο» σε 5 καταστήματα λόγω υψηλών ενοικίων

admin

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 73.500 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε 829 καταστήματα

admin

Alpha Bank: Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του Tier II

admin

Ανοίγουν τα ξενοδοχεία: Αυτή είναι η ΚΥΑ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Αναλυτικά τι προβλέπει

admin

Ερχονται στην Ελλάδα τα laptops της Huawei

admin

Οι απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για τις «αποτυχημένες» αποκοπές ρεύματος

admin

Mytilineos: Μεταβίβαση δικαιωμάτων ψήφου από Ιωάννη προς Ευάγγελο Μυτιληναίο

admin

Χ.Θεοχάρης: 70.000.000 στον εσωτερικό τουρισμό

admin

«Ναι» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο deal Skroutz – CVC

admin

Στα χαρτιά μένουν διαγωνισμοί για έργα άνω των 10 δισ. ευρώ

admin

Στη Royal Sugar μισθώθηκαν τα εργοστάσια της ΕΒΖ

admin