Image default
Επιχειρήσεις

«Θηλιά» τα… φέσια λόγω Covid-19 για το 1/3 των ελληνικών επιχειρήσεων

Σοβαρό πρόβλημα με τους οφειλέτες (καταναλωτές, επιχειρήσεις και Δημόσιο), οι οποίοι ελέω υγειονομικής κρίσης καταλήγουν να πληρώνουν εκπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους, αντιμετωπίζει το 1/3 των ελληνικών επιχειρήσεων, με το 48% να συναινεί σε μεταγενέστερους χρόνους αποπληρωμής, προκειμένου να γλυτώσει την πτώχευση.  

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Intrum, το χάσμα μεταξύ των όρων αποπληρωμής, που προσφέρονται από τις εγχώριες επιχειρήσεις και την πραγματική διάρκεια εξόφλησης, είναι τεράστιο. Ενδεικτικά, ο μέσος χρόνος πληρωμής είναι 27 ημέρες για τους καταναλωτές και 53 για τις επιχειρήσεις, με την εξόφληση τελικά να πραγματοποιείται μετά το πέρας 36 και 69 ημερών αντίστοιχα. Όσον αφορά στο Δημόσιο, αυτό πληρώνει μετά από 81 ημέρες, όταν η συμφωνία με τις εκάστοτε επιχειρήσεις προβλέπει την εξόφληση το αργότερο εντός 66 ημερών. 

Στο πλαίσιο αυτό, το 66% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι έχει αποδεχθεί πληρωμές σε αργότερο χρόνο από αυτόν, με τον οποίο αισθάνεται άνετα, καθώς δεν ήθελε να επηρεαστούν αρνητικά οι σχέσεις με τους πελάτες, ενώ σχεδόν πέντε στις 10 (ποσοστό 48%) παραδέχονται ότι χρειάστηκαν να αποδεχθούν πληρωμές σε αργότερους χρόνους, για να αποφύγουν τον κίνδυνο πτώχευσης. «Η δυνατότητα μιας επιχείρησης να γνωρίζει εκ των προτέρων τις ταμειακές ροές είναι σημαντική, καθώς η χρηματοοικονομική σταθερότητα αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξή της.

Οι συνέπειες των εκπρόθεσμων πληρωμών είναι ανησυχητικές – ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν μικρότερα αποθεματικά και βασίζονται στην σταθερή ταμειακή ροή. Με την πάροδο του χρόνου, μπορούμε να αναμένουμε καθυστέρηση στις πληρωμές και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μείωση της ζήτησης και των εσόδων ως αποτέλεσμα της κρίσης COVID-19», επισημαίνεται στην έρευνα και προστίθεται: «Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα η μεγαλύτερη πρόκληση για τους συνεπείς πελάτες είναι ο κίνδυνος πανευρωπαϊκής ύφεσης σε ποσοστό όμως σημαντικά χαμηλότερο (41%) συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (57%).

Επιπλέον, το 35% των ερωτηθέντων (σε σύγκριση με το 12% το 2019) χαρακτηρίζει ως αυξανόμενο τον κίνδυνο των εκπρόθεσμων πληρωμών. Ως μεγαλύτερα προβλήματα αναδεικνύονται οι ασυνεπείς οφειλέτες (76%) και οι πιστωτικές απώλειες (78%)». 

Σύμφωνα με την Intrum, η κρίση COVID-19 προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη δυνατότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων να διασφαλίσουν τη ρευστότητά τους. Ο κίνδυνος από τους οφειλέτες, όσον αφορά τις εμπρόθεσμες ή μη πληρωμές, αυξάνεται, καθώς οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία (lockdown) από τις κυβερνήσεις έχουν περιορίσει τις ταμειακές ροές, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα, το 64% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι με τις ταχύτερες πληρωμές θα μπορούσαν να επενδύσουν σε ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών τους, ενώ το 54% θα προχωρούσε σε πρόσληψη νέων εργαζόμενων. Ως προς τα μέτρα που λαμβάνουν οι εταιρίες για προστασία έναντι των καθυστερημένων πληρωμών, το 40% αναφέρει τους πιστοληπτικούς ελέγχους (αντίστοιχος μ.ο. ΕΕ: 35%).

Για το 2020 το 23% υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης (το αντίστοιχο ποσοστό για το 2019 ήταν 87%) και το 32% ότι θα βρεθεί σε ύφεση στο επόμενο έτος. Ως βασικά μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής επιδείνωσης είναι η προσεκτική ανάληψη χρέους για τις ΜμΕ (46%) και η μείωση του κόστους για τις μεγάλες εταιρίες (52%). Όσον αφορά στις πληρωμές, η διασφάλιση ταχύτερων πληρωμών επιλέγεται από το 28% των ΜμΕ και το 23% των μεγάλων εταιριών.

Δεδομένου δε, ότι τα τελευταία χρόνια, οι τρόποι πληρωμής στην Ευρώπη έχουν αλλάξει, καθώς πολλοί καταναλωτές προτιμούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά για αγαθά και υπηρεσίες, στην Ελλάδα το 60% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα αυξήσουν τα κόστη των συναλλαγών, το 58% ότι θα αυξηθεί ο λειτουργικός κίνδυνος και το 57% ότι θα αυξηθούν τα διαθέσιμα δεδομένα από τις συναλλαγές. Μόνο το 29% βλέπει πιθανότητα μείωσης πελατών από τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Επίσης, το 47% των Ελλήνων ερωτηθέντων διαβλέπει αύξηση έκθεσης σε κυβερνο-επιθέσεις από τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Αντίστοιχα για την Ευρώπη, το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο κατά 10 μονάδες (57%).

 

Σχετικα αρθρα

EasyJet: Χάκερ έκλεψαν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία καρτών από 9 εκατ. πελάτες

admin

Επεκτείνεται στην αμερικανική αγορά η Green Cola

admin

ΕΥΑΘ: Ολοκληρώθηκε η σύνδεση υδραγωγείων Αλιάκμονα – Αραβήσσου

admin

Εθνική Τράπεζα: Φεύγουν περίπου 750 εργαζόμενοι

admin

Ψηφιακή πλατφόρμα ανιχνεύει τις κορυφαίες επιχειρηματικές τάσεις εν μέσω κορονοϊού

admin

Βαριές καμπάνες 10.000 ευρώ μετά από ελέγχους για παρεμπόριο

admin

Bayer: Η προθεσμία για το πρόγραμμα Grants4Ag που παρέχει επιστημονική και οικονομική στήριξη

admin

Η Volvo θα ανοίξει το εργοστάσιο και τα γραφεία της στη Σουηδία την επόμενη εβδομάδα

admin

SUNLIGHT: Θετικά οικονομικά μεγέθη, νέα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα λιθίου και διεθνείς επενδύσεις

admin

Έργα 65 εκατ. ευρώ υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη η ΕΥΑΘ

admin

Briq: Πως θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από την ΑΜΚ

admin

Απολύσεις 19.000 εργαζομένων σε British Airways, SAS και Icelandair 

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Επιστροφή ασφαλίστρων για το πρόγραμμα Ασφαλιστικός Γονέας

admin

«Πράσινο φως» και από την Lufthansa στο κρατικό πακέτο διάσωσης €9 δισ.

admin

Ξεκινά τη λειτουργία του ο φορέας της επένδυσης του Ελληνικού

admin

Mε ατού το 5G έρχεται το iPhone 12 – Τι πρέπει να ξέρετε για την αποψινή παρουσίαση

admin

DHL: Απολύει 2.200 υπαλλήλους της από εργοστάσια της Jaguar Land Rover

admin

Η ταλαιπωρία για την αγορά θα συνεχιστεί

admin